Large waves caused by storm Dennis are seen near Stornoway, Scotland

Video: Furtuna Dennis a lovit UK - Met Office anunţă vânturi mari, inundații puternice

1033
(reînnoit 08:53 16.02.2020)
A doua săptămână la rând continentul european este lovit de vreme rea. După ce Furtuna Ciara a străbătut regiunea, ucigând cel puțin șapte persoane, meteorologii avertizează acum despre o altă furtună. Met Office a emis un avertisment pentru Anglia și Țara Galilor.

BUCUREŞTI, 16 feb - Sputnik. Furtuna supranumită Dennis a adus ploi puternice și vânturi puternice în Marea Britanie și se presupune că va rămâne peste Regatul Unit pentru întreg weekendul. Potrivit AP, cel puțin două persoane au fost ucise din cauza vremii extreme.

Serviciul meteorologic național din Marea Britanie, Met Office a emis un avertisment pentru Anglia și Țara Galilor.

Sute de zboruri au fost întârziate sau anulate în Marea Britanie din cauza furtunii Dennis. Între timp, internauții au împărtășit imagini cu impactul pe care vremea extremă l-a provocat.

​One eyewitness caught on video the moment of short circuit caused by lightning hit a British district, causing an instant power outage.

Oficialii britanici au prognozat că furtuna Dennis ar putea provoca inundații și daune aduse proprietăților, adăugând că perturbațiile de călătorie - inclusiv traficul de autobuze și trenuri - ar trebui să crească până duminică.

Potrivit meteorologilor, Furtuna Dennis a câștigat impuls după ce s-a combinat cu un alt ciclon puternic care s-a răspândit în Islanda zile mai devreme. Furtuna Dennis a fost considerată unul dintre cele mai puternice cinci cicloni nontropicali din nordul Oceanului Atlantic în sezonul actual.

"Furtuna Dennis va aduce vreme neprielnică în acest sfârșit de săptămână, cu riscul de inundații, în special în anumite părți din Anglia și Țara Galilor și, de asemenea, din sudul Scoției, unde zăpada va adăuga riscul de inundații", a declarat biroul Met în ceea ce pare a fi o subestimare.

Ministrul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, le-a spus jurnaliștilor locali că armata britanică este gata să ajute comunitățile locale.

1033
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

158
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

158
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

120
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

120
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...