Nave militare pe Marea Neagră

Crimeea este gata prevină orice posibile provocări ucraineano-române

1557
(reînnoit 16:26 15.02.2020)
Deputat rus: "Sper ca partea română a tras anumite concluzii din asta și, cel mai probabil, prietenia va fi pe hârtie și recepții oficiale"

BUCUREŞTI, 15 feb - Sputnik. Ruslan Balbek, deputat al Dumei de Stat din partea Crimeii, a declarat că Rusia are puterea și mijloacele de a opri posibile provocări ucraineano-române împotriva țintelor, navelor și peninsulei rusești.

Anterior, șeful Ministerului Apărării al Ucrainei, Andrei Zagorodniuk, a declarat că Ucraina i-a propus României să consolideze cooperarea în sfera navală pentru a „combate mai eficient amenințările comune în regiunea Mării Negre”. Ambele părți erau îngrijorate de „acțiunile amenințatoare” ale Rusiei în Marea Neagră.

"Nu putem și nu intenționăm să le interzicem țărilor din regiunea Mării Negre să coopereze între ele, să dezvolte sfera militară și chiar să își facă prieteni împotriva noastră. Dacă Ucraina se pregătește pentru apărare și implică România în această problemă, atunci aceasta este afacerea lor personală. În același timp, dacă această prietenie depășește limitele decenței și încep provocările ucraineano-române împotriva țintelor, navelor sau peninsulei noastre rusești, atunci avem puterea și mijloacele de a opri orice insinuări la fața locului. Ucraina a învățat deja o lecție corespunzătoare ", a declarat Balbek pentru RIA Novosti.

"Sper ca partea română a tras anumite concluzii din asta și, cel mai probabil, prietenia va fi pe hârtie și recepții oficiale", a adăugat el.

Deputatul a menționat că, în ciuda faptului că flota română este membră a Alianței Nord-Atlantice, NATO face doar declarații, iar navele și avioanele nu sunt trimise dincolo de apele economice ale Rusiei.

„Incidentul din Kerch din 2018 a fost o lecție bună pentru toată lumea”, a rezumat Balbek.

Trei nave ale marinei ucrainene au încălcat frontiera rusă pe 25 noiembrie 2018, au intrat în zona închisă temporar a mării teritoriale a Federației Ruse și se deplasau din Marea Neagră spre strâmtoarea Kerch. Au manevrat periculos, nu au respectat cerințele legale ale autorităților ruse. Au fost reținute navele cu militarii care au încălcat frontiera Federației Ruse. Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat incidentul din Marea Neagră o provocare legată de ratingul scăzut al lui Petro Poroșenko înainte de alegeri. La 7 septembrie 2019, militarii care au încălcat frontiera au fost predaţi Ucrainei ca parte a acordurilor privind eliberarea simultană a persoanelor reținute și condamnate.

1557
Tagurile:
provocări, Crimeea, Marea Neagră, Ucraina, România
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

624
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

624
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Partidul Comunist din Grecia a acuzat UE de falsificarea istoriei

473
Partidul Comunist din Grecia a acuzat Uniunea Europeană de faptul că încearcă să dea peste cap istoria, falsificând-o, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul și distrug distrug monumente istorice.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Uniunea Europeană, sărbătorind Ziua Europei pe 9 mai în locul „Marii Victorii Antifasciste a Națiunilor”, încearcă să dea peste cap istoria, falsificând istoria, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul, distrug monumente istorice, a declarat Partidul Comunist Grecia (KKE).

„Pe 9 mai, oamenii sărbătoresc, onorează și își amintesc de Marea Victorie Antifascistă a Națiunilor, marcată de semnarea predării necondiționate de către naziști pe 9 mai 1945. Armata Roșie a Uniunii Sovietice, 20 de milioane uciși în URSS, căzuți pe câmpurile de luptă, mișcări de rezistență europene ... - cu victimele lor au scris epopeea unei Victorii Antifasciste ", se spune în declarația Partidului Comunist Elen, ajunsă în posesia RIA Novosti.

Partidul Comunist Elen aduce un omagiu celor care au luptat cu armele, celor care au fost torturați, închiși, exilați, celor care au acționat cu toată puterea împotriva axei nazist-fasciste Germania-Italia-Japonia și aliaților lor.

PCE a declarat că este mândru că este liderul luptei eroice, iar mii de membri ai săi, prin eroismul și sacrificiul de sine, au scris câteva dintre paginile de aur ale istoriei sale, au contribuit la rezultatul victorios al războiului.

„UE, străduindu-se în mod constant să dea istoria peste cap, a numit-o pe 9 mai„ Ziua UE ”. Anul acesta alege pe 9 mai să înceapă o nouă spălare a creierului, așa-numita„ conferință despre viitorul Europei ”, se arată în document.

"Evenimentele de astăzi din economia globală și în fruntea competiției internaționale acordă și mai multă importanță istoriei și lecțiilor celui de-al doilea război mondial", consideră Partidul Comunist.

PCE că Uniunea Europeană a inclus în „teoria oficială a celor două extreme” inacceptabile, echivalând monstrul nazist cu comunismul, jucând un rol principal în anticomunism și falsificarea istoriei.

„În fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale Partidului Comunist și ale Uniunii Sovietice, precum Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, acum, cu sprijinul UE, partidele și simbolurile comuniste sunt scoase în afara legii, acolo îi onorează pe complicii SS, distrug monumente istorice ale Victoriei Antifasciste, care le reamintește oamenilor, cine, cum și cu ce jertfe au zdrobit fascismul ", se arată în declarație.
473
Tagurile:
UE, Grecia

Загрузка...
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

0
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

0
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...