Frontiera dintre Turcia și Siria

SUA ar putea ajuta Turcia în Idlib cu informații secrete și echipament militar

275
Statele Unite ar putea acorda un ajutor armatei turce din provincia siriană Idlib cu informații secrete și echipament militar, a anunțat reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA, James Jeffrey.

BUCUREȘTI, 13 feb – Sputnik. Statele Unite i-ar putea ajuta pe militarii turci în provincia siriană Idlib cu informații secrete și echipament militar, a declarat reprezentantul special al Departamentului de Stat pentru Siria, James Jeffrey.

“SUA examinează în prezent variantele de ajutorare a Turciei în Idlib în cadrul NATO, o importanță primordială având transmiterea pentru militarii turci a informațiilor secrete și livrare a echipamentului militar”, a menționat Jeffrey într-un interviu oferit postului de televiziune NTV, în timpul vizitei oficiale în Turcia.

În același timp, oficialul american a subliniat că deocamdată nu este vorba de o susținere militară prin expedierea unui contingent american în zona de conflict.

SUA și aliații lor desfășoară din 2014 în Siria și Irak o operațiune militară împotriva grupării teroriste Statul Islamic, fără a avea aprobarea autorităților siriene. Anterior, SUA anunțase despre lichidarea “”califatului terorist”, declarând că intenționează să rămână în Siria pentru “a nu permite renașterea acestuia”.

275
Tagurile:
Siria, Idlib, Turcia, SUA
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
Turcia anunță neutralizarea a 51 de militari sirieni în Idlib
Moscova acuză Turcia de nerespectarea acordurilor în privința Idlib
Turcia transferă lansatoare de rachetă în Idlib, Siria
Moscova: Armele pentru insurgenții din Idlib sunt aduse din Turcia
Turcia așteaptă un sprijin concret din partea SUA și NATO în Idlib
Președintele Consiliului UE, Charles Michel

Charles Michel: Noile sancțiuni, un semnal de sprijin poporului belarus

4
(reînnoit 16:38 21.06.2021)
Cel de-al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Republicii Belarus reprezintă un semnal de susținere a poporului belarus, a declarat președintele Consiliului UE, Charles Michel.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că introducerea noului pachet de sancțiuni împotriva Belarusului reprezintă un “semnal de susținere” a poporului belarus.

Luni, cel de-al patrulea pachet de sancțiuni individuale împotriva Republicii Belarus urmează să fie publicat în jurnalul oficial al Uniunii Europene, după care va intra în vigoare.

“Astăzi UE trimite un nou semnat de susținere poporului belarus, prin noi măsuri restrictive”, a scris Michel în Twitter.

Oficialul european a menționat că îndeamnă în continuare autoritățile belaruse să “să elibereze prizonierii politici, să înceteze represiunile și să lanseze un dialog național incluziv”.

4
Tagurile:
sancțiuni, Charles Michel, Belarus
Tematic
UE interzice zborurile companiilor aeriene din Belarus în spațiul său aerian
Belarusul este pregătit să introducă sancțiuni ca răspuns la sancțiunile UE
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului

Загрузка...
 Невский проспект

Miniștri de Externe din CSI au comemorat 80 de ani de la începutul războiului

44
Miniștri de Externe ale statelor CSI au lansat o campanie online de comemorare a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inițiată de Belarus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre CSI au lansat în rețele de socializare o campanie de comemorare a 80 de ani de la începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Video cu lansarea a fost publicat luni pe pagina oficială a diplomației belaruse pe Facebook.

“Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, în familiile Uniunii Sovietice multinaționale a venit războiul. Toți au fost vizați, pentru fiecare popor din URSS războiul a devenit o tragedie națională. Astăzi poeții naționali, prin vocile miniștrilor de Externe ai statelor CSI, ne vor aminti tuturor despre coșmarul războiului și faptele eroice ale apărătorilor, despre perfidia inamicului și stoicismul bunicilor noștri, durerea în urma pierderilor și lacrimile de bucurie ale Victoriei! Noi, cei din CSI, păstrăm în memorie, cinstim și avem grijă de moștenirea păcii!”, este menționat în mesajul care însoțește clipul video cu hashtagul #VOV80.
În cadrul campaniei, miniștrii de Externe ai CSI au recitat poezii despre război în limbile materne. Astfel, ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a recitat poezia lui Iakub Kolas "Абаронцам роднай зямлі", ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recitat poezia lui Constantin Simonov, “Тот самый длинный день в году”.

De asemenea, la acțiune au participat șefii diplomațiilor din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan. Inițiatorul acțiunii este Belarusul, care deține președinția CSI în 2021.

44
Tagurile:
CSI

Загрузка...