Situația la frontiera dintre Turcia și Siria

Turcia transferă lansatoare de rachetă în Idlib, Siria

382
Forțele armate turcești transferă lansatoare multiple de rachetă în punctele de observare din provincia siriană Idlib.

BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Sistemele de rachetă sunt aduse în punctele de observare turceși din provincia siriană Idlib, anunță agenția Anadolu.

"O coloană din 15 camioane cu sisteme lansatoare multiple de rachete din diverse unități militare ale Turciei a ajuns în Reyhanlı, provincia turcă Hatay, aflat la frontieră cu provincia siriană Idlib", anunță agenția.

Tehnica a fost transferată la frontieră în condiții sporite de securitate.

Anterior, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Moscova și Damascul de efectuarea unor atacuri asupra locuitorilor din Idlib, declarând că Ankara va ataca trupele siriene chiar și în afara zonei de deescaladare în cazul în care Damascul își va continua ofensiva. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că Moscova și Damascul nu efectuează atacuri asupra populației pașnice din Siria, toate loviturile vizează formațiunile teroriste.

382
Tagurile:
Idlib, Turcia, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
În provincia siriană Idlib a intrat în vigoare regimul de încetare a focului
Turcia anunță neutralizarea a 51 de militari sirieni în Idlib
Moscova acuză Turcia de nerespectarea acordurilor în privința Idlib
Moscova: Armele pentru insurgenții din Idlib sunt aduse din Turcia
Turcia așteaptă un sprijin concret din partea SUA și NATO în Idlib
Președintele Consiliului UE, Charles Michel

Charles Michel: Noile sancțiuni, un semnal de sprijin poporului belarus

4
(reînnoit 16:38 21.06.2021)
Cel de-al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Republicii Belarus reprezintă un semnal de susținere a poporului belarus, a declarat președintele Consiliului UE, Charles Michel.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că introducerea noului pachet de sancțiuni împotriva Belarusului reprezintă un “semnal de susținere” a poporului belarus.

Luni, cel de-al patrulea pachet de sancțiuni individuale împotriva Republicii Belarus urmează să fie publicat în jurnalul oficial al Uniunii Europene, după care va intra în vigoare.

“Astăzi UE trimite un nou semnat de susținere poporului belarus, prin noi măsuri restrictive”, a scris Michel în Twitter.

Oficialul european a menționat că îndeamnă în continuare autoritățile belaruse să “să elibereze prizonierii politici, să înceteze represiunile și să lanseze un dialog național incluziv”.

4
Tagurile:
sancțiuni, Charles Michel, Belarus
Tematic
UE interzice zborurile companiilor aeriene din Belarus în spațiul său aerian
Belarusul este pregătit să introducă sancțiuni ca răspuns la sancțiunile UE
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului

Загрузка...
 Невский проспект

Miniștri de Externe din CSI au comemorat 80 de ani de la începutul războiului

44
Miniștri de Externe ale statelor CSI au lansat o campanie online de comemorare a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inițiată de Belarus.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ai statelor membre CSI au lansat în rețele de socializare o campanie de comemorare a 80 de ani de la începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Video cu lansarea a fost publicat luni pe pagina oficială a diplomației belaruse pe Facebook.

“Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, în familiile Uniunii Sovietice multinaționale a venit războiul. Toți au fost vizați, pentru fiecare popor din URSS războiul a devenit o tragedie națională. Astăzi poeții naționali, prin vocile miniștrilor de Externe ai statelor CSI, ne vor aminti tuturor despre coșmarul războiului și faptele eroice ale apărătorilor, despre perfidia inamicului și stoicismul bunicilor noștri, durerea în urma pierderilor și lacrimile de bucurie ale Victoriei! Noi, cei din CSI, păstrăm în memorie, cinstim și avem grijă de moștenirea păcii!”, este menționat în mesajul care însoțește clipul video cu hashtagul #VOV80.
În cadrul campaniei, miniștrii de Externe ai CSI au recitat poezii despre război în limbile materne. Astfel, ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, a recitat poezia lui Iakub Kolas "Абаронцам роднай зямлі", ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recitat poezia lui Constantin Simonov, “Тот самый длинный день в году”.

De asemenea, la acțiune au participat șefii diplomațiilor din Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan. Inițiatorul acțiunii este Belarusul, care deține președinția CSI în 2021.

44
Tagurile:
CSI

Загрузка...