Валерий Кузьмин

Valery Kuzmin, despre cooperarea româno-rusă în domeniul Educației

253
(reînnoit 16:20 12.02.2020)
Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la București a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, care este stadiul relațiilor culturale și umanitare dintre Rusia și România.

BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Cu prilejul Zilei Diplomatului Rus, Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a vorbit despre legăturile culturale și umanitare dintre Rusia și România, în cadrul unei conferințe anuale.

Excelența Sa a precizat că aceste legături au fost, ca și până acum, destul de active, în special datorită antreprizei private.

În noiembrie, Zilele Baletului Rus au avut loc la București.

”Literalmente, în ajunul conferinței noastre de presă, a început un nou turneu al artiștilor unuia dintre eminentele grupuri de balet din St. Petersburg. Trupa Teatrului Maly Dramaticheski din Sankt Petersburg, condusă de L. Dodin, a participat la Festivalul internațional de teatru de la Sibiu, în iunie, mai mulţi interpreți ruși au participat la Festivalul Internațional de Muzică George Enescu - septembrie”, a declarat Valery Kuzmin. 

De asemenea, în perioada octombrie-noiembrie 2019 a avut loc cea de-a noua ediție a Zilelor Culturii Ruse, în timpul cărora au avut loc atât festivaluri de film, cât și concerte. Este vorba despre Festivalul de filme rusești care s-a desfășurat la București și Cluj, precum și de concerte ale soliștilor din Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg și un master-class dat de L. A. Gergieva, precum și spectacole ale ansamblului coreografic ”Alif”, din Tatarstan.

”A fost remarcabilă performanța artiștilor Filarmonicii regionale din Yaroslavl la București și Constanța cu ocazia Zilei Rusiei”, a punctat Valery Kuzmin.

De asemenea, în anul 2019, în Parcul Herăstrău, a fost instalat bustul lui Iuri Gagarin, primul om în spațiu, iar în altă zonă a Bucureștiului a fost instalată o placă memorială dedicată șederii marelui scriitor rus Lev Tolstoi în capitala României. La rândul său, ansamblul folcloric din Vrancea a făcut un turneu impresionant în 20 de municipii ale Rusiei. Din păcate, însă, în Educație, lucrurile nu merg la fel de bine. Acest fapt este generat de instabilitatea politică de la București, în curs de desfășurare, dar și a schimbărilor ministeriale din capitala României care durează de mai bine de doi ani.

Dina ceste motive, partea română, a explicat Excelența Sa, nu a reușit să răspundă la proiectul din Rusia al programului interguvernamental de legături culturale și umanitare, care i-a fost transferat.

”Până în prezent, nu a fost posibil să se pună de acord asupra unui protocol interdepartamental privind cooperarea în domeniul educației, precum și a unui protocol privind concursul pentru cercetarea științifică”, a declarat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la București.
253
Tagurile:
Educație, Valerii Kuzmin
Тема:
Relațiile româno-ruse (294)
Tematic
Ambasadorul Valeri Kuzmin: NATO a încălcat acordul semnat cu Rusia în anii ‘90
Relațiile bilaterale româno-ruse: ce spune reprezentantul Dumei de Stat aflat la București
Ambasadorul Kuzmin: Putin luptă împotriva corupţiei şi redă demnitatea ţării
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

4
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
4
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

44
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

44
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...