Mike Pompeo

Pompeo: Belarus a înregistrat progrese la capitolul democrație și drepturile omului

86
(reînnoit 13:47 01.02.2020)
Republica Belarus a înregistrat progrese semnificative la capitolul democrație și drepturile omului, a declarat Mike Pompeo în timpul unei vizite oficiale la Minsk.

BUCUREȘTI, 1 feb – Sputnik. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul observă o îmbunătățire a situației legate de drepturile omului și a dezvoltării democrației în Belarus.

“De asemenea, am discutat despre democrație... În Belarus se observă un progres semnificativ în aceste chestiuni”, a declarat Pompeo jurnaliștilor sâmbătă la Minsk.

El a reamintit că SUA acordă o atenție sporită acestei probleme – democrației, drepturilor omului, dezvoltarea societății civile în întreaga lume. Pompeo a menționat că de progresul în acest domeniu depinde și chestiunea anulării sancțiunilor împotriva Republicii Belarus.

„Astăzi observăm o îmbunătățire a situației, credem că vom continua să cooperăm cu Belarus pentru a îmbunătăți situația”, a spus Pompeo.

De asemene, el și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat Washingtonul va numi un ambasador la Minsk.

„Vom face multe pentru a rezolva această problemă și sperăm că în scurt timp vom numi un ambasador”, a subliniat secretarul de stat al SUA.

Potrivit lui Mike Pompeo, companiile americane sunt dispuse să asigure toate necesitățile Republicii Belarus de petrol.

“SUA vor să ajute Belarusul în crearea propriului stat suveran. Producătorii noștri de resurse sunt gata să vă asigure cu petrol în proporție de 100%, la prețuri competitive”, a declarat oficialul american.
86
Tagurile:
Belarus, SUA, Mike Pompeo
Tematic
România și Belarus vor face un schimb de zimbri
“Foaia de parcurs” a integrării Rusiei și Belarus va fi gata până în decembrie
Pompeo la Minsk: Nu cerem Belarusului să aleagă între SUA și Rusia

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

180
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

180
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Franţa: E necesar un dialog cu Rusia despre stabilitatea strategică şi controlul armelor

82
Referindu-se la contextul „slăbirii progresive a instrumentelor existente de control al armelor”, Ministerul francez de Externe a subliniat că este necesar dialogul cu Rusia în ceea ce privește stabilitatea strategică și controlul armelor.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Rugat să comenteze despre întâlnirea dintre preşedintele rus și cel american, un reprezentant al Ministerului francez de Externe a vorbit despre o „evoluție pozitivă”.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

În plus, Parisul a subliniat necesitatea unui dialog cu Rusia cu privire la stabilitatea strategică.

„Declarația comună a celor doi președinți deschide calea discuțiilor cu privire la stabilitatea strategică și controlul armelor între două țări care dețin în prezent aproape 90% din stocul mondial de arme nucleare. Un dialog cu Rusia cu privire la aceste probleme este necesar în contextul dezintegrării treptate a instrumentelor existente pentru controlul armelor, așa cum au observat șefii de stat și de guvern din cadrul NATO la summitul de la Bruxelles din 14 iunie”, a precizat reprezentantul Ministerului francez de Externe, citat de Sputnik France.

De asemenea, subliniind importanța securității și stabilității continentului, Parisul insistă că nu trebuie trecute cu vederea noi domenii, precum securitatea cibernetică, care joacă un rol important în stabilitatea strategică.

„De asemenea, trebuie luate în considerare noi dimensiuni care joacă un rol în stabilitatea strategică, precum problemele de securitate cibernetică. Sperăm că europenii vor contribui activ la această reflecție cu privire la securitatea și stabilitatea continentului nostru”, a adăugat acesta.

Summitul Putin-Biden

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden a avut loc miercuri, 16 iunie, la Geneva. A fost primul summit ruso-american din 2018, precum și prima întâlnire de când Biden a fost inaugurat președinte.

Unul dintre principalele rezultate este acordul privind lansarea unui dialog bilateral cu privire la stabilitatea strategică. Putin și Biden au reafirmat că nu poate exista niciun câștigător în războiul nuclear.

82
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden

Загрузка...