Mike Pompeo

Pompeo: Belarus a înregistrat progrese la capitolul democrație și drepturile omului

83
(reînnoit 13:47 01.02.2020)
Republica Belarus a înregistrat progrese semnificative la capitolul democrație și drepturile omului, a declarat Mike Pompeo în timpul unei vizite oficiale la Minsk.

BUCUREȘTI, 1 feb – Sputnik. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul observă o îmbunătățire a situației legate de drepturile omului și a dezvoltării democrației în Belarus.

“De asemenea, am discutat despre democrație... În Belarus se observă un progres semnificativ în aceste chestiuni”, a declarat Pompeo jurnaliștilor sâmbătă la Minsk.

El a reamintit că SUA acordă o atenție sporită acestei probleme – democrației, drepturilor omului, dezvoltarea societății civile în întreaga lume. Pompeo a menționat că de progresul în acest domeniu depinde și chestiunea anulării sancțiunilor împotriva Republicii Belarus.

„Astăzi observăm o îmbunătățire a situației, credem că vom continua să cooperăm cu Belarus pentru a îmbunătăți situația”, a spus Pompeo.

De asemene, el și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat Washingtonul va numi un ambasador la Minsk.

„Vom face multe pentru a rezolva această problemă și sperăm că în scurt timp vom numi un ambasador”, a subliniat secretarul de stat al SUA.

Potrivit lui Mike Pompeo, companiile americane sunt dispuse să asigure toate necesitățile Republicii Belarus de petrol.

“SUA vor să ajute Belarusul în crearea propriului stat suveran. Producătorii noștri de resurse sunt gata să vă asigure cu petrol în proporție de 100%, la prețuri competitive”, a declarat oficialul american.
83
Tagurile:
Belarus, SUA, Mike Pompeo
Tematic
România și Belarus vor face un schimb de zimbri
“Foaia de parcurs” a integrării Rusiei și Belarus va fi gata până în decembrie
Pompeo la Minsk: Nu cerem Belarusului să aleagă între SUA și Rusia
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

48
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

48
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

85
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

85
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...