Asteroid

Un asteroid uriaș se îndreaptă spre Pământ care pot fi consecințele

1396
(reînnoit 18:29 28.01.2020)
Un asteroid uriaș se va îndrepta spre Pământ în februarie. Un cercetător rus de la Universitatea Federală Baltică „Emmanuel Kant” spune care ar putea fi consecințele unei coliziuni.

BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik, Doina Crainic. Directorul comunității astronomice a Universității Federale Baltice „Emmanuel Kant”, Alexei Baïgachev, a spus că asteroidul, care măsoară aproape un kilometru în diametru, va trece pe lângă planeta noastră în februarie şi nu este periculos pentru Pământ, potrivit Sputnik France

„La mijlocul lunii februarie, asteroidul va trece pe lângă Pământ, apropiindu-se de el la o distanță minimă de 0,039 unități astronomice. În unitățile de măsură cu care suntem obișnuiți, această distanță este enormă, aproape șase milioane de kilometri. Prin comparație, Luna este de 15 ori mai aproape de Pământ. Desigur, această apropiere a unui asteroid nu prezintă niciun pericol pentru Pământ și locuitorii săi, nici măcar unul ipotetic”, a spus cercetătorul, citat de serviciul de presă al Universității.

Care ar fi consecințele unei coliziuni?

Baigachev a explicat, de asemenea, că o coliziune între un astfel de corp ceresc și planeta noastră ar avea consecințe catastrofale, energia emisă depășind cea mai puternică detonare termonucleară. Dar cercetătorul a subliniat că o astfel de situație este foarte puţin probabilă.

Potrivit cercetătorului, astronomii din întreaga lume monitorizează îndeaproape mișcările tuturor corpurilor cerești potențial periculoase. În plus, echipamente de ultimă generație le pot simula rutele cu mult timp înainte pentru a avertiza cu privire la un posibil pericol.

NASA a anunțat că uriașul asteroid denumit 163373 sau 2002 PZ39 și având un diametru de 440 până la 990 de metri va ajunge în apropierea planetei noastre în februarie.

Descoperit pe 23 octombrie 1995, asteroidul aparţine familiei Apollon. Data viitoare când se va apropia de Pământ va fi în 2075.

1396
Tagurile:
Pământ, Asteroid
Tematic
Un asteroid potențial periculos care se deplasa către Pământ, înregistrat pe VIDEO
Asteroid cât Colosseumul, spre Pământ cu o viteză de 35.000 km/h
Noapte înfricoşătoare: Asteroid în apropiere alarmantă de Pământ - VIDEO
NASA: Asteroid uriaș care ar produce „dezastru la scară continentală”, aproape de Pământ
Un asteroid gigantic ar putea lovi Pământul la aceste date, potrivit NASA
Ofițerii forțelor speciale române pe o stradă din București

Ultima oră: Celebru INTERLOP, extrădat din România în SUA

8
Una dintre cele mai remarcabile figuri ale lumii interlope – cu activități infracționale pe continentul american – a fost extrădat la cererea autorităților SUA
8

Загрузка...
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

148
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

148
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...