Drapelul Franței și al UE

Franța nu vrea aderarea Moldovei și a altor state din Parteneriatul Estic la UE

282
(reînnoit 19:58 28.01.2020)
Franţa a respins planurile potrivit cărora Parteneriatul Estic ar putea conduce la aderarea la Uniunea Europeană a ţărilor care fac parte din program: Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Ucraina.

BRUXELLES, 28 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Franța își dorește ca jumătate din viitoarele finanţări pentru țările din Parteneriatul Estic să fie redirecționate spre investiţii în protejarea mediului și nu vrea încurajarea aderării acestor țări la UE.

Informația este conținută în două documente prezentate spre dezbatere Comisiei Europene, datând din octombrie 2019 şi ianuarie 2020, acestea fiind parte a procesului de consultări angajat de Executivul UE înaintea publicării unui raport asupra viitorului Parteneriatului Estic în luna martie.

Parteneriatul Estic a fost creat în 2009 în scopul încurajării acestor ţări să întreprindă reforme, în schimbul unor relaţii mai strânse cu UE şi al unor avantaje economice. Acesta a deschis calea pentru Georgia, Republica Moldova, Ucraina să încheie acorduri de asociere cu UE şi de liberalizare a vizelor.

Documentul francez din octombrie notează că Parteneriatul Estic, bazat ”pe cooperare economică şi politică”, ar trebui să excludă ”orice perspective sau mecanisme de integrare sau aderare la UE”.

Textul subliniază că obiectivul programului este creşterea sustenabilităţii partenerilor UE în materie de stat de drept, lupta împotriva corupţiei şi modernizare economică şi nu ”încurajarea iluziilor sau a ambiguităţii între partenerii noştri cu privire la scopul parteneriatului”.

În documentul din ianuarie, Franţa este și mai decisă în acest sens așa că face propunerea de redirecţionare a 50% din bugetul prevăzut pentru programul Parteneriatului Estic către protecţia mediului.

În ambele documente, partea franceză insistă asupra creării unei ”agende verzi” pentru Parteneriatul Estic, care urmează să fie aprobată la un summit al liderilor UE şi al Parteneriatului Estic la Bruxelles în iunie.

282
Tagurile:
UE, Moldova, Franța
Tematic
SUA pusă la respect: Franța nu va exclude Huawei din viitoarea rețea 5G
Tragedie în Franța: Pod rutier prăbuşit, maşini căzute în râu, pompieri la faţa locului
Comisia Europeană și-a explicat lipsa de reacție la violențele din Franța
Război comercial SUA-Franța: după disputa pe NATO, conflict pe giganții internetului
Proteste în Franța: sute de mii de oameni în stradă împotriva reformei pensiilor
Franța insistă pentru ”suveranitatea europeană” și regândirea NATO
Proteste masive în Franța din cauza pensiilor
Nick Radoi

Celebru milionar româno-american a scris cea mai frumoasă apărare a lui Donald Trump!

29
”Dumnezeu să binecuvânteze și Romania cu un președinte care să lupte pentru credința în Dumnezeu și pentru Biserică, un președinte care să ridice Cuvântul lui Dumnezeu fără rușine înaintea poporului său”

BUCUREȘTI, 5 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru gesturi filantropice față de lumea artei, dar și pentru viața sa excentrică, omul de afaceri american de origine română Nick Radoi a trimis un mesaj despre cum trebuie văzută adevărata America – și pe președintele Trump. 

”În America putem vedea dincolo de crime, jafuri, bătăi, incendieri ceva spiritual - acest om a ieșit cu Biblia în mână din Casa Albă, înconjurat de oameni, și a mers la biserica din fața Casei Albe și căreia i-a fost dat foc cu o zi înainte”, scrie Rădoi.

Trump se bazează pe rugăciuni și pe puterea credincioșilor, atrage atenția milionarul de origine română care dezvăluie cum ”creștinii au plâns mult în timpul conducerii lui Obama, pentru că Democraților nu le place Cuvântul lui Dumnezeu  - și pentru că ei s-au luptat tot timpul să dea jos și ”God bless America” de pe dolari”.

”Când Trump a ajuns Președinte, creștinii mulțumeau lui Dumnezeu pentru că mai dă Americii o șansă”, spune Nick Rădoi.  ”Când ridici Biblia, și nu ție rușine și lupți pentru eliberarea Bisericii de sub “jugul Pandemiei”, și când proclami credința în Dumnezeu e normal să urle dracii aceia care au crezut că vor pune definitiv ghearele pe America”.

Nick Rădoi urează și țării strămoșilor săi să aibă parte de un președinte care să fie apropiat de credință!

”Dumnezeu să binecuvânteze și Romania cu un președinte care să lupte pentru credința în Dumnezeu și pentru Biserică, un președinte care să se fie înconjurat cu oameni ai rugăciunii, un președinte care să ridice Cuvântul lui Dumnezeu fără rușine înaintea poporului său”, scrie Nick Rădoi, încheind în cel mai pur stil american – ”Doamne binecuvântează țara noastră și toate popoarele lumii!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
Donald Trump

Загрузка...

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

40
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40

Загрузка...