Imagine simbol

Turnul Eiffel închis pentru vizitatori din cauza protestelor

85
(reînnoit 16:19 24.01.2020)
Turnul Eiffel, care este una dintre principalele atracții ale Parisului, va fi închis în ziua de vineri, motivul fiind protestele la scară națională împotriva reformei pensiilor.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Una dintre principalele atracții ale Parisului va fi închisă pentru vizitatori în ziua vineri, din cauza unei greve naționale împotriva reformei pensiilor propusă de autoritățile țării.

”Din cauza grevei naționale, suntem închiși astăzi”, se arată într-un anunț pe contul oficial de Twitter al Turnului Eiffel.

Cu toate acestea, platforma din jurul turnului va fi disponibilă gratuit vizitatori.

La 5 decembrie 2019, în  Franța a fost declanșată o grevă pe termen nedeterminat la nivel național împotriva reformei pensiilor, anunțată de guvern, în urma căreia unele categorii de francezi, inclusiv lucrătorii din domeniul transporturilor, ar putea pierde o serie de privilegii și regimuri speciale de pensionare.

Ca urmare a grevei din întreaga țară, întreaga activitate a transportului public a fost perturbată semnificativ – metroul, trenurile electrice și trenurile. Proiectul de lege privind reforma pensiilor va fi înaintat Parlamentului francez în februarie.

85
Tagurile:
proteste, Turnul Eiffel, Franța
Tematic
Paris, capitala criminalității? Creştere bruscă a numărului de tâlhării și violențe
Întrevedere tete-a-tete între Putin și Zelenski la Paris
Peste 60 de persoane au fost reținute în urma manifestațiilor la Paris
Tensiuni la Paris: Manifestanții au dat foc baricadelor - VIDEO
Paris: Putin și Zelenski vor discuta după summitul în ”formatul Normand”
Paris: 16 persoane au fost reținute în timpul protestelor ”vestelor galbene”

Загрузка...