Еда с высоким содержанием белка

Cât de periculoase sunt dietele bogate în proteine

261
(reînnoit 17:12 24.01.2020)
Cât de periculoase sunt dietele bogate în proteine? Răspunsul îl găsim în rezultatele unui studiu efectuat de oameni de știință de la Universitatea din Washington Medical School din St Louis.

BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik. Un nou studiu arată că dietele bogate în proteine ​​pot provoca formarea plăcii vasculare și pot duce la leziuni sclerotice ale arterelor. Rezultatele studiului sunt publicate în revista Nature Metabolism, transmite RIA

рождественская свинина с можжевельником и розмарином
© Sputnik / Анна Людковская

Dietele bogate în proteine ​​vă pot ajuta să slăbiți și să vă construiți mușchi. Este deseori recomandat persoanelor cu hipertensiune arterială.

Cu toate acestea, un nou studiu efectuat asupra șoarecilor de către cercetătorii de la Universitatea din Washington Medical School din St Louis a arătat că dietele bogate în proteine ​​sporesc riscul de leziuni vasculare sclerotice. Și vorbim despre formarea plăcilor instabile, a căror separare duce la blocarea arterelor, care poate declanșa un atac de cord.

„Dietele bogate în proteine ​​contribuie la pierderea în greutate, ceea ce le-a sporit popularitatea în ultimii ani”, a declarat dr. Babak Razani, coordonatorul grupului de cercetare, citat într-un comunicat de presă al școlii. Experimentele realizate pe animale și unele studii majore pe oameni indică o legătură între o dietă bogată în proteine ​​și problemele cardiovasculare. Am decis să verificăm acest lucru. "

Deoarece grăsimile sunt necesare pentru formarea plăcilor, cercetătorii au comparat starea vaselor de sânge la șoareci din două grupuri experimentale. Un grup a primit o dietă bogată în grăsimi și proteine, iar celălalt o dietă cu conținut ridicat de proteine.

"Câteva linguri de pudră proteică într-un smuz sau milkshake adaugă aproximativ 40 de grame de proteine, ceea ce este echivalent cu doza zilnică recomandată", spune Răzani. “Pentru a vedea dacă proteina influențează starea sistemului cardio vascular am majorat de trei ori cantitatea de proteină pe care șoarecii l-au primit în alimentația bogată în grăsimi și cu un conținut mare de proteine. Acești șoareci au primit odată cu proteină 46 la sută din calorii în loc de 15”.

Ca urmare, șoarecii cu o dietă bogată în grăsimi, cu proteine ridicate în artere au avut cu 30% mai multe plăci decât șoarecii cu o dietă bogată în grăsimi cu proteine ​​normale. Dar, în același timp, nu au crescut în greutate, iar șoarecii din grupa a doua s-au îngrășat.

Acesta nu este primul studiu care demonstrează o creștere a numărului de plăci în vasele de sânge cu o dietă proteică, dar în acest caz, oamenii de știință au putut să înțeleagă mecanismul procesului care duce la astfel de rezultate.

Plăcile arteriale sunt formate dintr-un amestec de grăsimi, colesterol, depozite de calciu și celule moarte. Celulele imune numite macrofage sunt chemate să curețe vasele de sânge de depozite. Autorii au descoperit că un exces de aminoacizi într-o dietă bogată în proteine ​​activează o proteină numită mTOR în macrofage, ceea ce face ca aceste celule să crească în loc să își îndeplinească sarcinile. Semnalele de la mTOR blochează capacitatea celulelor de a curăți vasele de pe placă și declanșează un lanț de evenimente care duce la moartea macrofagelor.

Drept urmare, în jurul plăcilor se formează grupuri de macrofage moarte, ceea ce agravează doar situația cu o slabă patență a vaselor de sânge.

"La șoarecii cu o dietă bogată în proteine, plăcile erau doar un cimitir pentru macrofage", spune Razani.

Cercetătorii au descoperit că anumiți aminoacizi, în special leucina și arginina, contribuie cel mai mult la activarea mTOR și la distrugerea macrofagelor. Carnea roșie este deosebit de bogată în leucină, mai puțin se găsește în proteine ​​din pește sau plante.

“În studiile viitoare vom putea analiza dietele bogate în proteine ​​și diferite în aminoacizi pentru a vedea dacă acest lucru poate afecta complexitatea plăcii. Moartea celulelor este un semn cheie al instabilității plăcii. Prin controlul proteinelor, această instabilitate poate fi redusă", spune savantul.
261
Tagurile:
proteine, Dietă
Tematic
Studiu: Dieta de slăbire influențează diferit bărbații și femeile
Realitate şocantă şi revoltătoare: cum cumpără mafia albaneză carne vie din ţara noastră
Dieta împotriva depresiei descoperită de oamenii de ştiinţă

COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă

184
(reînnoit 09:04 20.09.2020)
Marea Britanie introduce noi măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, în contextul creşterii numărului de cazuri. Persoanele care încalcă regulile riscă o amendă uriaşă, de 10.000 de lire sterline.

BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. Guvernul britanic introduce obligativitatea legală în Marea Britanie pentru cei care au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 sau cei care s-au aflat în contact cu persoane într-un focar să se autoizoleze, iar cei care încalcă regula vor fi amendaţi cu până la 10.000 de lire sterline.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Noua regulă va intra în vigoare pe 28 septembrie în Marea Britanie, iar oficialii guvernamentali iau în calcul să o extindă în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, informează presa britanică, citată de RT. Amenzile vor începe de la 1.000 de lire sterline și ajung până la 10.000 de lire pentru ce care încalcă repetat regula.

Obligativitatea de autoizolare se va aplica persoanelor care au fost testate pozitiv pentru Covid-19 și celor identificați ca fiind expuși riscului prin sistemul de testare și urmărire al Serviciului Național de Sănătate (NHS).

Poliția va verifica respectarea regulii în zonele cu rate ridicate de infectare. De asemenea, lucrătorii NHS îi vor urmări pe cei aflați în autoizolare și, atunci când vor fi suspectate încălcări, vor putea sesiza poliția.

„Oamenii care aleg să ignore regulile se vor confrunta cu amenzi semnificative”, a spus premierul Boris Johnson.

Începând cu 12 octombrie, guvernul va oferi 500 de lire sterline rezidenților cu venituri mici, care trebuie să se autoizoleze și nu pot lucra de acasă. „Nu vreau să ne confruntăm cu o situație în care oamenii să nu fie capabili financiar pentru a se autoizola”, a spus Johnson.

Guvernul britanic a impus noi restricții împotriva Covid-19 la începutul acestei săptămâni, în contextul unui „al doilea val” de infecții, iar Johnson a declarat vineri că va lua în considerare introducerea unor reguli mai stricte de distanțare fizică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

184
Tagurile:
amendă, UK, COVID-19
Tematic
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
UK - 14 zile de izolare pentru cei care revin din alte 6 țări, amenzi pentru lipsa măștii
UK: Centre de îngrijire primeau instrucţiuni „neetice” privind pacienţii cu Covid - studiu

Загрузка...

UK: „Vine al doilea val de COVID-19” - un nou lockdown?

422
(reînnoit 13:17 19.09.2020)
Întrucât Regatul Unit a înregistrat alte 4.322 de noi cazuri de COVID-19 confirmate, directorul medical al serviciului de Sănătate Publică din Marea Britanie, Yvonne Doyle, a avertizat că „va urma o situaţie şi mai gravă”.

BUCUREŞTI, 19 sept – Sputnik. De asemenea, prim-ministrul britanic Boris Johnson a recunoscut vineri că Marea Britanie „asistă acum la un al doilea val” al epidemiei de coronavirus.

„Observăm foarte atent răspândirea pandemiei şi modul cum evoluează în ultimele zile și nu există nicio îndoială, așa cum spun de câteva săptămâni, că ne putem aștepta (și) vedem acum un al doilea val venind. Îl vedem în Franța, în Spania, în întreaga Europă şi mi-e teamă că este absolut inevitabil că îl vom vedea şi în această țară”, a spus Johnson, citat de Daily Mail.

De asemenea, Johnson și-a exprimat îngrijorarea că populaţia a ignorat regulile privind adunările sociale, precum „regula celor șase” recent anunțată. În acelaşi timp, a insistat că un al doilea blocaj („lockdown”) este „ultimul lucru pe care ni-l dorim”, dar a adăugat că măsurile actuale pot fi revizuite.

„Nu vreau deloc să adoptăm măsuri şi mai stricte de blocare, vrem să menținem școlile deschise. Vrem să menținem economia deschisă atât cât putem, dorim ca afacerile să continue. Singurul mod în care putem face acest lucru este ca oamenii să urmeze îndrumările”, a mai declarat premierul, potrivit Sputnik

Guvernul a luat în considerare diverse scenarii în iarnă și modalități de a alterna perioadele de măsuri mai stricte cu intervale de relaxare.

Primul nivel ar presupune măsurile care sunt în prezent în vigoare în majoritatea zonelor din Regatul Unit, punându-se accent în principal pe distanțarea fizică, de exemplu „regulă a celor șase” implementată.

Un al doilea nivel ar reflecta evoluțiile anunțate în nord-estul Angliei, înainte de a fi impuse reguli similare în nord-vest, Midlands și West Yorkshire, unde au fost anunțate închiderea localurilor de ospitalitate la o anumită oră și interzicerea întâlnirilor între gospodării.

Al treilea nivel ar implica măsuri de blocare mai stricte dacă cele menționate mai sus nu au efect.

În cazul în care guvernul va continua planul, se așteaptă ca restricțiile de nivelul doi să fie puse în aplicare de fiecare regiune în parte.

În ultimele două săptămâni, s-a înregistrat o creștere accentuată a numărului de cazuri de coronavirus din Marea Britanie, iar directorul medical al serviciului de Sănătate Publică, Yvonne Doyle, a emis un avertisment că „va urma o situaţie şi mai gravă”.

Cazurile înregistrate se dublează la fiecare șapte până la opt zile în Marea Britanie, fiind 4.322 de noi cazuri confirmate de COVID-19 vineri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

422
Tagurile:
UK
Tematic
Birmingham, UK: din 15 septembrie sunt interzise petrecerile cu prietenii
Vremea în UK în luna august: nou val de căldură – care vor fi zonele cele mai afectate
Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
UK - 14 zile de izolare pentru cei care revin din alte 6 țări, amenzi pentru lipsa măștii
Românii din Marea Britanie: unde au loc cele mai multe infectări cu coronavirus în UK
UK: Centre de îngrijire primeau instrucţiuni „neetice” privind pacienţii cu Covid - studiu

Загрузка...