Londra

Știrea nopții: Gata, la Londra s-a terminat epopeea ”BREXIT”! Punct Final!

2850
(reînnoit 07:29 23.01.2020)
Ultima dispută din Parlament s-a derulat în jurul celor cinci amendamente introduse de Camera Lorzilor, dar care au fost însă anulate ieri seară de Camera Comunelor

BUCUREȘTI, 23 ian - Sputnik, Evan Răutu. O știre face ocolul presei mondiale: după mai mult de trei ani de scandaluri, reluări, dezbateri etc. – un adevărat circ! - Parlamentul britanic a adoptat aseară acordul privind Brexit-ul. Forma este definitivă.

În acest fel, ”ieşirea istorică” din Uniunea Europeană se va produce pe 31 ianuarie ora 23.00 (ora Londrei), așa cum promisese premierul Boris Johnson.

Urmează ca Acordul să fie promulgat de regina Elisabeta a II-a pentru a deveni lege – faptul fiind probabil a se petrece chiar azi.

Reamintim că ultima dispută din Parlament s-a derulat în jurul celor cinci amendamente introduse de Camera Lorzilor, dar care au fost însă anulate ieri de Camera Comunelor.

Amendamentele anulate vizau, în principal, drepturile cetăţenilor europeni rezidenți în Marea Britanie, unul viza garantarea dreptului de reîntregire familială (post-Brexit) pentru minorii refugiaţi neînsoţiţi (drept garantat în UE!) și un altul prevedea ca Scoţia şi Ţara Galilor să aibă un cuvânt de spus în negocierile relaţia UK cu UE.

După adoptarea în Marea Britanie, acordul privind Brexit-ul va trebui ratificat de Parlamentul European, data probabilă a evenimentului fiind miercuri, 29 ianuarie 2020.

2850
Tagurile:
Londra, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)

Загрузка...