Aleksandar Vucic

Președintele Serbiei: ”Sunt sătul de predicile din cauza relațiilor cu Moscova și Beijing”

741
(reînnoit 18:32 22.01.2020)
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că este „sătul de predicile” liderilor europeni cu privire la legăturile strânse cu Rusia și China.

BRUXELLES, 22 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele Serbiei a oferit câteva declarații interesante pentru Euronews, printre ele fiind și aceea că s-a săturat să i se reproșeze că are relații cu Moscova și Beijing, în timp ce alte state au legături bune cu cele două capitale invocate.

Putin a primit în dar de la Vucic un ciobănesc Sarplaninac
© Sputnik / Михаил Климентьев

„Să vă spun adevărul, m-am săturat de predici şi ca toată lumea să vorbească despre cooperarea cu China, Rusia și după aceea văd că toți ceilalți se întâlnesc cu Xi Jinping și Putin mai des decât mine. Faceţi-vă treaba, voi sunteţi state suverane, Serbia este un stat suveran. Facem tot ce este mai bine pentru poporul nostru și pentru țara noastră”, a subliniat Vučić în interviul acordat pentru portalul Euronews tocmai la Davos.

Președintele sârb a mai precizat că Serbia nu mai e entuziastă, dar e încă dedicată aderării la UE pentru că nu există alternativă. ”Suntem pe această cale de 20 de ani deja. Cred că, în afară de Turcia, nici o țară nu a mai așteptat atât de mult”, a spus șeful statului sârb.

Vučić a insistat că aderarea la UE este ”scopul strategic” al Serbiei, dar ”aceasta nu înseamnă, chiar dacă devenim membri ai UE, că ne vom închide toate conexiunile și vom opri toate legăturile cu Rusia, cu China și cu ceilalți”.

O atitudine fermă de președinte care înțelege geopolitica și care nu se ferește să fie sincer și să acționeze în interesul propriului popor, motivația prezentată de altfel de Vučić de mai multe ori în cadrul interviului ca fiind ceea ce îl determină să practice politica legăturilor și cu alte state din afara UE.

741
Tagurile:
Moscova, Serbia, Aleksandar Vucic
Tematic
Putin l-a plimbat pe Vucic în noua sa limuzină - VIDEO
Peskov a dat detalii despre discuțiile dintre Vucic și Putin la Moscova
Putin la Belgrad. Ar fi o mare onoare! - Vucic
Trump l-a îndemnat pe Vucic să recunoască independența Kosovo

Загрузка...