Mike Pompeo

Pompeo a comentat schimbarea guvernului în Rusia

865
(reînnoit 19:33 17.01.2020)
Mike Pompeo a comentat ultimele schimbări în conducerea Rusiei.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a comentat schimbarea guvernului în Rusia, declarând că în opinia lui, Washingtonul ar trebui să aprecieze cum vor evolua lucrurile.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

“Din punctul nostru de vedere, noi avem relații cu statele. E puțin probabil ca acțiunile noastre în raport cu Rusia să se schimbe în rezultatul unor mutări în guvernul rus”, a adăugat diplomatul într-un interviu oferit prezentatorului radio Tony Katz.

De relațiile bilaterale între cele două țări se va ocupa la Moscova noul ambasador al SUA, John J. Sullivan, care a sosit recent în capitala rusă, în locul lui Jon Huntsman.

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova l-a caracterizat pe Sullivan ca un „diplomat profesionist și cu experiență”.

865
Tagurile:
Rusia, SUA, Mike Pompeo
Tematic
Opiniile experților: ce funcție va ocupa Putin după 2024
Putin a semnat decretul de numire a lui Mișustin în funcția de premier
Putin: Indexarea pensiei trebuie să fie prevăzută în Constituție
Putin, despre atribuțiile care trebuie să-i revină președintelui
Putin va participa la conferința de la Berlin dedicată Libiei
Haftar i-a expediat lui Putin o scrisoare: ce îi comunică liderului rus
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

166
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

166
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

120
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

120
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...