Brexit

Brexit: îngrijorări ce se întâmplă cu drepturile românilor din Marea Britanie

767
(reînnoit 19:46 16.01.2020)
Într-un comunicat, Parlamentul European informează că eurodolarii analizează situația drepturilor cetățenilor europeni în contextul Brexit, iar aprobarea acordului de retragere va depinde de garanțiile oferite pentru protejarea acestor drepturi.

BUCUREŞTI, 16 ian – Sputnik, Doina Crainic. Miercuri, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care își exprimă îngrijorarea cu privire la procesul înregistrării cetățenilor europeni pentru obținerea noului statut care să le permită șederea în Regatul Unit, precum şi în ceea ce privește absența unui document fizic ca dovadă a dreptului de ședere și accesibilitatea acestuia, potrivit stiridiaspora.ro.

De asemenea, eurodeputaţii subliniază ca ar saluta instituirea unui mecanism de control comun al Parlamentului European și a celui britanic, exprimându-și îndoielile cu privire la înființarea și independența „autorității independente” a Regatului Unit prevăzută în acordul de retragere.

În rezoluție se mai solicită lansarea de campanii de informare a cetățenilor și îndeamnă guvernele din statele membre ale UE să adopte măsuri consecvente pentru a oferi securitate juridică cetățenilor Regatului Unit care locuiesc pe teritoriul lor.

Rezoluția a fost adoptată cu 610 voturi pentru, 29 împotrivă și 68 de abțineri, în urma unei dezbateri care s-a axat în principal asupra problemei liberei circulații și a limitării impactului Brexit asupra vieții cetățenelor europeni și a celor britanici.

În partea a doua a Acordului de retragere sunt prevederi care protejează drepturile cetățenilor europeni din Regatul Unit și a celor britanici din țările UE, precum și familiile acestora. Toate drepturile de securitate socială în conformitate cu legislația UE vor fi menținute, iar drepturile cetățenilor vor fi garantate pe toată durata vieții acestora. Implementarea și aplicarea acestor termeni vor fi supravegheate de o autoritate independentă cu puteri echivalente cu cele ale Comisiei Europene.

767
Tagurile:
Drepturi, Români, Marea Britanie, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (679)
Tematic
Croația preia președinția rotativă a Consiliului UE cu problema Brexit pe masă
Trump laudă victoria lui Boris Johnson și promite un acord post-Brexit ”mare și lucrativ”
Soluţii pentru românii din UK post-Brexit: dreptul de şedere, acordat automat? - propuneri
Brexit înainte de Crăciun? Declaraţiile lui Boris Johnson
Alertă! Parlamentul European amenință Londra cu blocarea acordului pe Brexit
UK: deputaţii votează acordul privind Brexit, ce noutăţi conţine – 2020, anul Brexit
UK, zi istorică: proiectul de lege privind ieşirea din UE, adoptat - Brexit la 31 ianuarie
Un susținător al lui Donald Trump

Zaharova, despre cele mai frecvente întrebări din partea americanilor

12
(reînnoit 20:19 17.01.2021)
Maria Zaharova a dezvăluit care sunt cele mai frecvente întrebări pe care îi adresează americanii, susținători ai lui Trump, în rețele de socializare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. SUA urmăresc o politică represivă în raport cu proprii cetățeni. În ultimul timp susținătorii actualului președinte Donald Trump se interesează de modalitățile de obținere a cetățeniei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Cel mai îngrijorător este că această criză profundă, care a afectat fiecare american, vizează o țară care are celor mai mare buget al apărării... Anume SUA au introdus în practica lumii occidentale sancțiuni ilegale în calitatea lor de instrument de control al altor state. Iată de ce, reieșind din procesele care au loc acolo, reieșind  din faptul că anume această țară promovează o politică represivă în lume, iar astăzi constatăm că (promovează o politică represivă n.r.) și în raport cu proprii cetățeni, suntem îngrijorați”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Potrivit ei, acum cel mai populare comentarii, pe care le primește în rețele de socializare din partea americanilor, care îl susțin pentru Trump, vizează modalitățile de obținere a cetățeniei rusești.

“Bine ați veni în realitate”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

12
Tagurile:
Donald Trump, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comparat blocarea lui Trump cu o explozie nucleară
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump
Reacția lui Dragnea după acuzația în dosarul „Donald Trump”

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Înalt Oficial UE confirmă posibilul “paşaport de vaccinare”

51
(reînnoit 19:33 17.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, admite că ar putea fi introdus un ”paşaport de vaccinare” anti-Covid

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Temerile privind introducerea unui „pașaport de vaccinare” anti-Covid19 nu sunt nejustificate. O confirmă azi chiar președintele Consiliului European, Charles Michel.

Într-un interviu acordat azi unui program olandez de televiziune, ”Buitenhof”, preşedintele CE a spus că dezbaterea pe această temă i se pare ”foarte pertinentă”, dar și că ”decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene”.

Totuși, preşedintele CE consideră că nu este cazul să fie introdus acum acest pașaport, dar… că ”există un acord de principiu privind un astfel de document”.

De ce asta? Pentru ”mai întâi trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni„ iar dacă va fi introdus prea devreme, ”paşaportul ar putea produce o frustrare uriaşă în Europa  şi în alte părţi ale lumii„.

Dar, conchide preşedintele Consiliului European, citat de Agerpres, nu este exclus ca pe viitor ”deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi”, chiar dacă ”subiectul este sensibil în multe ţări europene”.

51
Tagurile:
coronavirus, vaccin
Tematic
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19
Se va vaccina Orban împotriva Covid? Răspunsul premierului
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Știrea serii: Iohannis a anunțat când se va vaccina PUBLIC!

Загрузка...