Maria Grapini

Grapini pune la punct Europa - situație gravă tolerată în Occident, care vina pe Est!

2517
(reînnoit 17:59 14.01.2020)
Occidentalii, în loc să recunoască incompetența și corupția propriilor sisteme de aplicare a legii - pun această temă într-o forțată conivență cu impactul asupra liberei circulații.

BUCUREȘTI, 14 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. România se confruntă cu o criză a sistemului de luptă împotriva criminalității organizate – iar acest fapt se datorează și țărilor UE, care permit ca rețelele infracționalității să prospere.

Concret, pe date clare, rapoartele europene recente arată că, în prezent, există 5000 de grupuri de criminalitate, care acționează pe întreg teritoriul Uniunii Europene, cu 50% mai multe față de anul 2013.

Acest fapt a fost adus în prim plan de eurodeputatul Puterii Umaniste Maria Grapini, chiar în plenul Parlamentului European, reunit ieri la Strasbourg pentru a dezbate tema criminalității organizate transfrontaliere.

Interesant și, totodată, ipocrit este că occidentalii - în loc să recunoască incompetența și corupția propriilor sisteme de aplicare a legii - pun această temă într-o forțată conivență cu impactul asupra liberei circulații.

În aceste condiții, europarlamentarul Maria Grapini a intervenit în plen, solicitând comisarului implicare, adică ”propuneri concrete pentru destructurarea acestor rețele criminale” – și mai ales propuneri unitare pentru toate statele membre.

”E o temă care îi interesează pe toți cetățenii europeni”, a subliniat Grapini. ”Ne-ați prezentat o situație care pe mine mă îngrijorează și mă întreb ce soluții avem, pentru că Europolul arată că și corupția a crescut.

Grapini a trecut în revistă aceste date clare, care se referă la criminalitate economică, prostituție, droguri, trafic de arme și pierderi de vieți omenești.

”Nu numai societatea și economia sunt afectate, avem împușcături pe stradă, în magazine, evacuări de baruri și cafenele”, a spus Grapini, deci ”Trebuie să găsim soluții!”.

Adică, i-a spus Maria Grapini în față comisarului european, ”pe lângă faptul că ați declarat că vreți să faceți o analiză și-o situație, eu cred că trebuie să avem propuneri”.

”Nu sunt de acord să personalizăm, interesul nostru este pentru piața internă, pentru toate statele membre, să avem transmiterea corectă și rapidă a informațiilor pentru a destructura aceste rețele care afectează viața oamenilor!”, a declarat Maria Grapini la Strasbourg.

Cu alte cuvinte – nu mai încercați să dați vina doar pe anumite state, mai ales din est, ci luați măsuri și în cazul vostru, unde aceste rețele au piața principală de desfacere.

Reamintim că Sputnik a desemnat-o pe Maria Grapini ”Europarlamentarul anului 2019”, aceasta pentru ”Activitatea ei susținută în apărarea României”.

2517
Tagurile:
Europa, Est, Occident, Maria Grapini
Tematic
Grapini, dezvăluiri incendiare despre pedofilii și evaziunea fiscală a Olandei
Maria Grapini acuză: România ”a devenit furnizor de copii traficați” pentru Vest
Maria Grapini, sfat pentru Dăncilă: să nu meargă la evenimentul electoral al lui Iohannis
Curajul lui Grapini! Îi sfidează pe americani și face o conferință la Bruxelles cu Huawei!
Maria Grapini, cel mai puternic mesaj adresat Europei despre Revoluție
Boris Johnson

O nouă IZOLARE covid în Anglia anunțată de Boris Johnson

283
Din cauza celui de-al doilea val de infecții cu noul coronavirus, prim-ministrul britanic a anunțat revenirea izolării în toată Anglia.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat sâmbătă, 31 octombrie, revenirea la măsura de IZOLARE în toată Anglia în fața celui de-al doilea val masiv de infecții cu coronavirus, care amenință să suprasolicite serviciile de sănătate.

Marea Britanie, care are cel mai mare număr de morți din Europa de la începutul epidemiei cu coronavirus, înregistrează acum peste 20.000 de cazuri suplimentare pe zi și experții estimează că ar putea ucide peste 80.000 de persoane în cel mai rău scenariu luat în considerare.

În cadrul unei conferințe de presă, prim-ministrul a precizat că noua izolare la nivelul întregii Anglii va intra în vigoare pe 5 noiembrie, până pe 2 decembrie.

„Fără alternativă”

Rezidenților li se va permite să părăsească casele numai din motive specificate, cum ar fi educația, munca, exercițiul fizic, necesitățile de bază sau îngrijirea persoanelor vulnerabile.

„Acum este momentul să acționăm pentru că nu există nicio alternativă”, a spus Boris Johnson.

Magazinele care vând produse considerate produse de primă necesitate, școlile și universitățile vor rămâne deschise. Pub-urile și restaurantele trebuie să rămână închise, cu excepția locurilor de luat masa.

De la începutul epidemiei, în Marea Britanie au fost înregistrate 46.555 de decese în decurs de 28 de zile de la un test pozitiv. Numărul certificatelor de deces care menționează Covid-19 ca fiind cauza morții a ajuns la 58.925.

 

283
Tagurile:
Izolare, Anglia, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Актер Шон Коннери

A murit Sean Connery - cunoscut pentru rolul lui James Bond

162
(reînnoit 16:47 31.10.2020)
Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani, acesta a jucat în mai mult de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, i-a adus marea popularitate.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. Actorul britanic Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, relatează publicația Independent.

"Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani", scrie publicația.

Cauza morții nu a fost specificată.

Sean Connery s-a născut la 25 august 1930 la Edinburgh, Scoția. Și-a început cariera de actorie în anii 1950, după ce a servit în Marina Regală a Marii Britanii. De asemenea, a jucat fotbal și a făcut culturism.

A jucat în mai mult de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, un personaj din romanele James Bond ale lui Ian Fleming, i-a adus marea popularitate. Connery a jucat în șase părți ale celebrului film despre Bond.

În același timp, alte roluri i-au adus premii profesionale. În 1988, Connery a câștigat premiul Oscar și un Glob de Aur pentru rolul său secundar în drama - gangster ”De neatins”. În total, actorul are trei Globuri de Aur.

În același 1988, academicienii britanici de film (BAFTA) l-au remarcat pe scoțian pentru rolul principal din filmul ”Numele Rosei”. El a primit al doilea premiu de la ei doi ani mai târziu, pentru cel mai bun actor în rol secundar în ”Indiana Jones și ultima cruciadă”, iar al treilea în 1998 pentru contribuția sa în cinema.

În iulie 2000, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a ridicat pe Sean Connery la rangul de cavaler.

162
Tagurile:
Sean Connery

Загрузка...
Rezultatele finale ale Exit Poll la alegerile prezidențiale

Rezultatele finale ale Exit Poll la alegerile prezidențiale

0
(reînnoit 15:02 31.10.2020)
Rezultatele finale ale Exit poll la alegerile prezidențiale din Moldova ar urma să fie anunțate după închiderea secțiilor de votare, la orele 22:00, potrivit organizatorilor – reprezentanți ai comunității WatchDog.MD și Institutului de Politici Publice.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat joi, în Studioul Radio Sputnik că CEC trebuie să decidă dacă va fi sau nu permis efectuarea unui Exit Poll în cadrul alegerilor prezidențiale, programate pentru ziua de 1 noiembrie. Dar în niciuna dintre cele două ședințe publice ale CEC nu a fost pronunțată vreo hotărâre.

Totuși, cei de la WatchDog.md și Institutul de Politici Publice deja au anunțat când vor prezenta rezultatele finale ale Exit Poll-ului.

Anterior aceștia au anunțat că un exit-poll ar urma să fie organizat în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

Rezultatele parțiale ale acestuia ar urma să fie anunțate în data de 1 noiembrie la ora 21.00, iar rezultatele finale - la ora 22:00, potrivit organizatorilor studiului sociologic.

Spre deosebire de practica din anii precedenți, în acest an, sondajul, dacă va avea loc, va fi efectuat prin telefon, din cauza pandemiei de coronavirus. În cadrul acestui sondaj urmează să fie chestionați 4 mii de cetățeni cu drept de vot, din diferite raioane ale țării.

CEC-ul a reacționat după anunțarea intenției de organizării unui astfel de sindaj, declarând, într-un comunicat de presă, că-și „rezervă dreptul de a sesiza Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Audiovizualului și organele de drept pentru a documenta și investiga cazul”.

„Chestionarea alegătorilor la ieșirea din secția de votare (exit-poll clasic) nu poate fi echivalată cu efectuarea acestuia prin intermediul telefonului, or la chestionarea votanților nu se utilizează metode ce ar putea identifica alegătorul”, explică CEC.

Autoritatea electorală centrală mai menționează că „în cazul sondajului de opinie care se intenționează a fi realizat, acesta nu se încadrează în mecanismele desfășurării unui exit-poll, deoarece la momentul apelului telefonic nu există o certitudine că alegătorul a participat la alegeri”.

Totodată, CEC a atenționat că în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice publicarea în mijloacele de informare în masă a materialelor, inclusiv a interviurilor cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei şi despre șansele acestora, inclusiv prezentarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Notăm că, în conformitate cu articolul 6 din Codul Electoral, votul este secret, iar autorităților publice și altor subiecți implicați în procesele electorale le revine obligația de a asigura caracterul confidențial al votului.

0
Tagurile:
Rezultate alegeri, Rezultate finale, exit poll
Tematic
Alegeri prezidențiale din Moldova: Portretele candidaților
Alegeri prezidențiale în Moldova 2020: Rezultate
Alegeri prezidențiale în Moldova: Ce surprize pregătesc SUA

Загрузка...