Nicolas Maduro, Venezuela

Venezuela denunță la nivel internațional practicile ilegale ale SUA

324
Republica Bolivariana Venezuela a denunțat în fața comunității internaționale și în fața popoarelor libere ale lumii practica ilegală a elitei dominante a SUA prin care se încearcă aplicarea de măsuri coercitive unilaterale împotriva funcționarilor publici venezueleni.

BUCUREȘTI, 14 ianuarie - Sputnik, Marius Holdean. Venezuela a făcut public un protest la nivel internațional printr-un comunicat de presă care a fost trimis redacției Sputnik de către Ambasada Venezuelei la București.

Comunicatul arată că SUA încearcă să intervină în Venezuela în mod ilegal pentru a submina buna funcționare a instituțiilor democratice ale țării.

”Odată cu impunerea unor măsuri arbitrare împotriva președintelui Adunării Naționale, Luis Parra, ales duminică, 5 ianuarie 2020, consiliului său de administrație și alți deputaţi, toți membri ai partidelor de opoziție, guvernul Donald Trump intenționează să-și ascundă eșecul manifestat în încercarea sa de a impune o schimbare a guvernului prin forță și îi adâncește amestecul în afacerile interne ale Venezuelei, până la punctul de a se amesteca în chestiuni exclusive ale parlamentului venezuelean, cu intenția neobișnuită de a desemna de la Washington autoritățile puterii legislative venezuelene”, se arată în comunicatul citat.

Mesajul Venezuelei insistă asupra faptului că deciziile parlamentului venezuelean sunt suverane și autonome în ceea ce privește celelalte puteri publice ale statului, iar performanța parlamentarilor este încadrată în ceea ce este stabilit la articolul 201 din Constituție, care indică faptul că sunt reprezentanți ai poporului „care nu sunt supuși mandatelor sau instrucțiunilor, ci doar conștiinței lor”.

Venezuela atrage atenșia că ”aceste acțiuni unilaterale foarte grave contravin Dreptului Internațional și subminează stabilitatea, pacea și autodeterminarea poporului venezuelean”.

În acest sens, Republica Bolivariana Venezuela respinge această nouă agresiune americană și reafirmă faptul că nicio presiune străină nu o va abate de la calea independenței și a aderării la voința democratică suverană a cetățenilor săi.

În finalul comunicatului transmis ieri de la Caracas, Venezuela îndeamnă întreaga comunitate internațională să protejeze principiile și scopurile sacre ale Cartei Națiunilor Unite și să condamne aceste noi atacuri împotriva suveranității și a instituțiilor sale democratice.

324
Tagurile:
SUA, Venezuela
Tematic
Costul uman al războiului economic în Venezuela: Hiperinflația a ajuns la 130.000 %
Venezuela: Încă un copil a murit în urma sancțiunilor SUA
Rusia ar putea trimite în Venezuela o misiune permanentă de experți economici
MAE de la Moscova, despre situația curentă din Venezuela
Putin: Aliații SUA nu susțin ideea unei intervenții militare în Venezuela
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

Forțele de securitate irakiene l-au reținut pe liderul ISIS

60
(reînnoit 15:15 20.09.2020)
Unul din liderii ”Statului Islamic” a fost reținut în capitala irakiană de către forțele de securitate.

BUCUREȘTI, 20 sep - Sputnik. Forțele de securitate irakiene au împiedicat o serie de atacuri teroriste în țară și l-au reținut pe unul dintre liderii grupului terorist ”Stat Islamic” în capitala Bagdad, anunță postul de televiziune Al-Sumaria, citând o declarație a serviciului de presă al organelor de securitate ale Irakului.

Oficialii securității naționale din Bagdad au organizat o ambuscadă asupra unuia dintre liderii ISIS din Irak, acesta pregătea atacuri teroriste asupra Arba'in (procesiunea memorială anuală a șiiților în a patruzecea zi de doliu Ashur).

La sfârșitul anului 2017, Bagdad a anunțat o victorie asupra IS * în țară, dar armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale antiteroriste și a unităților de miliție, continuă operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupărilor teroriste din anumite zone.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
ISIS, atac terorist, Irak
Tematic
Războiul în Irak și eșecul Americii: cum a fost posibil
Presa: SUA au adus o coloană de tehnică militară din Irak în Siria
După Irak, încă o țară vrea să scape de trupele americane de pe teritoriul său

Загрузка...
Donald Trump

Cine îi vrea moartea lui Trump? Președintele a primit otravă

76
(reînnoit 14:04 20.09.2020)
Președintele american Donald Trump a primit un pachet cu otravă prin poștă. Presa internațională scrie că ar fi vorba despre o tentativă de omor asupra liderului de la Casa Albă.

CHIȘINĂU, 20 sept. - Sputnik. Un pachet care conţinea ricină, o otravă foarte periculoasă, a fost trimis la Casa Albă. Acesta însă a fost interceptat de forţele de ordine. Potrivit CNN, FBI şi Serviciul Secret investighează incidentul şi au două teste pe substanţa din pachet, confirmând că acesta conţinea ricină.

Pachetele şi corespondenţa pentru Casa Albă sunt verificate într-o unitate din afara sediului. Nu este prima dată când Trump este ţinta unui atac cu ricină. Scrisori care conţin ingrediente de ricină au mai fost trimise preşedintelui american şi unor şefi ai Pentagonului în 2018. Atunci, de asemenea, au fost interceptate, iar un bărbat din Utah, William Clyde Allen III, a fost învinuit că le-a trimis.

I s-a întâmplat, de altfel, nu doar lui Trump, dar și predcesorului său. Actriţa Shannon Guess Richardson a fost condamnată în 2014 pentru că a trimis scrisori care conţin ricină preşedintelui Barack Obama, precum şi primarului din New York, Michael Bloomberg.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76
Tagurile:
Otravă, Moartea, Trump
Tematic
Trump, inițiativă fulminantă, lovitură pentru ”progresiști”
Trump i-a numit pe protestatari anarhiști și bandiți
Trump a decis să retragă o parte din trupele din Irak și Afganistan
De ce giganții din Silicon Valley vor să se asigure că Trump nu câştigă al doilea mandat
Posibil o ultimă discuție între Trump și Putin înainte de alegerile din noiembrie

Загрузка...