Serghei Lavrov

Lavrov: Există un progres în negocierile pentru acordul de pace din Libia

83
(reînnoit 18:18 13.01.2020)
Negocierile de la Moscova pentru un acord de pace în Libia înregistrează anumite progrese, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Există un anumit progres în procesul de negocieri de la Moscova în problema Libiei, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

„Începând cu această dimineață au loc consultări intense cu participarea ambelor tabere din Libia, cu sprijinul miniștrilor Afacerilor Externe și Apărării ai Turiciei și Rusiei. A fost examinat un document care va permite concretizarea anumitor probleme legate de regimul de încetare a focului. Armistițiul, precum știți, a fost anunțat începând cu ora 0.00, duminică, 12 ianuarie, drept răspuns la îndemnul președinților Putin și Erdogan, expus într-o declarație comună adoptată pe 8 ianuarie la Istanbul. Anume acest document final a fost examinat în detaliu la întrevederea de azi, el este obiectul unor negocieri destul de serioase. Astăzi vă putem raporta că există un anumit progres”, a spus Lavrov.

83
Tagurile:
Moscova, Libia, Serghei Lavrov
Tematic
Putin și Erdogan au discutat la telefon despre Siria și Libia
Parlamentul Turciei a autorizat intervenția militară în Libia
Norvegia, gata să preia refugiații libieni din România
Surse: Detalii din acordul de pace din Libia, care va fi semnat la Moscova
Războiul din Libia și pacea din Siria în topul agendei ministrului Lavrov la Roma

Загрузка...