Sebastian Kurz

Cancelarul Austriei s-a plâns pe impredictibilitatea politicii SUA

109
(reînnoit 15:20 10.01.2020)
Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a criticat Statele Unite, într-un discurs rostit în fața parlamentului, pentru politica lor impredictibilă.

BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a criticat politica SUA, într-un discurs rostit în fața Consiliului Național.

"În prezent au loc schimbări și evoluții. Raportul de forțe în lume se schimbă. SUA în continuare este cea mai mare putere militară și economică, însă pentru noi au devenit un partener mult mai impredictibil", a explicat el.

Cancelarul a menționat că China progresează în sfera militară și economică, raportându-se la un alt sistem de valori și înțelegere a statalității.

“Și Rusia, cel mai mare vecin din Est, se află într-o fază, când tensiunile dintre Europa și Rusia nu s-a diminuat, ci mai curând s-au accentuat”, a adăugat Kurz.

Potrivit lui, Uniunea Europeană “este un proiect de succes”, care în problemele internaționale acționează „insuficient de hotărât și nu la capacitatea de 100%”.

Vineri, noul cabinet de miniștri ai Austriei, care și-a preluat exercițiul din 7 ianuarie, și-a prezentat parlamentului programul de guvernare.

109
Tagurile:
Sebastian Kurz, Austria
Tematic
Kurz l-a telefonat pe Lavrov. Ce pregătesc Moscova și Viena
Kurz a explicat care vor fi relațiile cu Rusia după scandalul legat de spionaj
Kurz anunță numele posibilului autor al scandalului legat de fostul vicecancelar Strache
Guvernul Kurz a căzut: Parlamentul i-a acordat un vot de neîncredere
Acord în Austria pentru un nou Guvern condus de Sebastian Kurz

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

30
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

22
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

22
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...