Trump amenință va lovi 52 de ținte din Iran, tensiunea crește

1969
(reînnoit 13:12 07.01.2020)
Statele Unite au selectat 52 de ținte din Iran și le vor lovi „foarte repede și foarte dur” dacă Republica Islamică va ataca cetățeni sau ținte americane, a avertizat președintele Trump.

BUCUREȘTI, 5 ian - Sputnik. Donald Trump a declarat, pe 4 ianuarie, că Statele Unite au identificat 52 de ținte iraniene pe care le va ataca în cazul atacurilor iraniene asupra americanilor sau țintelor americane.

Unele dintre aceste ținte iraniene „au un standard foarte ridicat și sunt foarte importante pentru Iran și pentru cultura iraniană”, a spus președintele pe Twitter.

Dacă Iranul va efectua atacuri anti-americane, așa cum a amenințat, „aceste ținte și Iranul însuși VOR FI LOVIȚI RAPID ȘI FOARTE DUR”, a avertizat el. "Statele Unite nu mai vor amenințări!"

Trump a subliniat că numărul de 52 de ținte iraniene corespund în mod simbolic cu numărul americanilor care au fost ținuți ostatici de mai bine de un an de la sfârșitul anului 1979 la Ambasada Statelor Unite din Teheran.

Președintele a mai spus că Statele Unite vor lovi Iranul „mai puternic decât a fost lovit vreodată” dacă ar efectua atacuri de răspuns la asasinatului generalului iranian Qassem Soleimani, ca urmare a loviturilor aeriene americane.

Iranul a promis să răzbune moartea puternicului general iranian Qassem Soleimani, ucis de un atac aerian american la Bagdad.

În seara zilei de 4 ianuarie a început ceea ce ar putea fi începutul escaladării conflictului, după loviturile care l-au ucis pe 3 ianuarie pe Comandantul general Al-Quds, generalul Soleimani, responsabil cu operațiunile externe ale Iranului și Abou Mehdi al-Mouhandis, numărul doi în Hachd al-Chaabi, o coaliție de luptători pro-Iran integrată acum în forțele de securitate irakiene, potrivit AFP.

Rachete și obuze de mortier au căzut aproape simultan în zona verde a Bagdadului, unde se află Ambasada Americană, și lângă o bază militară mai la nord, unde sunt dislocați soldați americani, fără a provoca victime.

1969
Тема:
Tensiuni SUA - Iran în urma asasinării lui Qasem Soleimani (28)
Donald Trump

Femeie arestată pentru tentativă de asasinare a lui Trump

228
O inedită tentativă de asasinare a președintelui SUA a fost dejucată – iar autoritățile americane au arestat o suspectă care a acționat din Canada

 

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Nu s-a făcut publicitate, iar serviciile americane au lucrat intens pentru a descoperi cine s-a aflat în spatele unei presupuse tentative de asasinat împotriva președintelui Trump.

Presupusa tentativă a fost una inedită, amintind de celebrul ”Unabomber”, cel care trimitea victimelor scrisori care explodau în momentul deschiderii. De data asta nu a fost un dispozitiv exploziv… otravă! O otravă pe bază de ricină într-o scrisoare adresată lui Trump, personal!

Presa americană a făcut cunoscut sâmbătă că autorităţile au interceptat un plic care conţinea ricină şi îi era adresat preşedintelui Donald Trump. Aceleași surse precizează că scrisoarea ar fi fost trimisă din Canada.

Scrisoarea a fost descoperită în cursul săptămânii trecute, dar înainte de a ajunge la Casa Albă, susține presa din SUA, practic în același timp în care a fost arestat suspectul.

Suspectul este… o femeie care a fost arestată la granița cu Canada. Femeia avea asupra sa o armă de foc. Azi, suspecta va fi trimisă în faţa unui judecător pentru a se decide arestarea sa.

De menționat că otrava din ricină este extrem de puternică, fiind mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi nu ar exista antidot.

Desigur, ideea de a-l otrăvi pe Trump în acest fel este stupidă – pentru că nimic nu ajunge la președintele SUA fără a fi atent controlat de mai multe filtre de securitate, alcătuite din specialiști de prim rang din multe domenii.

228
Tagurile:
Donald Trump

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

211
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

211
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...
Alegeri

Alegeri locale 2020: cine poate vota cu urna mobilă

0
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis clarificări cine și în ce condiții poate vota cu urna mobilă la alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe 27 septembrie.

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. AEP informează că, pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

Alegeri europarlamentare 2019
© AP Photo / Vadim Ghirda

Potrivit informării oficiale, pot solicita urna specială și persoanele reţinute, deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă ori asupra cărora s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, cu condiția să domicilieze în raza teritorială a circumscripţiei electorale comunale, orăşeneşti sau municipale în care au loc alegeri.

Procedura de exercitare a dreptului de vot de către această categorie de alegători este stabilită prin hotărâre a Biroului Electoral Central.

Pentru a vedea dacă persoanele care votează prin intermediul urnei mobile nu și-au mai exercitat dreptul de vot la același scrutin există modalitatea de verificare prin Codurile numerice personale ale alegătorilor care au formulat cereri pentru urna specială. Acestea sunt preînregistrate în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, urmând a fi înregistrate definitiv la întoarcerea în localul de vot a echipei care s-a deplasat la locul unde se află alegătorul netransportabil, pe baza semnăturilor în extrasul de pe lista electorală.

De altfel, arată AEP, înainte ca echipa de membri ai biroului electoral al secţiei de votare să se deplaseze cu o urnă de vot specială la persoanele care nu pot vota la secţia de votare potrivit legii, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare solicită operatorului să verifice dacă persoanele respective şi-au mai exercitat dreptul de vot în aceeaşi zi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
alegeri locale, alegeri
Tematic
Astăzi au loc alegeri regionale în Rusia, principala zi de vot - detalii
Președintele Academiei lansează cel mai puternic mesaj pentru alegeri! Vor fi reacții dure
Cine va conduce Moldova - își va permite republica alegeri libere?
Lukașenko nu exclude alegeri prezidențiale anticipate după reforma constituțională
Anunțul care zguduie clasa politică: absenteism la alegeri
Orban, anunțul cheie: MANEVRA politică distrugătoare la ALEGERI! PSD e în corzi!

Загрузка...