Angela Merkel

Merkel critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream-2

188
(reînnoit 19:46 18.12.2019)
Angela Merkel a criticat intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream – 2.

BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a comentat intențiile Washingtonului de a introduce sancțiuni împotriva Nord Stream – 2.

“Suntem împotriva unor sancțiuni extrateritoriale și nu e vorba doar de decizia de ieri, dar și în cazul Iranului avem aceeași problemă. Nu întrevăd o altă cale decât purtarea unor negocieri, însă vom negocia cu fermitate că nu acceptăm o astfel de practică, că aceste sancțiuni extrateritoriale dăunează, vom vedea cum vor evolua lucrurile în jurul Nord Stream -2”, a declarat Merkel într-un discurs rostit la Bundestag.

Recent, Senatul american a aprobat un proiect al legii bugetului apărării în valoare de 738 miliarde de dolari, care presupune și sancțiuni împotriva Nord Stream – 2, precum și un sprijin militar Ucrainei. Documentul urmează să fie semnat Donald Trump.

Nord Stream -2
© Sputnik / Сергей Гунеев

Liderul Partidului Popular European, politicianul german, Manfred Weber, a declarat că decizia Washingtonului de introducere a sancțiunilor este una greșita și i-a reproșat guvernului Germaniei că nu a depus suficiente eforturi pentru a apăra proiectul.

“Comportamentul SUA în raport cu Nord Stream – 2 este incorect. Nu pot fi admise sancțiuni împotriva prietenilor și partenerilor și să luăm în prizonierat economia. (...). Putem să ne apărăm interesele doar atunci când colaborăm cu vecinii noștri. Așa trebuie procedat și în privința gazoductului”, a declarat Weber într-un interviu oferit Funke.

188
Tagurile:
Nord Stream 2, Germania, Angela Merkel
Tematic
Șefii OMV și Gazprom au discutat la Moscova despre Nord Stream - 2
SUA vor să introducă sancțiuni împotriva Nord Stream - 2
Declarație: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020
Sancțiuni împotriva Nord Stream-2, aprobate de o comisie a Senatului SUA
Danemarca a dat undă verde Nord Stream - 2
Declarație: Sancțiunile împotriva Nord Stream -2, un atac la suveranitatea UE
Deputat în Bundestag: Germania a capitulat în fața SUA din cauza Nord Stream - 2
UE se opune sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
Germania s-a pregătit de sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

274
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

274
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

257
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

257
Tagurile:
Iran

Загрузка...