Lansarea unei rachete balistice antiaeriene

Expert rus, despre noile teste de rachetă ale SUA: O politică duplicitară

202
(reînnoit 12:55 13.12.2019)
Pentagonul a efectuat testări de rachete, care erau anterior interzisă de INF. Politologul rus Andrei Koșkin a menționat, la radio Sputnik, că rachetele au fost dezvoltate în perioada funcționării tratatului.

BUCUREȘTI, 13 dec – Sputnik. SUA au testat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune fără focoasă nucleară, cu bazare terestră, interzisă anterior de INF.

“Ministerul Apărării a efectuat testările rachetei balistice cu bazare terestră și o configurație non-nucleară, la baza forțelor aeriene “Vandenberg”, California. Acum evaluăm rezultatele”, a declarat agenției RIA Novosti reprezentantul bazei.

Ulterior, șeful Pentagonului, Mark Esper, a declarat că testările au fost efectuate cu succes.

În luna august a acestui an, Pentagonul a efectuat teste ale rachetei de croazieră non-nucleare cu bazare terestră, interzisă de tratatul INF. Racheta și-a atins ținta, parcurgând o distanță de peste 500 de kilometri.

Astfel de acțiuni demonstrează politica duplicitară a SUA, consideră politologul militar Andrei Koșkin, șef al Catedrei de politologie și sociologie a Universității Economice Ruse “Plehanov”.

“Astăzi SUA își propun să dezvolte rachete cu rază medie și scurtă de acțiune, însă nu se jenează de faptul că au lucrat asupra acestor proiecte în perioada în care era în vigoare Tratatul INF. Așa arată politica duplicitară a Statelor Unite, nici măcar nu respectă acele condiții prevăzute de tratatele semnate pe arena internațională. Iată de ce astăzi ne-am putea aștepta că SUA vor amplasa rachete cu rază medie de acțiune pe continentul european, ceea ce va provoca o indignare a europenilor. Rusia, la rândul său, va fi nevoită să ia măsuri adecvate pentru neutralizarea amenințării”, a menționat Andrei Koșkin la radio Sputnik.

Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) și-a încetat existența pe 2 august, la inițiativa SUA. La începutul acestui an Washingtonul a anunțat că intenționează să părăsească în mod unilateral acest acord și a acuzat Rusia de nerespectarea lui. La începutul lunii iunie, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la suspendarea participării țării la Tratat. Oficialitățile ruse au declarat în mai multe rânduri că țara respectă toate prevederile INF.

202
Tagurile:
rachetă, SUA, INF
Тема:
Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (84)
Tematic
Dezvăluire: de ce NATO cheltuiește pe apărare de douăzeci de ori mai mult decât Rusia
O carte șoc în România: ”Planurile Americii pentru hegemonia mondială”
Parisul a respins moratoriul asupra amplasării rachetelor în Europa
Mihail Gorbaciov: un nou război rece amenință să distrugă lumea civilizată
Macron cere dialogul NATO cu Rusia care nu mai e văzută ca ”inamic”
Putin: Rusia, pregătită să extindă imediat noul tratat de control al armelor START
Lavrov după discuția cu președintele SUA: Trump înțelege care sunt beneficiile...
Dincolo de diplomație sau de ce a mers Lavrov în SUA
Macron: Europa trebuie să fie parte a unui nou tratat INF
Prior to the grand opening ceremony of the Nord Stream gas pipeline in the German town of Lubmin.

Senatul blochează candidatura șefului CIA din cauza „Nord Stream - 2”

61
Senatorul american Ted Cruz a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când administrația lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Senatorul american Ted Cruz din Texas a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când guvernul lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

"Voi înceta blocarea când administrația Biden își va îndeplini obligația legală de a raporta și sancționa navele și companiile care construiesc conducta lui Putin", a scris Cruz pe Twitter.

​El a adăugat că administrația Biden ar trebui să înceteze să fie „moale cu Rusia”.

Anterior, comitetul special al Senatului SUA pentru informații a sprijinit numirea fostului ambasador american în Rusia, William Burns, în funcția de șef al CIA.

61
Tagurile:
Nord Stream 2
Tematic
Lecția dată de Putin la prima discuție cu noul șef al CIA
Mega NUCLEARA: scandalul Baranga și… închisorile CIA!
Navalnîi lucrează cu agenții CIA - declarații de la Kremlin

Загрузка...

Biden a extins sancțiunile împotriva Iranului

57
(reînnoit 09:18 06.03.2021)
Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului, această mișcare era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului , a declarat Casa Albă.

Această mișcare a lui Biden era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat de către administrațiile ulterioare.

„Acțiunile și politicile guvernului iranian, inclusiv proliferarea (armelor) și dezvoltarea rachetelor și a altor arme asimetrice și convenționale, rețeaua de agresiune regională și campania pe care o conduce în această direcție, sprijinul pentru grupările teroriste și acțiunile periculoase ale Corpului de Paza Revoluționară Islamică și al acoliților săi - toate acestea continuă să fie o amenințare neobișnuită și extraordinară pentru securitatea națională, politica externă și economia SUA ", - spune documentul, semnat de Biden.

SUA au propus anterior Iranului să negocieze un acord nuclear cu Teheranul, din care Washingtonul s-a retras unilateral sub conducerea lui Donald Trump. Iranul a refuzat în acest moment să negocieze până la ridicarea sancțiunilor nou impuse.

57
Tagurile:
Sancțiuni, Iran, Joe Biden
Tematic
SUA au decis să-i pedepsească pe saudiți. Vor beneficia Rusia și Iranul de acest lucru?
Iranul este satisfăcut de sprijinul diplomatic al Rusiei
Semne rele? Iranul expune rachete denumite după generalul Soleimani ucis în atacul SUA

Загрузка...