Angela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg

Deputat în Bundestag: Germania a capitulat în fața SUA din cauza Nord Stream - 2

2311
(reînnoit 13:53 12.12.2019)
Germania a capitulat în fața Statelor Unite în problema gazoductului Nord Stream – 2, consideră un deputat al legislativului german.

BUCUREȘTI, 12 dec – Sputnik. Guvernul Germaniei a capitulat în fața SUA în problema legată de gazoductul Nord Stream – 2, consideră reprezentantul fracțiunii Alternativa pentru Germania (AfD) din Bundestag pentru problemele energetice Steffen Kotré.

Nord Stream – 2, a reamintit deputatul, este important pentru asigurarea securității energetice a Germaniei și tentativele de torpilare a realizării proiectului trebuie să determine guvernul Angelei Merkel să sară în apărarea acestuia.

“În 2019, doamna Merkel a dat clar de înțeles că Nord Stream – 2 reprezintă un proiect bilateral pur economic între Germania și Rusia, asupra căruia nu se extinde legislația UE. Acum SUA au reușit să lege Nord Stream – 2 de Ucraina pe care tot ei au destabilizat-o. Sub presiunea SUA, guvernul federal s-a supus acestui atac economic și a capitulat”, a declarat deputatul.

Potrivi lui Kotre, guvernul condus de Merkel “nu mai este în stare să reprezinte interesele Germaniei, cu atât mai mult să le apere”. El a mai adăugat că stabilitatea din Ucraina “nu are nimic în comun cu alte proiecte economice”.

Proiectul "Nord Stream 2" presupune construcția a două linii de gazoduct cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz care vor conecta țărmul Rusiei cu Germania prin Marea Baltică. Noua conductă va fi construită în apropiere conductei Nord Stream.

De realizarea proiectului se ocupă compania Nord Stream 2 AG. Jumătate din mijloace vor fi investite de Gazprom, restul vor fi oferite de partenerii europeni, Shall, OMV, Engie, Uniper și Wintershall.

SUA se pronunță împotriva proiectului și promovează în Europa propriul gaz lichefiat. Împotriva Nord Stream – 2 se pronunță, de asemenea, Ucraina, care are temeri că va pierde veniturile de pe urma tranzitului gazului rusesc, dar și Polonia, Letonia și Lituania.

În favoarea proiectului se pronunță Germania și Austria, interesate de livrarea sigură a gazului, precum și Norvegia, guvernul căreia deține 30 la sută din acțiunile companiei Kvaerner, unul din executorii lucrărilor de construcții.

2311
Tagurile:
Nord Stream 2, SUA, Rusia, Germania
Tematic
Coreea de Nord: Kim Jong-un a făcut niște vizite inspecție prin țară
Kim Jong-un: militarii din Coreea de Nord să „intensifice pregătirea” pentru război
Viceministrul de Externe al Coreei de Nord a discutat cu Lavrov la Moscova
Declarație: Sancțiunile împotriva Nord Stream -2, un atac la suveranitatea UE
Declarație: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a petrece o conferința de presă comună cu Putin

1
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

1
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

47
(reînnoit 12:46 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

47

Загрузка...