Angela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg

Deputat în Bundestag: Germania a capitulat în fața SUA din cauza Nord Stream - 2

2302
(reînnoit 13:53 12.12.2019)
Germania a capitulat în fața Statelor Unite în problema gazoductului Nord Stream – 2, consideră un deputat al legislativului german.

BUCUREȘTI, 12 dec – Sputnik. Guvernul Germaniei a capitulat în fața SUA în problema legată de gazoductul Nord Stream – 2, consideră reprezentantul fracțiunii Alternativa pentru Germania (AfD) din Bundestag pentru problemele energetice Steffen Kotré.

Nord Stream – 2, a reamintit deputatul, este important pentru asigurarea securității energetice a Germaniei și tentativele de torpilare a realizării proiectului trebuie să determine guvernul Angelei Merkel să sară în apărarea acestuia.

“În 2019, doamna Merkel a dat clar de înțeles că Nord Stream – 2 reprezintă un proiect bilateral pur economic între Germania și Rusia, asupra căruia nu se extinde legislația UE. Acum SUA au reușit să lege Nord Stream – 2 de Ucraina pe care tot ei au destabilizat-o. Sub presiunea SUA, guvernul federal s-a supus acestui atac economic și a capitulat”, a declarat deputatul.

Potrivi lui Kotre, guvernul condus de Merkel “nu mai este în stare să reprezinte interesele Germaniei, cu atât mai mult să le apere”. El a mai adăugat că stabilitatea din Ucraina “nu are nimic în comun cu alte proiecte economice”.

Proiectul "Nord Stream 2" presupune construcția a două linii de gazoduct cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz care vor conecta țărmul Rusiei cu Germania prin Marea Baltică. Noua conductă va fi construită în apropiere conductei Nord Stream.

De realizarea proiectului se ocupă compania Nord Stream 2 AG. Jumătate din mijloace vor fi investite de Gazprom, restul vor fi oferite de partenerii europeni, Shall, OMV, Engie, Uniper și Wintershall.

SUA se pronunță împotriva proiectului și promovează în Europa propriul gaz lichefiat. Împotriva Nord Stream – 2 se pronunță, de asemenea, Ucraina, care are temeri că va pierde veniturile de pe urma tranzitului gazului rusesc, dar și Polonia, Letonia și Lituania.

În favoarea proiectului se pronunță Germania și Austria, interesate de livrarea sigură a gazului, precum și Norvegia, guvernul căreia deține 30 la sută din acțiunile companiei Kvaerner, unul din executorii lucrărilor de construcții.

2302
Tagurile:
Nord Stream 2, SUA, Rusia, Germania
Tematic
Coreea de Nord: Kim Jong-un a făcut niște vizite inspecție prin țară
Kim Jong-un: militarii din Coreea de Nord să „intensifice pregătirea” pentru război
Viceministrul de Externe al Coreei de Nord a discutat cu Lavrov la Moscova
Declarație: Sancțiunile împotriva Nord Stream -2, un atac la suveranitatea UE
Declarație: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

75
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

75
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

90
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

90
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...