FILE - In this Nov. 9, 2017 file photo, an American flag is flown next to the Chinese national emblem during a welcome ceremony for visiting U.S. President Donald Trump outside the Great Hall of the People in Beijing

China: SUA, cea mai mare amenințare pentru pacea globală

691
Statele Unite au devenit cea mai mare amenințare pentru pacea și securitatea globală pentru că declanșează războaie sub false pretexte, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing.

BUCUREȘTI, 11 dec – Sputnik. SUA continuă să aducă acuzații false împotriva altor state pentru a declanșa războaie în întreaga lume, iată de ce au devenit principala amenințare pentru pacea și securitatea globală, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Hua Chunying, comentând un articol despre conflictul militar din Afganistan.

Săptămâna aceasta ziarul Washington Post a publicat o serie de documente declasificate și interviurile cu oficialii SUA, care demonstrază, potrivit publicației, că guvernul american a ascuns adevărul despre conflictul militar din Afganistan. Ziarul afirmă că documentele contravin declarațiilor președinților, comandanților militari și diplomaților SUA, care în fiecare an asigurau americanii că au înregistrat un progres în Afganistan și că declanșarea războiului era justă.

“Acest articol a devenit o lovitură pentru un șir de persoane din SUA, așa-numiții apărători ai drepturilor omului și e doar un vârf al aisbergului”, a spus diplomatul chinez

Ea a reamintit că SUA au lansat atacuri militare împotriva Irakului sub pretextul existenței acolo a armelor de distrugere în masă, fapt care a provocat zeci de mii de victime și mișcări masive de populare, iar apoi au recunoscut că informația a fost una falsă, iar probele care demonstrau existența armelor erau doar praf de spălat rufe. Loviturile aeriene ale SUA în Siria, a adăugat ea, de asemenea a provocat numeroase victime și o migrațiune masivă, însă dovezile despre existența unor atacuri chimice în Siria s-au dovedit a fi niște video înscenate de „Căștile Albe”.

“Faptul că SUA până în prezent nu au însușit aceste lecții, e o priveliște jalnică, SUA continuă să fabrice acuzații false pentru a declanșa războaie în întreaga lume, efectuează atacuri, ucide și prelungește tragediile. SUA au devenit cea mai mare amenințare pentru pace și securitatea globală, precum și cel mai mare violator al drepturilor omului”, a spus ea.
691
Tagurile:
SUA, Ministerul Afacerilor Externe, China, Hua Chunying
Tematic
Bank of China intră în forță în România. Unde are deja filiale
Rusia, China și India vor crea o alternativă la sistemul SWIFT
Avertisment: războiul comercial SUA-China se poate transforma în război pur și simplu
Donald Trump: negocierile comerciale dintre SUA și China avansează
Mesaj cumplit din China: ”Dulcea și împuţita trădare dă României o guvernare aservită”
Putin va vizita China în 2020
Rusia și China au terminat construcția primului pod rutier ce leagă cele două ţări - Video
China: Cumpărătorii cartelelor SIM, obligați să-și scaneze fața
Despre ce a fost summitul NATO: China, Rusia și spațiul cosmic
China arată că SUA este adevărata amenințare, după ce NATO a catalogat-o drept ”provocare”
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

75
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

75
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

90
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

90
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...