Nord Stream -2

Declarație: Sancțiunile împotriva Nord Stream -2, un atac la suveranitatea UE

291
(reînnoit 19:02 10.12.2019)
Introducerea unor sancțiuni împotriva Nord Stream – 2 va reprezenta un atac direct la suveranitatea Uniunii Europene, consideră șeful Comitetul Estic al Economiei Germane.

BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik. Sancțiunile SUA împotriva Nord Stream – 2 sunt îndreptate împotriva suveranității UE și pun la sub semnul întrebării acordurilor summitului în formatul normand în problema ucraineană care a avut loc ieri la Paris, a declarat marți Comitetul Estic al Economiei Germane (OAOEV), care reunește mediul german de afaceri din Europa de Est și spațiul ex-sovietic.

Congresul SUA intenționează să adopte în această săptămâni un pachet de legi cu privire la bugetul apărării.

Anterior, James Risch, șeful comisiei senatului SUA pentru afacerile externe, a declarat într-un interviu oferit publicației Defense News că Congresul SUA planifică să stopeze realizarea proiectului Nord Stream -2 prin intermediul legii cu privire la apărare națională pentru anul 2020. Potrivit lui Risch, sancțiunile împotriva companiilor care participă la proiectul Nord Stream – 2 au fost incluse în proiectul de lege cu privire la apărarea națională pentru anul 2020.

“Dacă vor fi introduse sancțiuni, acest lucru va reprezenta un atac direct la suveranitatea UE și un semnal fatal pentru eforturile de reglementare de la Paris”, a declarat președintele Comitetului Est, Oliver Hermes, cuvintele căruia sunt citate într-un comunicat emis de organizație.

Potrivit lui Hermes, în UE „au fost eliberate toate autorizațiile necesare pentru lansarea Nord Stream – 2, sunt adoptate reglementări necesare pentru exploatarea lui”. Imixtiunea SUA “ar fi mai mult decât o acțiune neprietenoasă, ea va dăuna grav relațiile transatlantice, care au la bază respectul reciproc”, consideră șeful instituției.

În ceea ce privește progresul înregistrat în reglementarea problemei ucrainene la summitul de la Paris, Hermes a menționat că sancțiunile “supun riscului apropierea (între participanți), precum și necesitatea atingerii unui compromis între Rusia și Ucraina în problema noului acord cu privire la tranzitul gazului până la sfârșitul acestui an”.

291
Tagurile:
SUA, Sancțiuni, Germania, Nord Stream 2
Tematic
Mike Pompeo: Nu am reușit să convingem Europa să renunțe la Nord Stream-2
Noul lider al CDU susține Nord Stream - 2
Șefii OMV și Gazprom au discutat la Moscova despre Nord Stream - 2
SUA vor să introducă sancțiuni împotriva Nord Stream - 2
Danemarca a dat undă verde Nord Stream - 2
Sancțiuni împotriva Nord Stream-2, aprobate de o comisie a Senatului SUA
Declarație: Nord Stream–2 va deveni funcțional în 2020
LGBT

După inaugurarea lui Biden, site-ul Casei Albe a devenit susţinător LGBTQ

100
(reînnoit 19:12 21.01.2021)
Pe lângă numirea primei femei transgender în funcția de ministru adjunct, site-ul oficial al Casei Albe a fost modificat pentru a permite utilizatorilor să aleagă inclusiv un pronume non-binar.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. În timpul campaniei sale, Joe Biden a promis să protejeze drepturile comunității LGBTQ. La câteva ore după începerea mandatului său prezidențial, a apărut o primă noutate.

Astfel, site-ul Casei Albe și-a actualizat formularul de contact, permițând acum persoanelor care vor să contacteze administrația să aleagă dintre următoarele opţiuni: „ea / al ei, el /al lui, ei / al lor, altul sau prefer să nu spun”.

De asemenea, meniul permite alegerea menţiunii non-binare „Mx”.

„Anul trecut m-am plâns că a trebuit să-mi menţionez incorect sexul la recensământul din 2020. Astăzi pot selecta titlul «Mx» și pronumele «ei / al lor» pe pagina de contact a Casei Albe. Știu că nu este mult, dar este un început”, a scris un utilizator, citat de CBS News.

Alianța gay și lesbiene împotriva defăimării (GLAAD) a salutat această posibilitate pe contul său de Twitter.

​De asemenea, marți, 19 ianuarie, noul președinte a numit-o în funcția de ministru adjunct al Sănătății pe Rachel Levine, un transgender, specialist în pediatrie și psihiatrie.

„Reprezintă o alegere istorică și extrem de calificată pentru a conduce politicile de sănătate ale administrației noastre”, a afirmat Joe Biden, potrivit Sputnik France.

100
Tagurile:
LGBT, Casa Albă, Joe Biden

Загрузка...
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Lavrov condamnă decizia SUA de includere a Cubei în lista sponsorilor terorismului

97
(reînnoit 18:49 21.01.2021)
Serghei Lavrov a condamnat decizia SUA de a include Cuba în lista statelor care sponsorizează terorismul, într-o discuție cu omologul său cubanez.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu omologul său cubanez, Bruno Rodríguez Parrilla, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a condamnat în mod categoric decizia SUA de a include Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului, se menționează într-un comunicat al MAE de la Moscova.

Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe
Пресс-служба МИД РФ

În cadrul discuției din 21 ianuarie, Lavrov și Parrilla, au discutat despre aspectele actuale ale dezvoltării parteneriatului strategic bilateral, inclusiv în sfera economică și comercială. Diplomații și-au exprimat disponibilitatea de a aprofunda cooperare în sectoarele prioritare.

Ministrul rus a subliniat unitatea pozițiilor în susținerea obiectivelor și principiilor de bază ale Cărții ONU, în respingerea practicii aplicării unor sancțiuni unilaterale care contravin normelor dreptului internațional.

“A fost reiterată poziția solidară și necesitatea anulării imediate a blocadei comerciale și financiare la care este supusă insula de către SUA. Serghei Lavrov a condamnat în mod categoric decizia Washingtonului de includere a Cubei în lista americană a statelor care sponsorizează terorismul”, anunță diplomația rusă.

Departamentul de Stat al SUA a inclus în luna ianuarie Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului “pentru susținerea în mai multe rânduri a acțiunilor de terorism internațional și adăpostirea teroriștilor”. Parrilla a calificat acest gest drept unul ipocrit și cinic, acuzând SUA de oportunism politic.

97
Tagurile:
Cuba, SUA, Serghei Lavrov
Tematic
Miniştrii Teodorovici şi Pintea, în Cuba: „Am fost pentru copiii acestei ţări”
Cuba are un nou lider
Expert: Drept răspuns, Rusia și-ar putea înființa o bază în Cuba
Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba
(VIDEO) Categorie maximă: Uraganul Irma - dezastru în Cuba
SUA nu recunosc referendumul constituțional din Cuba
Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
Încă un dezacord UE-SUA: Europa sprijină Cuba împotriva Washingtonului
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului

Загрузка...
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

0
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

0
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...