Vladimir Putin și Vladimir Zelenski

Kremlinul a dezvăluit detaliile discuțiilor dintre Putin și Zelenski

398
Purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Peskov, a dezvăluit unele detalii de la negocierile dintre patru ochi dintre Vladimir Putin și Vladimir Zelenski.

BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik. Moscova și Kievul nu au reușit să ajungă la o înțelegere în privința gazului în urma întrevederii a lui Vladimir Putin cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

© Sputnik / Алексей Никольский

“Pozițiile părților au fost prezentate, sunt cunoscute, ele sunt consecvente în ceea ce privește poziția părții ruse. (...). În același timp, deocamdată, nu putem vorbi de identificarea unei soluții cu privire la acordul de tranzit și rezolvarea problemei disputelor la arbitrajul de la Stockholm”, a spus el.

Peskov a menționat că părțile au convenit ca șefii companiilor de gaz și miniștrii de profil să continue negocierile.

“Ei (Putin și Zelenski n.r.) au avut o discuție destul de scurtă după întrevedere, unde au fost prezente mai multe persoane din ambele părți. Într-adevăr, au rămas unul la unul, însă a fost o comunicare scurtă, pentru că intrase președintele Macron și i-a invitat la formatul normand”, a adăugat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse.

Cu toate acestea, Moscova speră că această prima întrevedere între Putin și Zelenski va deveni un început pentru o comunicare constructivă, a subliniat Peskov.

398
Tagurile:
Paris, Ucraina, Rusia, Vladimir Zelenski, Vladimir Putin
Tematic
Paris: Putin și Zelenski vor discuta după summitul în ”formatul Normand”
Întrevedere tete-a-tete între Putin și Zelenski la Paris
Putin este mulțumit de discuțiile cu Zelenski
Summit-ul "cvartetului normand" – totalurile făcute de Vladimir Putin
Putin, despre decizia WADA: Este politizată și contravine Cartei Olimpice
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

91
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

91
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

37
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

37
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...