Mevlüt Çavuşoğlu

Turcia admite ar putea cumpăra o cantitate mai mare de S-400

253
(reînnoit 19:49 06.12.2019)
Turcia are nevoiede o cantitate mai mare de apărare antiaeriană și nu intenționează să le procure din țările membre ale NATO, a declarat ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlüt Çavuşoğlu.

BUCUREȘTI, 6 dec – Sputnik. Turcia are nevoie de o cantitate mare de sisteme de apărare antiaeriană și va lua în considerație achiziționarea lor nu de la aliații din NATO, pentru că nu le poate obține de la alianță, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Mevlüt Çavuşoğlu.

Turcia a demarat testarea radarelor rusești S-400
© Ruptly / Ministerul Apărării al FR / WH.GOV

“Doar din motive tehnice sunt nevoit să cumpăr sisteme de apărare antiaeriană la alții, dacă nu le pot obține de la aliații mei. Și în viitor vom avea nevoie de mai multe. Dacă nu pot obține Patriot, ar putea fi S-400 sau alte sisteme”, a declarat Çavuşoğlu la conferința “Dialogurile Mediteranene” la Roma.

“Președintele Trump înțelege prea bine acest lucru, spre deosebire de Pentagon și administrația lui. Însă noi suntem de acord să cooperăm să lucrăm în această problemă”, a adăugat ministrul.

Ministrul Afacerilor Externe al Turciei a menționat că Anka este un aliat al NATO, însă și un vecin al Rusiei.

“Cumpărăm gaz de la ei, cifra de afaceri cu ei crește. Nu suntem de acord cu Rusia în privința Crimeei, integrității Georgiei și chiar în unele chestiuni din Siria. Eu trebuie să cooperez cu Rusia și această cooperare în Astana și Soci sporește. Formatul de la Geneva este viu acum datorită rezultatelor negocierilor în Soci și Astana”, a spus Çavuşoğlu.

Livrările noilor sisteme rusești de apărare antiaeriană S-400, care au provocat o criză în relațiile dintre Turcia și SUA, au început la mijlocul lunii iulie. Potrivit președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, S-400 vor fi puse în funcție în aprilie 2020. Washingtonul a cerut să se renunțe la această înțelegere, în schimbul procurării sistemelor americane Patriot. În caz contrar, SUA amenința să suspende sau să anuleze vânzarea către Turcia a noilor avioane militare F-35, precum și să introducă sancțiuni în conformitate cu CAATSA (legea cu privire la contracararea inamicilor Americii prin intermediul sancțiunilor). Ankara a refuzat să cedeze.

253
Tagurile:
Rusia, S-400, Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu
Tematic
Memorandumul de la Soci privind Siria: Succes politic impresionant pentru Rusia și Turcia
Le ce etapă se află negocierile între Rusia și Turcia pentru avioanele Su-35
Turcia a anunțat suspendarea operațiunilor în Siria
Cum Moldova ar putea depăși Turcia: Experiența inedită a unui fermier din Ialoveni
Lavrov: Rusia, Turcia, Iran vor conlucra pentru asigurarea stabilizării durabile în Siria
Rusia și Turcia încep patrulările comune din 1 noiembrie
Assad: Statul Islamic are doi parteneri în Siria – Turcia și SUA
Scandal diplomatic între Turcia și SUA pe teritoriul românesc
Turcia a demarat testarea radarelor sistemelor rusești S-400
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin

32
(reînnoit 13:07 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

32
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

118
(reînnoit 13:09 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

118
Tagurile:
România, Geneva, Avion, Joe Biden, summit, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...