Protest la Paris, 05 decembrie 2019

Comisia Europeană și-a explicat lipsa de reacție la violențele din Franța

2485
(reînnoit 19:50 06.12.2019)
Comisia Europeană nu a emis nicio declarație în legătură cu violențele din Franța pentru că sunt convinse că structurile de forță franceze dispun de toate procedurile necesare pentru menținerea ordinii publice.

BUCUREȘTI, 6 dec – Sputnik. Uniunea Europeană nu a emis o declarație prin care să îndemne la reținere în confruntările demonstranților cu poliția în Franța pentru că consideră că statele membre ale UE dispun de toate procedurile necesare pentru reacția la cazurile de violență, a declarat jurnaliștilor reprezentantul Comisiei Europene, potrivit RIA Novosti.

Vineri, în cadrul unui briefing al Comisiei Europene, jurnaliștii au solicitat explicații de ce spre deosebire de Bolivia sau Chile, UE nu a emis o declarație în legătură cu violențele din Franța, chiar dacă au existat cazuri de rănire a jurnaliștilor în urma utilizării a echipamentelor speciale de către poliție.

“Comisia Europeană respectă dreptul fiecărui cetățean la proteste, cât și obligațiile presei de a informa despre demonstrații. În același timp, poliția trebuie să asigure toate măsurile pentru ca aceste manifestații să decurgă pașnic. În afară de aceasta, nu avem alte comentarii legate de protestele din Franța”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer.

Fiind întrebat conform căror criterii Comisia Europeană selectează statele la manifestațiile cărora trebuie să reacționeze, purtătorul de cuvânt a spus că nu poate oferi comentarii în această chestiune.

“Când au loc demonstrații, îndemnăm toate părțile să dea dovadă de reținere. Considerăm important ca protestele să decurgă pașnic. Forțele de ordine s-ar putea confrunta uneori cu situații complicate. În situația, care vizează statele membre ale UE, aceștia au toate procedurile necesare pentru a face față unor astfel de probleme”, a explicat el.

Potrivit lui, în Franța există “o justiție și proceduri care funcționează, în pofida plângerilor legate de brutalitatea poliție și noi suntem convinși că autoritățile franceze sunt capabile să răspundă unor astfel de plângeri”.

Comisia Europeană refuzase și anterior să aprecieze proporționalitatea acțiunilor represive ale structurilor de forță franceze față de reprezentanții Vestelor Galbene, motivând că “nu comentează operațiunile structurilor de forță care se află în competența statelor membre ale UE”.

2485
Tagurile:
Comisia Europeană, protest, Franța
Tematic
Tragedie în Franța: Pod rutier prăbuşit, maşini căzute în râu, pompieri la faţa locului
Ziua Armatei cu proteste ale militarilor, polițiștilor și rezerviștilor
Război comercial SUA-Franța: după disputa pe NATO, conflict pe giganții internetului
Proteste masive în Franța din cauza pensiilor
Proteste masive la Tbilisi împotriva unui film pro-LGBT
Decizie uluitoare a lui Fifor și Dăncilă: schimbă un om cheie chiar înainte de 10 august!
Nucleara pentru “10 august” – ”Omul din umbră” a avut dreptate: ancheta ”Lovitura de stat”
Români în Germania: 10 lucruri care se schimbă în august în această ţară –cum vă afectează
Ancheta ”protestului” din 10 august – cifre oficiale… de necrezut!
Mâine, Carmen Dan va da noi explicaţii pentru protestele din 10 august
Scandal monstru: a murit un protestatar afectat la incidentele din 10 august
Îngrijorare? Manifestația de pe 10 august din Piața Victoriei, aprobată de Primărie
Imagini cu impact: cum s-au desfășurat protestele din 10 august
Liviu Pleșoianu, reacție spectaculoasă după o trădare în Parlament – legat și de 10 august
Joe Biden participă la Summitul București 9

La Summit-ul de la București, NATO a anunțat nouă gogomănie

45
O nouă aberație lansată de NATO la București, după ce de ani de zile vorbesc, fără dovezi, de ”invazii” și războaie hibride duse de Rusia

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Reprezentanții statelor NATO care au participat la summit-ul de la București, organizat însă online,  au făcut o declarație prin care lansează o nouă aberație despre Rusia. Și anume, că Rusia ”comite acte de sabotaj pe teritoriul NATO”!... SABOTAJ!!!

”Condamnăm actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei, aşa cum au demonstrat exploziile din 2014 de la depozitul de muniţie de la Vrbětice, din Republica Cehă, care constituie o violare gravă a dreptului internaţional”, se arată într-o declarație comună.

Și, mai mult, țările NATO își exprimă îngrijorarea ”faţă de informațiile privind un tipar comportamental similar pe teritoriul Bulgariei, așa cum arată anunţul referitor la investigaţia în curs de la Sofia”.

Deci, dacă în Cehia avem de-a face cu o acuzație negată total de Rusia, referitoare la un incident de acum 7 ani (!), în Bulgaria sunt ”informații” dintr-o investigație în curs!

Cu alte cuvinte, în baza unor acuzații fără susținere, NATO ”condamnă”! Exact cum au făcut SUA și alte țări NATO în Irak, Libia sau chiar Afganistan!

Evident, o temă a fost Marea Neagră, unde ”NATO se confruntă cu ameninţări şi provocări distincte din toate direcţiile strategice”.

”Acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli”, se arată în documentul semnat la finalul întâlnirii.

Deci, toate acțiunile Rusiei, derulate în cadrul unui exercițiu militar obișnuit pe propriul teritoriu înseamnă ”creşterea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea imediată a NATO” și  ameninţă ”securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională”.

Pe drept cuvânt te poți întreba dacă asemenea aberații sunt aruncate în spațiul public ca provocări, ca expresii ale unei judecăți cu probleme grave – sau sunt destinate manipulării și prostirii cetățenilor planetei!

Desigur, ”Terorismul rămâne o ameninţare pentru noi toţi”, spune NATO – care totuși nu a explicat ciudatul fenomen al terorismului care a dispărut brusc odată cu pandemia!

Și, evident, ”Războiul hibrid, dezinformarea şi minciuna au ca scop semănarea neîncrederii în societăţile noastre, cu obiectivul final de a șubrezi fundamentul democraţiilor noastre şi de a ne submina unitatea”.

Probabil manifestațiile dure din capitalele europene sau nemulțumirea americanilor, soldată cu ocuparea Capitoliului și acuzațiile de fraudă electorală sunt tot ”război hibrid, dezinformare şi minciună”, marca Rusia și China!

”Instabilitatea de dincolo de frontierele noastre contribuie, de asemenea, la migraţia ilegală. Rămânem vigilenţi, în cadrul Alianţei, astfel încât să ne asigurăm ca Afganistanul să nu redevină un adăpost pentru terorişti”, se arată în declarația comună, fără a se recunoaște că invaziile țărilor NATO în Orientul Apropiat au fost pe cât de nejustificate legal, pe atât de vinovate de criza migrațiilor și de dezastrul unor zone întregi!

Deci, o nouă atitudine scandaloasă, aberantă a unei organizații care, departe de a aduce ”securitate”, este generatoare de tensiuni și chiar conflicte sângeroase, dar și de afectarea echilibrului economic și social al unei părți a planetei. În plus, totul se face pe banii cetățenilor – inclusiv ai românilor, ca un tribut adus bătăușului din cartier.

45
Tagurile:
NATO, summit, Bucuresti

Загрузка...
Atac al Israelului în Gaza

Știrea nopții: Violențele din Ierusalim sute de victime

76
Tirurile de rachete și baloane incendiare au fost lansate în apropiere de Ierusalim, Israelul reacționează în forță, SUA și UE fac apel după apel la calm

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ferm: ”Organizaţiile teroriste din Gaza au trecut o linie roşie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului - Israelul va reacţiona cu forţă,  oricine atacă va plăti un preţ mare”.

Mai mult, Netanyahu consideră – și avertizează cetăţenii Israelului – ”conflictul actual ar putea dura ceva timp”.

​Reacția lui Netanyahu a venit după ce Hamas şi alte grupări palestiniene din Gaza au intensificat aseară lansările de rachete și baloane incendiare în sudul Israelului, către Ierusalim.

”Explozia semnificativă a violenţei în Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est trebuie să înceteze imediat”, a declarat aseară un purtător de cuvânt al comisarului pentru politică externă al UE, Josep Borrell, subliniind că ”Tirurile de rachete din Fâşia Gaza asupra populaţiei civile din Israel sunt complet inadmisibile şi alimentează escaladarea”.

​UE cere ca toate părţile să se angajeze  în ”eforturi de dezescaladare”, prioritatea trebuie să fie ”evitarea unor noi victime civile”.

”Toţi liderii au responsabilitatea de a acţiona împotriva extremiştilor -  Statu quo-ul locurilor sfinte trebuie respectat pe deplin”, transmite UE.

Situația însă a degenerat, se stimează că sunt peste 300 de răniți în urma luptelor de aseară și de azi noapte. Escaladarea violențelor este una dintre cele mai puternice – asta în contextul restricționării accesului în anumite zone, în perioada Ramadanului.

​Și Casa Albă a reacționat, prin Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, care a exprimat ”preocupările grave ale SUA în legătură cu situaţia din Ierusalim, inclusiv în privinţa confruntărilor violente produse în zona Haram al-Sharif -  Muntele Templului, de Ramadan”.

​Tot aseară, un incendiu a izbucnit în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim,  unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară – dar se pare că nu ar avea legătură cu acțiunile militarilor israelieni.

 

 

 

 

76
Tagurile:
Atac, Israel, Ierusalim

Загрузка...