Vladimir Putin și Aleksandar Vučić

Vučić: Serbia nu va renunța la cooperarea cu Rusia

139
Serbia nu va renunța și nu va diminua nivelul de cooperare cu Rusia, a declarat Aleksandar Vučić la conferința de presă comună cu Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Serbia nu va diminua nivelul de cooperare cu Rusia, în pofida aspirațiilor europene, a declarat președintele sârb, Aleksandar Vučić.

Vladimir Putin și Aleksandar Vučić
© Sputnik / Михаил Климентьев

“Serbia urmează parcursul european, însă Serbia a semnat și un acord comercial cu Uniunea Economică Eurasiatică. În pofida faptului că Serbia urmează calea europeană, nu vom diminua nivelul de cooperare și nu vom deveni mai puțin prieteni cu Rusia”, a declarat Vučić la o conferință de presă comună cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

El a menționat că Serbia nu va permite nimănui să intervină în relațiile cu Federația Rusă.

“Vom păstra și cultiva prietenia noastră. Vom menține apropierea noastră, frăția noastră, le vom cultiva și mai departe. Nimeni ne poate lipsi de asta, în ciuda tuturor tentativelor. Am spus-o mai multor reprezentanți ai diverselor state”, a declarat liderul sârb.

Vučić a adăugat că “vom continua colaborarea noastră cu Federația Rusă, indiferent de ce ar spune unii”.

“Suntem convinși că acest lucru va fi în beneficiul poporului rus și celui sârb”, a subliniat el.

139
Tagurile:
Serbia, Rusia, Vladimir Putin, Aleksandar Vučić
Tematic
Declarație: Serbia nu va susține niciodată sancțiunile antirusești
Conflict la nivel înalt. Serbia acuză România de blocarea unui transport militar pe Dunăre
Cum a procedat Serbia ca reacție la un caz similar celui din Caracal
Președintele Serbiei se va întâlni cu Putin la Moscova
Serbia, lecție dată României – ne ia de sub nas șansa de a deveni un stat-cheie
Putin se va întâlni cu președintele Serbiei la Soci

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

35
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...