Budapesta

Parlamentul ungar și Duma Rusiei vor proteja minoritățile etnice din Ucraina

127
(reînnoit 19:57 03.12.2019)
Parlamentul Ungariei a propus Dumei de Stat a Rusiei conjugarea eforturilor pentru protejarea drepturilor minorităților etnice din Ucraina.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Parlamentul Ungariei s-a adresat Dumei de Stat cu solicitarea de a conjuga eforturilor pentru apărarea drepturilor minorităților entice din Ucraina, a anunțat președintele camerei inferioare a legislativului rus, Vyacheslav Volodin.

“Dumei de Stat s-a adresat parlamentul Ungariei cu solicitarea de a conjuga eforturilor pentru apărarea drepturilor minorităților etnice. Mai întâi de toate, dreptul lor de a studia în limba maternă. După adoptarea de către Rada Supremă a legii cu privire la limbă, educație, de astfel de drepturi sunt private etniile care locuiesc pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Volodin în cadrul ședințe plenare de marți.

Problema apărării drepturilor minorităților etnice din Ucraina a fost abordată și în cadrul întrevederii a lui Volodin cu președintele Adunării Naționale a Ungariei, László Kövér, în cadrul celei de-a IV reuniuni a președinților parlamentelor din statele Eurasiei în Nur-Sultan.

“În urma discutării acestei probleme cu colegul meu, președintele parlamentului Ungariei, am decis că este necesar să apărăm mult mai activ drepturile minorităților etnice care locuiesc pe teritoriul Ucrainei. O poziție similară și-au exprimat, din câte cunosc, Polonia, România. Iată de ce ar fi corect ca autoritățile ucrainene nu doar să audă, dar și să înceteze încălcările drepturilor fundamentale ale cetățenilor din Ucraina”, a declarat Volodin jurnaliștilor.

El a menționat că Duma își va exprima poziția în APCE și AP OSCE de neadmisibilitate a încălcării în Ucraina a drepturilor minorităților etnice.

127
Tagurile:
Minoritățile etnice, Ucraina, Rusia, Ungaria
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (53)
Tematic
Rusia i-a transmis Ucrainei cele trei nave reținute în Kerci în 2018
Returnarea navelor ucrainene este calificată în Crimeea drept un semnal pentru Zelenski
Rusia a transmis Ucrainei navele reținute anul trecut în Kerci - Video
Premierii Moldovei și Ucrainei au vorbit despre livrarea gazelor

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

31
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...