Первый президент СССР Михаил Горбачев

Mihail Gorbaciov: un nou război rece amenință distrugă lumea civilizată

272
(reînnoit 18:01 02.12.2019)
Fostul lider sovietic Mikhail Gorbaciov și-a exprimat speranța că Washingtonul și Moscova vor găsi o modalitate de a evita un „război fierbinte” în viitor și, astfel, să protejeze umanitatea de distrugere.

BUCUREŞTI, 2 dec – Sputnik, Doina Crainic. Într-un interviu acordat CNN, fostul președinte al URSS Mihail Gorbaciov a îndemnat Rusia și Statele Unite să se asigure că ceea el consideră drept un „război rece” nu va degenera într-un „război fierbinte”, care poate duce la distrugerea lumii civilizate.

„Cred că ar trebui evitat”, a spus Gorbaciov, răspunzând la întrebarea dacă lumea intră într-o nouă eră periculoasă de rivalitate multipolară între state.

„Un nou război rece ar putea deveni fierbinte”

„Este bine că există deja discuții în întreaga lume și că oamenii vorbesc, reacționează, este cel mai important lucru. Persoanele publice și politicienii înțeleg că nu trebuie permis un nou război rece. Ar putea duce la un război fierbinte şi la distrugerea întregii noastre civilizații”, a spus Gorbaciov, citat de Sputnik France.

De asemenea, el a comentat cu privire la soarta Tratatului pentru forțele nucleare intermediare (INF) pe care l-a semnat cu președintele american Ronald Reagan în 1987, care a căzut în urma retragerii Washington-ului.

Gorbaciov speră că astfel de acorduri privind controlul armelor vor fi din nou stabilite, întrucât obiectivul principal este renunţarea la armele nucleare.

272
Tagurile:
lumea, Războiul Rece, Mihail Gorbaciov
Tematic
Cum a încercat Ceaușescu să-l înlăture pe Gorbaciov de la putere
Fostul lider al Germaniei de Est: Am avut prea multă încredere în Gorbaciov
Steinmeier i-a adus mulțumiri lui Gorbaciov pentru aportul la reunificarea Germaniei

Scandalul din SUA se amplifică a fost OMUCIDERE, nu cum s-a spus inițial!

27
Expertiza se adaugă nemulțumirilor față de brutalitățile poliției americane – dar și față de nerezolvarea cazurilor în care cetățeni (mulți de culoare) au fost uciși de politie.

BUCUREȘTI, 2 iun, Sputnik, Evan Răutu. Moartea lui George Floyd a fost omucidere, a murit asfixiat sub genunchiul ofițerului de poliție, nu din alte cauze – este concluzia la care a ajuns o autopsie efectuată de o instituție independentă.

”Presiunea susținută pe partea dreaptă a arterei carotide a domnului Floyd a împiedicat fluxul de sânge către creier, iar greutatea de pe spate i-a împiedicat capacitatea de a respira”, a declarat un avocat al familiei lui Floyd, după ce raportul de autopsie a fost finalizat.

În raportul citat de avocat se arată că greutatea (presiune) de pe spate, cătușele și poziționarea au fost factorii care au contribuiti pentru că au afectat capacitatea diafragmei de a funcționa, transmite Russia Today.  

Astfel, rezultatul autopsiei efectuată de examinatorii medicali independenți, dr. Michael Baden și dr. Allecia Wilson, diferă de cele ale examinatorului medical din Hennepin (raport preliminar în caz), care a examinat corpul lui Floyd înainte ca Chauvin să fie acuzat (vineri) de crimă.

Raportul examinatorului arătase că nu s-a descoperit ”nicio dovadă fizică care să susțină un diagnostic de asfixie sau strangulare traumatică” și a sugerat că ”condițiile de sănătate subiacente și eventualele substanțe toxice din sistemul său” ale lui Floyd au contribuit probabil la moartea sa.

Această expertiză se adaugă nemulțumirilor față de brutalitățile poliției americane – dar și față de nerezolvarea cazurilor în care cetățeni (mulți de culoare) au fost uciși de politie. Cifrele pe această temă sunt uluitoare  - și le vom aborda într-o analiză ulterioară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Proteste, SUA

Загрузка...
Donald Trump et Vladimir Poutine

Dialog pe cele mai importante teme între Putin și Trump - inclusiv în domeniul militar

64
Președinții Putin și Trump au discutat despre necesitatea intensificării dialogului ruso-american cu privire la stabilitatea strategică și crearea încrederii între Moscova și Washington în domeniul militar

BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA, Donald Trump, au discutat la telefon, despre posibila participare a Rusiei la summitul G7, despre reacția la Covid-19 și dialogul privind stabilitatea strategică, a anunțat Kremlinul.

”Trump l-a informat pe Putin despre ideea sa de a organiza summit-ul G7 cu o posibilă invitație a liderilor Rusiei, Australiei, Indiei și Coreei de Sud”, se arată în declarația transmisă de Russia Today

Sursa precizează că Putin nu a acceptat deocamdată invitația lui Trump – a precizat Dmitry Peskov, care a explicat că ”Moscova trebuie să afle mai multe detalii despre viitorul summit, inclusiv agenda ei și formatul participării, pentru a lua decizia finală”.

Pe lângă discuțiile despre G7, Putin și Trump au discutat despre măsurile implementate în cele două țări împotriva noului coronavirus, precum și despre situația de pe piața petrolului, fiind de acord că acordul OPEC contribuie la o restabilire treptată a cererii și la stabilizarea prețurilor.

De asemenea, președintele rus și-a felicitat omologul american pentru prima lansare spațială de pe teritoriul SUA din ultimii nouă ani – iar ambii lideri au reconfirmat dorința de a continua cooperarea reciproc avantajoasă în domeniul cercetării și explorării în spațiu.

Nu în ultimul rând, președinții Putin și Trump au discutat despre necesitatea intensificării dialogului ruso-american cu privire la stabilitatea strategică și crearea încrederii între Moscova și Washington în domeniul militar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
Dialog, Vladimir Putin, Donald Trump, Rusia, SUA

Загрузка...