Mike Pompeo

Pompeo îndeamnă Europa renunțe la acordul nuclear cu Iranul

37
Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, îndeamnă statele europene să renunțe la acordul nuclear cu Iranul, pe care îl consideră contraproductiv.

BUCUREȘTI, 2 dec – Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, și-a îndemnat partenerii din UE să renunțe la acordul nuclear cu Iranul pentru că acesta ar fi unul ineficient.

"Îi îndemnăm (pe europeni) să renunțe la ei (iranieni), pentru că  acesta (acordul) este unul neproductiv", a spus Pompeo într-un discurs rostit la Institutul Kentucky al Universității Louisville. Acesta a adăugat că experții au greșit atunci când au afirmat că noile sancțiuni ale SUA împotriva Iranului vor fi inutile, în cazul în care țările din UE, la rândul lor, nu vor introduce sancțiuni și nu vor renunța la acordul nuclear.

“Ei au greșit, acestea (sancțiunile) au fost productive”, a spus oficialul american.

Pe 8 mai 2018, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat despre ieșirea Washingtonului din acordul nuclear cu Iranul, precum și reluarea regimului de sancțiuni economice împotriva Teheranului. După anunțul liderului american, statele UE au declarat că vor compensa pierderile suferite de Iran de pe urma sancțiunilor SUA și vor asigura continuarea comerțului în ocolirea măsurilor restrictive ale americanilor. Franța, Germania și Marea Britanie au decis să creeze un mecanism comun de efectuare a plăților cu Iranul (INSTEX).

37
Tagurile:
SUA, Iran, Mike Pompeo
Tematic
Trump îl urechează pe Macron să nu se mai amestece în Iran
Iran: americanii au transformat Golful Persic ”într-un butoi cu pulbere”
Ultimul cel mai mare conflict al războiului rece: războiul Iran - Irak
Putin a sosit la Ankara, la summitul Rusia – Turcia – Iran
Pericol imens de război! SUA și Arabia Saudită acuză Iran, ”Armata americană e pregătită”
Lavrov: Rusia, Turcia, Iran vor conlucra pentru asigurarea stabilizării durabile în Siria
SUA toarnă gaz pe foc în protestele din Iran

Загрузка...