Brexit

Noi date oficiale: Zeci de mii de români, fără dreptul de a rămâne în UK după Brexit

1776
(reînnoit 16:10 02.12.2019)
Date de la Ministerul de Interne britanic arată că peste 280.000 de români au solicitat rămânerea în Regatul Unit după Brexit, însă, dintre aceştia, doar 39% au primit permis de ședere permanentă.

BUCUREŞTI, 2 dec – Sputnik, Doina Crainic. 280.610 români au depus cerere pentru noile forme de rezidență în Marea Britanie după Brexit, 95% dintre solicitări fiind depuse în Anglia. Însă dintre aceştia, doar 39% au primit permis de ședere permanentă (settled status), fiind vorba de cel mai mic procent dintre țările Uniunii Europene, potrivit ziarulromanesc.net

Din această sumă totală, 56,580 de români nu au primit dreptul de a continua să locuiască și să lucreze pe teritoriul Marii Britanii după ieșirea țării din UE.

În perioada 28 august 2018-30 septembrie 2019, peste 1,8 milioane de persoane au depus solicitare pentru obţinerea dreptului de ședere în Regatul Unit după ieșirea din UE. Dintre cele 1,8 milioane de cereri, 92% au fost făcute în Anglia, 5% în Scoția, 2% în Țara Galilor și 2% în Irlanda de Nord.

Numărul cel mai mare de cereri au fost depuse de polonezi, români și italieni, în fiecare dintre țările din Regatul Unit. Până la data de 30 septembrie, aproximativ 1,5 milioane au fost acceptate, 61% dintre acestea fiind pentru permis de ședere permanentă și 38% pentru permis de ședere temporară.

Cetățenii europeni care se vor muta în Marea Britanie până la finalul anului 2020 vor putea să ceară un permis de ședere temporară, care le garantează șederea până la împlinirea celor cinci ani necesari obținerii permisului permanent. Noile reguli se aplică tuturor cetățenilor din UE și Elveția, precum și rudelor acestora.

1776
Tagurile:
UK, Români, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (626)
Tematic
Un al doilea referendum privind Brexit - „acum foarte posibil”
Londra, îngrijorată de popularitatea Sputnik în ajunul referendumului pentru Brexit
Trump vrea să strice acordul dintre Marea Britanie și UE și cere un Brexit dur
Post-Brexit: 500.000 de cetățeni UE așteaptă să afle dacă pot rămâne în Marea Britanie
Românii din Marea Britanie: În ce condiţii vor putea munci după Brexit – noi reguli

Загрузка...