Sputnik

Sputnik Estonia acuză autoritățile estoniene de presiuni

72
Sputnik Estonia acuză autoritățile de împiedicarea activității grupului de presă prin blocarea premeditată a conturilor bancare destinate achității salariilor jurnaliștilor.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Autoritățile Estoniei încearcă în mod deliberat să elimine agenția “Rossiya Segodnya” din țară, în timp ce majoritatea angajaților ale acesteia sunt cetățeni ai republicii. Pe lângă presiunile asupra jurnaliștilor, au devenit mai frecvente imixtiunile financiare în activitatea grupului media, anunță serviciul de presă al agenției.

“La sfârșitul lunii octombrie 2019, filialele estoniene ale grupurilor internaționale bancare au înghețat transferurile salariilor de la Agenția Internațională “Rossiya Segonya” către angajații Sputnik Estonia, plățile impozitelor și plățile pentru arenda oficiului. Alte structuri bancare din Estonia, cărora li s-a adresat agenția, de asemenea au refuzată să efectueze aceste operațiuni, în ciuda faptului că în cele patru ani de activitate a Sputnik în Estonia transferurile bancare nu au ridicat semne de întrebare la băncile locale”, se spune în comunicat.

Se menționează că inițiatorul presiunilor asupra structurilor bancare și a contrapărții Sputnik în Estonia este Biroul de date cu privire la spălarea banilor (RAB) al Departamentului poliției și control la frontieră al Republicii Estonia.

“În prezent toate tranzacțiile ale Agenției Internaționale de știri Rossiya Segodnya către contrapărțile ei de pe teritoriul Estoniei (salariile angajaților, impozitele, plata pentru arendă) sunt blocate și înghețate pe conturile corespondente ale băncilor locale – nu sunt transferate pe conturile contrapărților și nu sunt returnați Agenției Internaționale de știri Rossiya Segodnya. Proprietarul oficiului Sputnik din Tallin a informat conductărul redacției că actualul contract de arendă va fi reziliat unilateral”, a explicat serviciul de presă al agenției.

Estonia este singurul stat baltic în care se află o redacție și un oficiu al agenției de știri și radio Sputnik. Colectivul este alcătuit din 35 de persoane, dintre care 33 sunt cetățeni ai Estoniei, care activează în baza unui contract de muncă, semnat cu Agenția de Știri „Rossiya Segodnya”. Agenția contribuie lunar la bugetul de stat al Estoniei cu 30 mii euro.

72
Tagurile:
Sputnik, Estonia
Тема:
Presiunile asupra Sputnik Estonia (22)
Tematic
Sputnik Moldova, premiat de UNESCO
Facebook a blocat conturi rusești pentru că au distribuit articole de pe Sputnik
Londra, îngrijorată de popularitatea Sputnik în ajunul referendumului pentru Brexit
Noutățile Revelionului din lumea întreagă, citite în 33 de limbi pe bradul Sputnik din GUM
Blagodîrenko, despre "specificul național” în activitatea Sputnik în Estonia
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

11
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

11
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

54
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

54
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...