Serghei Lavrov

Lavrov: SUA încearcă ne acuze de tot ce se întâmplă în Libia

239
Statele Unite încearcă să acuze Rusia de tot ce se întâmplă în Libia, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. SUA încearcă să acuze Rusia de ceea ce se întâmplă în Libia, în ciuda faptului că își stabilesc contacte cu ambele părți ale conflictului, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Acum SUA au o nouă modă – să ne acuze de toate păcatele, cum ar fi evenimentele din Libia. Chiar dacă Statele Unite încearcă să se întâlnească cu aceeași oameni cu care lucrăm și noi, însă cu unii nu vor să discute. În orice criză, inclusiv în Orientul Apropiat și oricare alt punct al lumii, unde noi într-un fel sau altul participăm  în procesele politice, avem contacte cu toate părțile fără nicio excepție”, a declarat Lavrov într-un discurs rostit în fața studenților ai academiei diplomatice a ministerului Afacerilor Externe al Kârgâzstanului.

El a subliniat că Rusia nu încearcă să izoleze pe nimeni și nu mizează pe o anumită forță politică. Potrivit diplomatului, Moscova îndeamnă toate părțile să se așeze la masa de negocieri și să caute soluții de ieșire din criză.

Mai devreme, înalți oficiali ai SUA s-au întâlnit cu comandantul Armatei Naționale Libiene, mareșalul Khalifa Belqasim Haftar. Din delegația americană făcea parte adjunctul consilierului pentru securitatea națională, Victoria Coates, ambasadorul SUA în Libia, Richard Norland, adjunctul consilierului secretarului de stat al SUA, Matthew Zais, precum și reprezentanții Pentagonului.

Așa cum anunțase Departamentul de Stat, în cadrul întrevederii cu Haftar reprezentanții SUA și-au manifestat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Libiei și și-au exprimat îngrijorarea față de „exploatarea conflictului de către Rusia”.

După debarcarea și asasinarea liderului libian Muammar al-Gaddafi în 2011, Libia nu mai funcționează ca un stat unitar. În țară există o dualitate a puterii. În Est guvernează parlamentul ales de popor, iar în Vest, în Tripoli, conduce guvernul unității naționale, în frunte cu Fayez al-Sarraj, format cu susținerea ONU și UE. Autoritățile părții de Est acționează independent de Tripoli și cooperează cu Armata Națională a Libiei, condusă de Khalifa Belqasim Haftar, care din aprilie a acestui an încearcă să cucerească Tripoli.

239
Tagurile:
SUA, Rusia, Libia, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov acuză SUA de tentative de a jefui Siria
Lavrov: SUA vor să înființeze un cvasistat pe teritoriul Siriei
Lavrov: BRICS are un rol stabilizator pe arena internațională
Lavrov a promis în glumă să rezolve problema alegerilor din SUA
Lavrov: SUA adâncesc criza în sfera controlului asupra înarmărilor
Lavrov: SUA încearcă să împiedice dialogul între kurzi și Damasc
Viceministrul de Externe al Coreei de Nord a discutat cu Lavrov la Moscova
Lavrov a comentat recomandările WADA: Moscova va insista asupra unei ”discuții oneste”
Călătorie în Franța pe timp de coronavirus

Schimbare importantă în Franţa: noi relaxări cu 10 zile mai devreme

14
Franța introduce noi relaxări şi a decis ridicarea interdicţiei circulaţiei în timpul nopţii, cu 10 zile înainte de termenul iniţial. Ce reguli intră în vigoare de joi.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. Franța a decis să relaxeze regulile privind purtarea măștilor în aer liber, începând de joi. O tendință pozitivă în ceea ce priveşte coronavirusul a permis țării să ridice interdicţia ieşirii din case în intervalul orar 23:00-06:00, cu zece zile înainte de termenul stabilit iniţail.

Interdicţia, care urma să expire pe 30 iunie, va fi ridicată duminică, a declarat premierul Jean Castex. Intervalul interdicţiai a fost mutat de la 21:00 la 23:00 la începutul acestei luni.

De asemenea, începând de joi, oamenii nu mai sunt obligaţi să poarte măști în aer liber, cu excepția locurilor aglomerate, cum ar fi piețele stradale, locurile de joacă și stadioanele.

Purtarea măştilor va rămâne obligatorie în mijloacele de transport public, precum și la locul de muncă, în magazine și alte spații închise, cu excepția barurilor și restaurantelor.

„Nu am mai cunoscut un nivel atât de scăzut de răspândire a virusului din august anul trecut”, a spus Castex, care a atribuit succesul „mobilizării francezilor” și campaniei de vaccinare. Situația se îmbunătăţeşte „mai repede decât am sperat”, a spus acesta, potrivit RT

„Este normal să ne ajustăm măsurile și anumite elemente din calendar, menținând în același timp un nivel ridicat de vigilență în următoarele săptămâni”, a adăugat Castex.

14
Tagurile:
Franța

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden, la summitul de la Geneva, 16 iunie 2021

La Geneva au demarat negocierile în format extins între Putin și Biden

20
(reînnoit 17:29 16.06.2021)
La Geneva au demarat negocierile în format extins, după încheierea discuției în format restrâns între Putin și Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Prima parte a negocierilor dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, într-un format extins a demarat la vila La Grange din Geneva, transmite agenția RIA Novosti.

Mai devreme, Kremlinul menționase că negocierile vor fi alcătuite din trei părți: restrâns și două extinse, cu o pauză de cafea. O sursă apropiată de organizatorii întrevederii a informat RIA Novosti că discuțiile ar putea dura 4 ore și 45 de minute.

Negocierile dintre Putin și Biden în format restrâns au durat aproximativ 2 ore.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, amabsadorul Rusiei în SUA, Anatol Antonov, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov și viceministrul de Externe, Serghei Reabkov. De asemenea, a fost invitat adjunctul șefului administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria, Aleksandr Lavrentiev.

20
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO
Stoltenberg: Summitul Putin – Biden este extrem de important
Jurnaliștii americani au provocat o busculadă la summitul Putin - Biden
Putin și Biden au făcut un schimb de glume
Întrevederea Putin - Biden la Geneva - Foto

Загрузка...