OPCW

Rusia se opune participării Căștilor Albe la conferința OPCW

162
(reînnoit 16:47 25.11.2019)
Rusia s-a opus participării organizației Căștile Albe la lucrările conferinței Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice.

BUCUREȘTI, 25 nov  - Sputnik. Rusia susține participarea reprezentanților societății civile la conferința statelor membre ale Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), însă consideră că nu poate fi admisă participarea ONG-urilor care răspândesc falsuri, cum ar fi în cazul Căștilor Albe, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei în cadrul organizației, Alexandr Șulghin.

Anterior, reprezentantul Irlandei, din numele câtorva delegații, și-a exprimat regretul față de neadmiterea unui șir de organizații neguvernamentale la lucrările sesiunii.

„Rusia susține plenar participarea reprezentanților societății civile la ședințele organului de conducere al OPCW. E un imperativ. E important ca opinia organizațiilor neguvernamentale, interesate în activitatea constructivă și eficientă a OPCW, să fie auzită aici. Totuși există și ONG-uri, activitatea cărora nu facilitează, ci chiar afectează organizația noastră, promovează o politizare nejustificată a activității ei, preponderent tehnice”, a spus Șulghin.

El a menționată că “există structuri care se ocupă de răspândirea a unor minciuni, a unor acuzații neîntemeiate în adresa statelor membre”, și „o fac asta nu la îndemnul conștiinței, ci execută niște comenzi politice, deloc gratis”.

“Dacă ar fi urmăm calea accesului neîngrădit al oricăror ONG-uri la evenimentele organizației noastre, fără a lua în considerație opinia statelor membre cu privire la accesul acestora, inclusiv a reprezentanților unor segmente largi ai societații civile, aici ar putea ajunge structuri întru totul odioase. Spre exemplu, organizația psedudo-umanitară “Apărarea Civilă Siriană”, așa-numitele “Căștile Albe”. Aceștia s-au compromis prin fraude și relații cu grupările teroriste din Orientul Apropiat”, a subliniat diplomatul rus.

Șulghin a amintit că în „linii directoare cu privire la procedurile de participare a ONG-urilor la lucrările conferinței... se conțin cerințele față de ONG-uri: activitatea acestora trebuie să fie una relevantă pentru obiectivele și scopul convenției de interzicere a armelor chimice”.

“Reieșim din necesitatea de a urma aceste principii, de neadmitere în sediul OPCW a celor care nu sunt interesațide realizarea scopurilor și obiectivelor ale convenției, fiind dispuși să profite de această platformă pentru realizare unor alte scopuri”, a conchis Șulghin.

La rândul lui, reprezentantul permanent al Siriei la OPCW, Bassam Sabah, a îndemnat la „respectarea principiului deschiderii și transparenței, care este caracteristic pentru activitatea organizației”. El a amintit că la activitățile OPCW participă 87 de ONG-uri.

„Statele au dreptul să decidă pe cine trebuie să invite și pe cine nu la lucrările conferințe. Sunt importante două principii: relevanța pentru activitatea organizației și faptul că aceste organizații nu trebuie să înainteze acuzații împotriva unui stat sau altul și nu trebuie să se ocupe de răspândirea unor opinii false sau să promoveze interese străine. Știm că unele din aceste organizații împiedică activitatea OPCW, răspândind minciuni, înaintează acuzații neîntemeiate, ceea ce nu corespunde scopurile noastre”, a menționat Sabah.

Organizația Căștile Albe, care a devenit cunoscută și susținută în Occident, și-a declarat drept scop salvarea populației pașnice din zonele desfășurării acțiunilor militare, însă au fost acuzate de autoritățile siriene de relații cu extremiștii și desfășurarea unei activități propagandistice ostile.

MAE al Rusiei a calificat activitatea Căștilor Albe drept element al unei campanii de ponegrire a autorităților legitime ale Siriei, acuzându-le de organizarea unor provocări sub pretextul cărora Occidentul a acuzat Damascul de utilizarea armelor chimice și a aplicat atacuri asupra unor obiective ale trupelor guvernamentale.

162
Tagurile:
Rusia, Căștile albe, OPCW
Tematic
Fondator Pink Floyd: ”Căștile albe” fac propagandă în favoarea teroriștilor
Căștile Albe pregătesc noi provocări în Siria - Moscova
Moscova: Căștile Albe pregătesc provocări cu utilizarea armelor chimice în Siria
Moscova așteaptă explicațiile Londrei despre relațiile dintre Căștile Albe și Mi-6
“Căștile Albe” au confirmat moartea fondatorului organizației
The US and EU flags, top left and right, fly in separate directions at the European Council building in Brussels

UE, demers fulminant contra politicii și tupeului SUA! România, ca de obicei, e pe invers!

78
(reînnoit 08:12 15.08.2020)
Doar 3 state UE, printre care și România, NU au semnat o notă de protest trimisă la Washington de 24 din cele 27 de state UE, față de presiunile SUA asupra proiectului Nord Stream 2. Iohannis, Orban și Aurescu NU au spus nimic despre asta!

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Publicația germană Die Welt publică o știre de senzație: 24 din cele 27 de ţări membre UE au transmis o notă de protest Statelor Unite faţă de presiunile exercitate asupra proiectului Nord Stream 2 - ca o încălcare a dreptului internațional.

Cotidianul german scrie în ediția online de vineri, 14 august, că pe 12 august s-a făcut  o intervenție diplomatică lan Departamentul de Stat al SUA cu privire la sancțiunile SUA vizând gazoductul Nord Stream 2.

”24 de state membre au luat parte la intervenția diplomatică, care a avut loc prin videoconferință”, au declarat surse diplomatice UE pentru ”Die Welt”

Potrivit cotidianului german, protestul european împotriva imixtiunii SUA „a primit în mod neașteptat un sprijin puternic”, iar comentatorii subliniază că deși construcția conductei între Rusia și Germania a fost criticată de multe țări europene, în cazul de față Uniunea Europeană a arătat ”un acord de anvergură pentru a respinge interferențele americane”.

Washingtonul a replicat că nu acceptă dominaţia energetică a Rusiei, o idee exprimată și de Donald Trump în repetate rânduri. ”E normal ca Germania să facă afaceri cu Rusia, comerț – dar eu NU consider Energia comerț!”, a spus Trump.

Problema este care sunt cele 3 țări europene care NU au participat la demersul european contra politicii de imixtiuni a Washingtonului? Este România printre ele, demonstrând o fidelitate față de SUA până la pierderea deciziei suverane în interes propriu?

Răspunsul pare a fi da! Din surse diplomatice, cele 3 țări care au făcut notă discordată sunt Polonia, Lituania și… România!

Deci, din nou România s-a situat în afara trendului european – iar Iohannis, Orban și Aurescu, cei care au decis asta, NU au spus nimic! Oare va reacționa cel puțin Opoziția? Probabil că da, cu excepția PSD Ciolacu.

Întrebarea vine firesc: care este interesul României să se fie în afara demersului UE? După ce face tot ce poate pentru a strica relațiile cu China și Rusia?  Ce avantaje oferă SUA în schimb? Deocamdată oferă doar… facturi și încălcări flagrante ale suveranității naționale, prin imixtiuni directe în politica internă de la București. (vezi cum a certat ieri ambasadorul SUA Parlamentul român că nu a dat niște legi pe care el le-ar fi cerut!)

Reamintim că Germania, care deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, a respins  ameninţările Administraţiei Donald Trump în privința proiectului Nord Stream 2.

”Niciun stat nu are dreptul de a dicta Uniunii Europene politica energetică - iar aceste acţiuni (ale SUA, n.n.) nu vor avea succes - sancţiunile asupra partenerilor sunt în mod clar un pas pe un drum greşit”, a declarat marți Heiko Maas, ministrul german de Externe, în cursul unei întâlniri cu șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, la Moscova.

De asemenea, Heiko Maas a subliniat că în mandatul Germaniei în fruntea UE se va încerca să se consolideze suveranitatea Uniunii Europene.

”Europa are valori şi interese - dacă ne sunt afectate interesele, atunci vom aduce în discuţie acest lucru”, a declarat Heiko Maas.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
România, Nord Stream 2, SUA, UE, Europa

Загрузка...
Proteste în Minsk

UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului

208
(reînnoit 22:18 14.08.2020)
Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din Belarus și va introduce sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe asupra protestatarilor și de falsificarea alegerilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor Uniunii Europene au decis în unanimitate să introducă sancțiuni împotriva Republicii Belarus, a anunțat ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok în contul său de Twitter.

Potrivit acestuia, restricțiile individuale vor viza pe cei care sunt responsabili “de violențe asupra protestatarilor pașnici și de falsificarea alegerilor”.

La rândul său, Reprezentantul Înalt al UE pentru Afacerilor Externe și Politica de Securitate Comună, Josep Borrell, a anunțat în contul său Twitter că Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus.

“Începe acțiunea de sancționarea a celor care sunt responsabili pentru violențe și falsificări”, a adăugat politicianul.

208
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, făcut praf: „A mințit într-un hal fără de hal, ca ultimul ȘMENAR!”

0
„Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani, Cîțu a mințit ca ultimul șmenar”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Reacțiile analiștilor după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat rectificarea bugetară, au fost extrem de dure. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști financiari, Radu Soviani l-a criticat vehement pe Cîțu!

”E bătaie de joc! A mințit într-un hal fără de hal astăzi Florin Cîțu!”, spune Soviani, referindu-se la modul în care ministrul tratează datoria publică. ”L-ați auzit spunând că datoria publică va fluctua”.

Soviani e uluit: ”Știți ce înseamnă fluctuație: sus – jos!”. Ori, în cazul datoriei publice a României nu există așa ceva, evident!

”Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani”, spune Soviani. ”S-a ferit Cîțu să spună că a ajuns datoria publică la 45% din PIB și că se va ajunge spre 50% din PIB”.

Concluzia lui Soviani, expusă într-o intervenție la Antena 3, consemnată de DC News, este că Florin Cîțu ”a mințit ca ultimul șmenar, scuzați-mi expresia!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
Olguța iese la atac, îi dă la temelie lui Cîțu! Demers extrem de puternic!

Загрузка...