Angela Merkel

Merkel: Relațiile bune cu Rusia răspund intereselor Germaniei

221
Menținerea unor relații bune cu Rusia răspunde intereselor Germaniei, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

BUCUREȘTI, 22 nov – Sputnik. Relațiile bune cu Rusia răspund intereselor Germaniei, în ciuda unor divergențe politice, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

Într-un discurs rostit la congresul Uniunii Creștin-Democrate, Merkel a amintit că Germania va prelua anul viitor președinția în Consiliul UE.

“În aceste vremuri este vorba de Europa, despre o Germanie puternică și o Europă puternică. Europa trebuie să acționeze unit. Spre exemplu, atunci când vorbim de standarde de securitate pentru 5G, i-am spus lui Ursula von der Leyen că trebuie să avem o reglementare unificată în Europa, e lipsit de sens s-o facem pe piața internă”, a declarat Merkel.

Ea a menționat că în fața Germaniei “se află mai multe provocări și întrebări pentru că lumea stă în fața unor probleme, iar chestiunea locului pe care trebuie să-l ocupe Europa nu este rezolvată”.

“Cine s-ar fi gândit acum 10-20 de ani, eu, cel puțin – nu, că abordarea multilaterală în afacerile internaționale va fi amenințată, că vom fi nevoiți să luptăm pentru un comerț deschis și echitabil. Cine s-ar fi gândit că vom avea dispute cu Rusia în privința încălcării integrității teritoriale. Cine s-ar fi gândit că vom avea negocieri atât de complicate cu SUA?”, a continuat cancelarul.

Ea subliniat că în legătură cu acest fapt CDU trebuie „să lucreze pentru ca noi, ca Germania, să ne aducem aportul la Uniunea Europeană, care se pronunță pentru o abordare multilaterală în lume”.

“Desigur, este vorba de o luptă a valorilor și intereselor. Valorile noastre sunt incompatibile atunci când ne gândim să apărăm drepturile omului în lume și, spre exemplu, în China, în Hong Kong, în aceste zile. Însă interesele noastre, de asemenea, constau și în faptul că pentru noi China este unul din cei mai importanți parteneri comerciali. Atunci când ne pronunțăm pentru relații de bună vecinătate cu Rusia, acest lucru corespunde cu interesele noastre, în pofida tuturor problemelor”, a declarat Merkel.
221
Tagurile:
CDU, Germania, Rusia, Angela Merkel
Tematic
Merkel: Rusia și Iranului și-au consolidat pozițiile în Siria după retragerea SUA
Avertizarea lui Merkel pe Brexit: Acord improbabil din cauza Irlandei de Nord
Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului prin Ucraina
Discuție dură Erdogan – Merkel: Ați acceptat în NATO teroriști?
Propunerea surpriză lansată de Merkel pentru relația UE-Marea Britanie după Brexit
Macron, Merkel și Johnson îl cheamă pe Erdogan la discuții la Londra
Alternativa pentru Germania a depășit partidul lui Merkel în alegeri
Putin și Merkel consideră că înțelegerea ruso-turcă va stabiliza situația din Siria
Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului rusesc prin Ucraina
Putin și Merkel au discutat despre Ucraina și Orientul Apropiat
The US and EU flags, top left and right, fly in separate directions at the European Council building in Brussels

UE, demers fulminant contra politicii și tupeului SUA! România, ca de obicei, e pe invers!

38
(reînnoit 08:12 15.08.2020)
Doar 3 state UE, printre care și România, NU au semnat o notă de protest trimisă la Washington de 24 din cele 27 de state UE, față de presiunile SUA asupra proiectului Nord Stream 2. Iohannis, Orban și Aurescu NU au spus nimic despre asta!

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Publicația germană Die Welt publică o știre de senzație: 24 din cele 27 de ţări membre UE au transmis o notă de protest Statelor Unite faţă de presiunile exercitate asupra proiectului Nord Stream 2 - ca o încălcare a dreptului internațional.

Cotidianul german scrie în ediția online de vineri, 14 august, că pe 12 august s-a făcut  o intervenție diplomatică lan Departamentul de Stat al SUA cu privire la sancțiunile SUA vizând gazoductul Nord Stream 2.

”24 de state membre au luat parte la intervenția diplomatică, care a avut loc prin videoconferință”, au declarat surse diplomatice UE pentru ”Die Welt”

Potrivit cotidianului german, protestul european împotriva imixtiunii SUA „a primit în mod neașteptat un sprijin puternic”, iar comentatorii subliniază că deși construcția conductei între Rusia și Germania a fost criticată de multe țări europene, în cazul de față Uniunea Europeană a arătat ”un acord de anvergură pentru a respinge interferențele americane”.

Washingtonul a replicat că nu acceptă dominaţia energetică a Rusiei, o idee exprimată și de Donald Trump în repetate rânduri. ”E normal ca Germania să facă afaceri cu Rusia, comerț – dar eu NU consider Energia comerț!”, a spus Trump.

Problema este care sunt cele 3 țări europene care NU au participat la demersul european contra politicii de imixtiuni a Washingtonului? Este România printre ele, demonstrând o fidelitate față de SUA până la pierderea deciziei suverane în interes propriu?

Răspunsul pare a fi da! Din surse diplomatice, cele 3 țări care au făcut notă discordată sunt Polonia, Lituania și… România!

Deci, din nou România s-a situat în afara trendului european – iar Iohannis, Orban și Aurescu, cei care au decis asta, NU au spus nimic! Oare va reacționa cel puțin Opoziția? Probabil că da, cu excepția PSD Ciolacu.

Întrebarea vine firesc: care este interesul României să se fie în afara demersului UE? După ce face tot ce poate pentru a strica relațiile cu China și Rusia?  Ce avantaje oferă SUA în schimb? Deocamdată oferă doar… facturi și încălcări flagrante ale suveranității naționale, prin imixtiuni directe în politica internă de la București. (vezi cum a certat ieri ambasadorul SUA Parlamentul român că nu a dat niște legi pe care el le-ar fi cerut!)

Reamintim că Germania, care deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, a respins  ameninţările Administraţiei Donald Trump în privința proiectului Nord Stream 2.

”Niciun stat nu are dreptul de a dicta Uniunii Europene politica energetică - iar aceste acţiuni (ale SUA, n.n.) nu vor avea succes - sancţiunile asupra partenerilor sunt în mod clar un pas pe un drum greşit”, a declarat marți Heiko Maas, ministrul german de Externe, în cursul unei întâlniri cu șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, la Moscova.

De asemenea, Heiko Maas a subliniat că în mandatul Germaniei în fruntea UE se va încerca să se consolideze suveranitatea Uniunii Europene.

”Europa are valori şi interese - dacă ne sunt afectate interesele, atunci vom aduce în discuţie acest lucru”, a declarat Heiko Maas.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
România, Nord Stream 2, SUA, UE, Europa

Загрузка...
Proteste în Minsk

UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului

188
(reînnoit 22:18 14.08.2020)
Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din Belarus și va introduce sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe asupra protestatarilor și de falsificarea alegerilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor Uniunii Europene au decis în unanimitate să introducă sancțiuni împotriva Republicii Belarus, a anunțat ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok în contul său de Twitter.

Potrivit acestuia, restricțiile individuale vor viza pe cei care sunt responsabili “de violențe asupra protestatarilor pașnici și de falsificarea alegerilor”.

La rândul său, Reprezentantul Înalt al UE pentru Afacerilor Externe și Politica de Securitate Comună, Josep Borrell, a anunțat în contul său Twitter că Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus.

“Începe acțiunea de sancționarea a celor care sunt responsabili pentru violențe și falsificări”, a adăugat politicianul.

188
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși

Загрузка...