Julian Assange

Suedia a renunțat la investigațiile împotriva lui Assange: Nu există probe

181
Procurorii suedezi au anunțat că au încetat orice investigații împotriva fondatorului WikiLeaks din cauza lipsei de probe.

BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Investigațiile în dosarul intentat împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, în Suedia au încetat, a declarat în cadrul unei conferințe de presă procurorul Eva-Marie Persson.

“Am organizat această conferință pentru a anunța că investigațiile împotriva lui Julian Assange au fost oprite”, a spus procurorul.

Potrivit ei, organele de anchetă au fost nevoite să renunțe la investigații din cauza lipsei de probe.

“În cadrul unei anchete suplimentare, efectuate vara și toamna, a devenit evident că mărturiile verbale, incluse în dosar, nu sunt suficient de convingătoare. Acest lucru este legat de perioada lungă de timp scurs de la producerea incidentului. Memoria slăbește din motive firești”, a declarat procurorul.  

Ea a mai declarat că nu intenționează să-l interogheze pe Assange: în opiniei procurorului mărturiile lui nu vor putea să aducă claritate în circumstanțele celor întâmplate.

Assange, care fusese acuzat în 2010 în Suedia de hărțuire sexuală și viol, s-a adăpostit din iunie 2012 în ambasada Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea autorităților suedeze. Pe 11 aprilie 2019 acesta a fost reținut la solicitarea SUA. Instanța de judecată din Londra l-a găsit vinovat de încălcarea condițiilor de cauțiune și l-a condamnat la 11 luni de închisoare. Audierile pentru extrădarea lui au început pe 2 mai.

Autoritățile SUA au anunțat la sfârșitul lunii mai că lui Assange au fost înaintate noi acuzații în 17 cazuri de încălcare a legislației cu privire la spionaj și dezvăluirea informațiilor secrete. Anterior, acesta era acuza de complot cu scopul spargerii computerilor. În cazul în care va fi transmis SUA, Assange riscă mai mulți ani de închisoare.

181
Tagurile:
Suedia, Julian Assange
Тема:
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (34)
Tematic
Julian Assange, în stare gravă de sănătate, transferat la spital – „abia poate vorbi”
Suedia a reluat investigațiile penale împotriva lui Assange
Perchezițiile la ambasada Ecuadorului încalcă drepturile lui Assange - Avocat
Dezvăluire: Assange, supus la torturi psihologice ani de zile - Moscova cere explicații
Moscova acuză Occidentul de încălcarea drepturilor și libertăților lui Julian Assange
Judecătoria din Suedia a refuzat să elibereze mandatul de arestare pe numele lui Assange
Șeful MAI de la Londra a semnat solicitarea SUA de extrădare a lui Assange
Assange, deținut în condiții mai dure decât teroriștii – redactorul șef WikiLeaks
Tatăl lui Assange: Fiul meu ar putea muri în închisoare
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

1
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

1
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...
Producerea vaccinului împotriva COVID-19

OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului ”Sputnik V”

31
(reînnoit 19:23 21.09.2020)
Ministrul rus al Sănătății a discutat cu șeful Biroului european al OMS aspecte privind cooperarea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Problemele privind cooperarea în lupta împotriva COVID-19 au fost discutate luni într-o ședință de către ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko și Hans Kluge, directorul Biroului Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează RIA Novosti.

Ministrul rus al Sănătății și-a exprimat recunoștința subdiviziunii europene a OMS pentru cooperarea activă în problemele legate de  infecția cu coronavirus.

La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat recunoștința față de partea rusă pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”.

”OMS apreciază foarte mult eforturile depuse de Federația Rusă pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19, și anume ”Sputnik V”. Aș dori să mulțumesc din nou Federației Ruse pentru eforturile sale excelente de a crea un vaccin sigur și eficient”, a declarat Hans Kluge la final întâlnire cu Murașko.

Primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19 „Sputnik V” a fost înregistrat de Ministerul Sănătății din Rusia. Medicamentul a fost dezvoltat de Centrul Gamalei. Kirill Dmitriev, șeful Fondului de investiții directe din Rusia, a anunțat că au fost promite cereri pentru achiziționarea a unui miliard de doze de vaccin, din peste 20 de țări. Potrivit acestuia, capacitățile disponibile în țară fac posibilă producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

31
Tagurile:
OMS, Rusia
Tematic
Șeful OMS: Să ne pregătim de următoarele pandemii
OMS laudă măsurile restrictive soft aplicate de Suedia în contextul COVID-19
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa

Загрузка...