5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе

Candidatul Ungariei pentru Comisia Europeană a fost aprobat de Parlamentul European

34
(reînnoit 19:12 18.11.2019)
Comisia de afaceri externe a Parlamentului European (AFET) a aprobat astăzi candidatura lui Oliver Varhelyi la postul de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate. Acest lucru va permite învestirea noii Comisii Europene în plenul PE la 27 noiembrie.

BRUXELLES, 18 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Varhelyi este în prezent ambasador al Ungariei pe lângă UE și a fost ultimul dintre cei 27 de candidaţi care a primit validarea din partea eurodeputaţilor. După audierea desfăşurată în 14 noiembrie, eurodeputaţii din AFET i-au cerut să răspundă unor întrebări suplimentare în scris.

În timpul audierii organizate joi în AFET, Oliver Varhelyi a declarat că interesele naţionale ale ţării sale nu trebuie luate în considerare separat de cele europene, deoarece obiectivul este acelaşi - crearea unei comunităţi puternice şi de succes.

Viitoarea Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, va trebui să ia în considerare modul de dezvoltare a unui parteneriat strategic cu Turcia, pe baza intereselor comune, a apreciat candidatul ungar, dând ca exemplu în acest sens parteneriatul cu Ucraina.

Oliver Varhelyi a respins suspiciunile că ar putea acţiona în Comisia Europeană ca un purtător de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban şi a insistat că, în calitate de comisar european, nu va accepta amestecul niciunui guvern în portofoliul său.

Noua Comisie Europeană urmează să-şi înceapă mandatul la 1 decembrie, cu întârziere de o lună faţă de calendarul stabilit iniţial, dar întârzierea ultimilor trei candidați, ai României, Franței și Ungariei a născut temerea că noua Comisie nu-și va putea începe mandatul în acest an. După trecerea lui Varhelyi de comisia de resort, Comisia Europeană intră pe ultima sută de metri, ultimul hop fiind trecerea de plenul Parlamentului European.

34
Tagurile:
Parlamentul UE, Comisia Europeană
Tematic
Comisia Europeană... se amână, totul din cauza comisarilor neaceptați
Se confirmă – Orban trimite propunerea controversată către Comisia Europeană
Comisia Europeană și echilibrul politic din UE, la mâna României
Europa așteaptă votul pentru Guvernul Orban ca să se poată înființa Comisia Europeană
Comisia Europeană răstoarnă planul lui Iohannis

Загрузка...