Kirill Vîșinski

Vîșinski, despre persecutarea lui Soloviov și a jurnaliștilor în Ucraina

110
Jurnalistul rus, Vladimir Soloviov, este acuzat în baza articolului care este utilizat cel mai des în Ucraina în persecutarea jurnaliștilor.

BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik. Prezentatorul TV din Rusia, Vladimir Soloviov, este acuzat în Ucraina prin invocarea unui articol, utilizat tradițional pentru persecutarea jurnaliștilor. Nu e ceea ce se așteptau oamenii după schimbarea puterii în țară, a declarat directorul executiv al Agenției Internaționale de Știri „Rossiya Segodnya”, Kirill Vîșinski.

Marți, 12 noiembrie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a intentat două dousare penale pe numele lui Soloviov, în baza articolului “atentatul la integritatea teritorială a Ucrainei”.

„Să atragem atenția că lui Vladimir Soloviov i se incriminează același articol prin care tradițional sunt acuzați jurnaliștii din Ucraina. În lista colegilor mei, care sunt persecutați pe motive politice, pe care am transmis-o recent lui Harlem Désir, reprezentantului OSCE pentru problemele libertății presei, mai mult de jumătate sunt acuzați conform articolului 110”, a adăugat jurnalistul.

“Pe de o parte am putea să glumim cu tristețe, că rândurile regimentului nostru se completează, pe de altă parte – e un exemplu în plus care arată adevărata situație a libertății cuvântului și persecuției jurnaliștilor în Ucraina. Nu asta ne-am dorit după plecarea lui Poroșenko de la putere”, a adăugat jurnalistul.

Soloviov a declarat că nu este mirat de aceste persecuții și a reamitit că nu este un cetățean al Ucrainei, iar transmisiunea emisiunilor lui este interzisă în Ucraina.

În ultimul timp, numărul jurnaliștilor intimidați sau uciși în Ucrina ajune la zeci de cazuri. În aprilie 2015, în apropierea de locuința lui din Kiev a fost asasinat Oleg Buzina, peste un an într-o explozie a unui automobil a fost ucis Pavel Șeremet. Autorii acestor crime nu au fost descoperiți nici astăzi. Jurnalistului postului italian de televiziune RAI, Marc Innaro, i s-a interzis intrarea în Ucraina pentru reflectarea alegerilor, redactorul portalului Strana.ua, Igor Gujva, a fost reținut într-o acuzație de șantaj, jurnalistul din Jitomir, Vasili Muravițko, a fost arestat, fiind acuzat de trădare de patrie.

Kirill Vîșinski s-a aflat în arest peste un an, fiind acuzat de trădare de patrie și susținerea autoproclamatelor republic din Donbas. La sfârșitul lunii august, acesta a fost eliberat de sub arest, iar la începutul lunii septembrie a revenit în Rusia.

Potrivit MAI al Ucraina, din ianuarie până în septembrie poliția a înregistrat 158 de crime împotriva jurnaliștilor.

110
Tagurile:
Jurnaliști, Ucraina, Kirill Vîșinski
Tematic
Simonian i-a cerut lui Zelenski, în limba ucraineană, să-l elibereze pe Vîșinski
Vîșinski scrie de după gratii: Sunt gata să lupt pentru bunul meu nume
Vîșinski a calificat acuzațiile ce i se aduc drept răzbunare
OSCE i-a cerut Kievului să-l elibereze pe Vîșinski
Cazul Vîșinski amânat: Decizia judecătoriei raionului Podolsk din Kiev
Primele declarații ale lui Vîșinski după eliberare la Kiev
Vîșinski, buchete de flori mamei, soției și Tatianei Moskalkova - Video
Kirill Vîșinski a realizat un serial documentar despre viața din Donbas
Vîșinski i-a mulțumit reprezentantului OSCE pentru aportul adus la eliberarea lui
Jurnalistul Kirill Vîșinski a fost eliberat din arest preventiv la Kiev
Maria Zaharova

Zaharova: Americanii au nevoie de agitație pentru a rezolva propria problemă

105
(reînnoit 08:57 21.06.2021)
Legarea mega proiectului ruso-european Nord Stream 2 de cazul controversat al unui infractor este comentată de ambasadoarea Maria Zaharova

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Anunțarea de către Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a unor posibile noi sancțiuni pentru Rusia legate de așa zisa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi a făcut-o pe purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, să reacționeze.

Ambasadoarea rusă a confirmat că ”există rapoarte de la Washington despre pregătirea unui nou pachet de sancțiuni împotriva țării noastre” și că acestea, conform ”oficialilor locali” ar viza Nord Stream 2, legând marea investiție de cazul Navalnîi.

”Răspunsul nostru logic a urmat întotdeauna acțiunilor ilegale ale Statelor Unite”, spune Zaharova, remarcând că ”este ciudat faptul că, la Washington, unor oameni le place atât de mult cursa de obstacole sub formă de carusel”.

Absurdă este însă legarea mega proiectului ruso-european Nord Stream 2 de cazul controversat al unui infractor (condamnat de justiție).

”În ceea ce privește legătura proiectului economic – la care participanți sunt operatori privați și state independente - cu Navalnîi, ideologii americani s-au expus: au nevoie de toată agitația în jurul presupusei otrăviri ca instrument pentru rezolvarea problemelor propriei lor non competitivități”, a comentat Maria Zaharova.

Ieri, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden, a declarat că SUA pregătesc noi sancţiuni împotriva Rusiei, acuzând-o pentru ”otrăvirea” lui Aleksei Navalnîi.

”Suntem pe cale să pregătim o altă serie de sancţiuni care să fie aplicate în această situaţie”, a declarat Jake Sullivan.
105
Tagurile:
SUA, Americani, Maria Zaharova

Загрузка...
Nikol Pașinian

Partidul lui Pașinian câștigă alegerile parlamentare din Armenia

75
(reînnoit 08:02 21.06.2021)
Partidul „Contract civil” al prim-ministrului interimar al Armeniei, Nikol Pașinian, câștigă alegerile parlamentare, dovadă fiind rezultatele numărării voturilor la toate cele 2008 secțiile de votare din țară.

Alegerile parlamentare din Armenia au avut loc pe 20 iunie, la acestea au participat 21 de partide și patru blocuri.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale a Armeniei, partidul lui Pașinian a învins cu 53,92% din voturi, în timp ce blocul ex-președintelui Robert Kociarian obține 21,04%.

Al treilea loc a fost ocupat de blocul „Am onoare” al fostului președinte armean Serj Sarghisian cu 5,23%, în timp ce el a trebuit să depășească bariera de 7% pentru a intra în parlament.

Partidul „Armenia Prosperă” a celebrului om de afaceri Gaghik Țarukian obține 3,96% din voturi. Pentru acesta pragul de trecere este de cinci procente.

Pașinian însuși a declarat anterior că poporul armean a efectuat o revoluție „de oțel” și a promis că va începe consultări „cu toate forțele politice sănătoase” pentru a „înțelege opiniile lor cu privire la consolidarea vieții politice și a potențialului social”.

De asemenea, el a mulțumit președintelui rus Vladimir Putin și prim-ministrului Mihail Mișustin pentru sprijinul acordat Armeniei și poporului armean.

Blocul lui Kociarian a numit rezultatele alegerilor dubioase. "Sunt în contrast puternic cu diferitele manifestări ale vieții publice la care am asistat în ultimele opt luni, cu toate rezultatele sondajelor de opinie publică, inclusiv cele internaționale și, în cele din urmă, cu bun simț", se menționează în declarația acestuia.
75
Tagurile:
Nikol Pashinyan, Alegeri parlamentare, Armenia, alegeri

Загрузка...
Vaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin”

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

0
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

0

Загрузка...