Bashar Al-Assad, președintele Siriei

Damascul nu va ajuta Europa în lupta cu teroriștii fugiți din Siria în UE

97
Damascul nu intenționează să ajute în combaterea teroriștilor fugiți din Siria în UE statele care sprijină măsuri îndreptate împotriva statului sirian, a declarat Bashar Assad.

BUCUREȘTI, 11 nov – Sputnik. Damascul nu intenționează să coopereze cu statele din Europa în domeniul securității și contracarării teroriștilor care au fugit în UE din Siria, a declarat președintele Bashar al-Assad, într-un interviu oferit postului de televiziune RT.

“Acum nu există o astfel de cooperare și nu suntem gata de ea. Am declarat foarte clar că nu intenționăm să-i ajutăm în domeniul securității orice țară care acționeze împotriva Siriei în anumite direcții – fie ea economică, securitate, politică”, a spus Assad.

Conflictul militar în Siria a izbucnit în anul 2011. În soluționarea acestuia s-a implicat Rusia, Iran, Turcia, care au devenit state garant al instaurării păcii. În această perioadă în Siria s-a reușit înfrângerea teroriștilor, demararea procesului de reglementare politică, readucerea refugiaților și restabilirea infrastructurii civile. A fost înființat un comitet constituțional din care face parte și opoziția. Prima ședință a comitetului a avut loc pe 30 octombrie, la Geneva.

97
Tagurile:
teroriști, Uniunea Europeană, Europa, Bashar al-Assad, Siria
Тема:
Războiul din Siria (440)
Tematic
Șoigu a dat aprecieri mersului realizării memorandumului ruso-turc cu privire la Siria
Kurzii sirieni au cerut Pentagonului să închidă spațiul aerian din Siria
Moscova: Căștile Albe pregătesc provocări cu utilizarea armelor chimice în Siria
Militarii ruși au relatat despre prima zi de patrulare cu turcii în Siria
Lavrov acuză SUA de tentative de a jefui Siria
Assad: Statul Islamic are doi parteneri în Siria – Turcia și SUA

Загрузка...