Acțiuni de protest în Tbilisi

Proteste masive la Tbilisi împotriva unui film pro-LGBT

230
(reînnoit 18:16 08.11.2019)
Premiera unui film care prezintă istoria de iubire între doi homosexuali a provocat proteste masive în centrul Tbilisi. MAI a fost nevoit să ia măsuri sporite de securitate.

BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Georgiei a luat măsuri suplimentare de securitate la acțiunea de protest din apropierea cinematografului Amirani, din centrul Tbilisi. Manifestanții încearcă să împiedice premiera filmului suedezo-georgian al regizorului Levan Akin despre dragostea homosexuală “And Then We Danced”, transmite Sputnik Georgia.

Filmul urmează să fie proiectat în cinematografele din Tbilisi și Batumi între 8 și 10 noiembrie. Pelicula relatează despre viața unui tânăr dansator Meraba care se schimbă radical după ce se îndrăgostește de ambițiosul său rival Irakli.

Oponenții premierei filmului au început să se adune în parcul Vere și sala de concerte din Tbilisi la ora 16:00, iar când s-a întunecat, câteva sute de persoane s-au îndreptat spre cinematograf.

Manifestanții au blocat strada și încearcă să spargă cordonul poliției pentru a pătrunde în clădire. Unii țin în mână făclii și pancarte cu mesaje “Legiferarea și propaganda pederastiei este un genocid”, scandează “Trăiască Georgia”.

După ce protestatarii și-au intesificat presiunile asupra cordonului poliției, MAI a decis să sporească măsurile de securitate. În fața cinematografului au fost aduși polițiști cu scuturi.

Serviciul de presă al ministerului a anunțat că în cadrul manifestației au fost reținute două persoane.

În același timp, în sala cinematografului se află aproximativ 20 de persoane, chiar dacă au fost vândute toate biletele. Potrivit deputatului de opoziției, Elena Hoștaria, poliția introduce în clădire persoanele care dețin bilete.

Filmul urmează să fie proiectat la ora 20:00.

230
Tagurile:
Homosexuali, LGBT, Proteste, proteste, Tbilisi, Georgia
Tematic
Deputat: Guvernul se delimitează de elementele de propagandă LGBT ce pot intra în manuale
USR şi PLUS, sprijiniţi de comunitatea LGBT la europarlamentare 2019
Laura Bretan, “executată” la Eurovision România pentru că nu susține propaganda LGBT?
Coca Cola împarte Ungaria în două din cauza campaniei LGBT
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

88
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

88
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

92
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

92
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...