La spital

Oamenii de știință au descoperit o metodă simplă de prevenire a morții precoce

208
(reînnoit 16:42 08.11.2019)
Izolarea socială este una dintre cauzele unei sănătăți precare și ale morții precoce, potrivit oamenilor de ştiinţă. Aceştia au descoperit o metodă simplă de prevenire a morții precoce.

BUCUREŞTI, 8 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cercetătorii de la Universitatea din Uppsala, Suedia, au descoperit că persoanele care au câini de companie prezintă un risc mai mic să moară din cauza accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord, potrivit Science Alert, citat de Sputnik France.

Oamenii de știință au analizat datele de la 182.000 de pacienți cu vârste cuprinse între 40 și 85 de ani, care au suferit un atac de cord între 2001 și 2012. Lista include, de asemenea, persoane care au suferit de accident vascular cerebral. Studiul arată că, și după ce au primit îngrijiri medicale bune, starea de sănătate a unor pacienți s-a deteriorat după ieşirea din spital. În anul următor atacului de cord sau accidentului vascular cerebral, 30.000 de pacienți s-au întors acasă și s-au stins din viaţă.

În schimb, în cazul pacienților care aveau un câine, riscul de a muri în urma unui atac de cord era mai mic cu o treime. În cazul prezenţei unui animal domestic într-o casă în care pacientul locuia cu un însoțitor sau cu un copil, prognosticul s-a ameliorat cu 15%.

Rezultate similare au fost observate în cazul persoanelor cu AVC (accident vascular cerebral): la pacienții solitari care aveau câini, riscul a scăzut cu 27%.

Izolarea socială este unul dintre factorii principali care conduc la deteriorarea stării de sănătate și la deces precoce. Stăpânii de câini sunt mai protejați de acest risc.

208
Tagurile:
Moarte, oameni de știință, savanți
Tematic
Eminescu, 130 de ani de la moarte - Ioan-Aurel Pop: valoarea absolută a culturii româneşti
Michael Jackson, 10 ani de la moarte - poze memorabile
Copiii din România, în pericol! Risc major de îmbolnăvire și chiar moarte!
Moarte și minciună la Kabul: ”Noi suntem NATO”… egal ciordeli pentru care au murit români!
"Pericol de moarte", pe străzile Capitalei: Iată ce imagini au surprins internauții - Foto

Загрузка...