European Parliament

Parlamentul European a decis când vor fi audiați ultimii comisari restanți

53
Parlamentul European se grăbește să rezolve blocajul noii Comisii Europene așa că îi va audia pe comisarii propuși de România, Franța și Ungaria pe 14 noiembrie

BRUXELLES, 8 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Audierile noilor comisari desemnaţi de, România, Franţa și Ungaria vor avea loc în data de 14 noiembrie. Decizia a fost luată de liderii Parlamentului European reuniţi în Conferinţa Preşedinţilor, formată din preşedintele PE şi liderii grupurilor politice.

Purtătorului de cuvânt al PE, Jaume Duch, a anunțat că Olivier Varhelyi (propunerea Ungariei) va fi audiată între orele 8.00 și 11.00, Adina Vălean (România) între 13.00 și 16.00, iar Thierry Breton în intervalul orar 13.00-16.00.

Adina Vălean, propusă de Guvern pentru funcția de comisar european și acceptată de președintele-ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, este europarlamentar PNL încă din 2007. Ea a fost deputat PNL în Parlamentul României și este soția fostului președinte al liberalilor, Crin Antonescu. Ea a câștigat nominalizarea în defavoarea lui Siegfried Mureșan, preferatul PNL și al lui Iohannis.

53
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

91
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

91
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

92
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

92
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...