Conferința de presă a lui Mihail Gorbaciov

Steinmeier i-a adus mulțumiri lui Gorbaciov pentru aportul la reunificarea Germaniei

55
(reînnoit 18:57 05.11.2019)
Frank-Walter Steinmeier i-a adresat o scrisoare fostului președintele al URSS, Mihail Gorbaciov, în care aduce mulțumiri din numele poporului german pentru aportul adus la unificarea Germaniei.

BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, i-a adus mulțumiri fostului lider al URSS, Mihail Gorbaciov, pentru aportul adus la reunificarea țării și și-a exprimat regretul în legătură cu starea actuală a relațiilor ruso-german și ruso-europene.

Mihail Gorbaciov
© Sputnik / Леонид Палладин

"În aceste zile Germania își amintește de căderea Zidului Berlinului, care a avut loc acum 30 de ani. Nu am uitat și nu vom uita niciodată acea reunificare pașnică a țării mele și acest sfârșit al divizării Europei erau imposibil fără decizii curajoase și umane pe care le-ați luat atunci. Privind în trecut, înțeleg bine că nu toate așteptările ale acelor zile au fost realizate. Cel mai mult mă întrestează starea relațiilor ruso-germane și ruso-europene", se spune în scrisoarea adresată de Steinmeier, dată publicității de cancelaria șefului statului german.

Președintele Germaniei a adăugat că „sarcina și obligația noastră este să nu ne împăcăm cu adâncirea dezbinării din ultimii ani și să nu trecem cu vederea obiectivul unui viitor comun în pace și cooperare”.

“În aceste zile aș vrea să vă comunic sincer și clar: Germania vă este profund recunoscătoare și vă datorează întotdeauna recunoștința”, a adăugat Steinmeier.
55
Tagurile:
Frank-Walter Steinmeier, Germania, URSS, Mihail Gorbaciov
Tematic
Mihail Gorbaciov: Totul arată că lumea s-ar pregăti de război
Gorbaciov cere un Summit SUA-Rusia despre colapsul Tratatului nuclear
Atacul asupra Siriei și consecințele lui, văzute de Mihail Gorbaciov
Cum a încercat Ceaușescu să-l înlăture pe Gorbaciov de la putere
Gorbaciov: Cum putea fi evitată destrămarea URSS
Gorbaciov dă alarma: trebuie să ne oprim

Загрузка...