Imagine simbol

Paris, capitala criminalității? Creştere bruscă a numărului de tâlhării și violențe

1798
(reînnoit 19:53 30.10.2019)
De la începutului anului, numărul infracţiunilor a crescut cu 9% în Paris, potrivit unui raport privind tâlhăriile şi violenţele în capitala Franţei. Arondismentul unde s-au comis cele mai multe infracţiuni.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik, Doina Crainic. Numărul infracţiunilor a crescut cu 9% în Paris, peste 35.000 de cazuri fiind înregistrate de la începutul anului, potrivit unui raport privind tâlhăriile şi violenţele în capitala Franţei. Pe de altă parte, numărul intervenţiilor poliției a scăzut cu aproape 8%.

Numărul de furturi și violențe este în creștere accentuată în capitala Franţei, potrivit unui raport transmis de șeful poliției, Didier Lallement, către primării, potrivit Sputnik France.

Documentul menționează 35.000 de infracţiuni comise în Paris, o creștere cu 9% a atacurilor voluntare asupra integrității fizice a persoanelor. Între acestea sunt incluse așa-numita violență „gratuită” (între rude, membri ai familiei, pe stradă sau la școală) și violenţele cu scopul comiterii de furturi.

În special arondismentul 4 se confruntă cu „o situație îngrijorătoare” din cauza creșterii, în nouă luni, cu peste 70% a violențelor în scopul comiterii de tâlhării. În ceea ce privește arondismentul 1, numărul acestora a crescut la peste 40%, însemnând aproape o mie de infracțiuni înregistrate. Patru arondismente (5, 8, 13, 15) au înregistrat o scădere, dar nu una semnificativă, de doar 0,2 până la 4%.

„Numărul de atacuri asupra proprietății a crescut în general cu peste 13% în Paris, ajungând, de la 159.000, la peste 180.000, însemnând în medie peste 650 de infracțiuni pe zi!”, avertizează presa franceză, menționând creșteri de 27% și 31% în arondismentele 2 şi 4 și de 25% în al 7-lea arondisment.

Numărul de furturi de roţi de la vehicule pe două roţi a crescut cu 17,1%, în timp ce furturile din rulote au crescut cu 8,4%. Numărul de spargeri de reședințe principale a crescut cu 7,2%.

Pe de altă parte, în cazul altor categorii de infracţiuni s-a înregistrat o scădere de la începutul anului: jaf armat (-15,3%) și furturi de mașini (-7,8%). De asemenea, numărul intervențiilor poliției a scăzut cu 7,8%, de la 47.000 în aceeași perioadă în 2018, la 51.000 în acest an.

Pe de altă parte, numărul de lupte stradale a crescut cu 8,3%, fiind înregistrate peste 2500 de la începutul anului.
1798
Tagurile:
Violențe, criminalitate, Paris
Tematic
Incendiu devastator în Paris: spital în flăcări, morţi şi răniţi - VIDEO
Un moldovean la Paris: Lecția pe care ar trebui să o învățăm de la francezi
Violențe la Paris: Marșul ecologist a degenerat în ciocniri cu poliția
Macron a salutat ratificarea de către Rusia a acordului de la Paris
Putin a ajuns la Paris: ceremonia de rămas bun cu Jacques Chirac
Un bărbat a amenințat că ucide pasageri într-o staţie din Paris – a strigat „Allahu akbar”
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

53
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

53
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

34
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

34
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...