Recep Tayyip Erdogan

Erdogan numește uciderea lui Baghdadi ”punct de cotitură” în lupta comună antiteroristă

118
Eliminarea lui Abu Bakr Baghdadi, liderul organizației teroriste Daesh, de către forțele aeriene ale SUA din Siria, este ”un punct de cotitură” în lupta împotriva terorismului, iar Turcia este hotărâtă să își continue contribuția în acest sens, a spus Erdogan.

BRUXELLES, 28 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. ”Uciderea liderului Daesh marchează un punct de cotitură în lupta noastră comună împotriva terorismului. Turcia va continua să susțină eforturile anti-teroriste așa cum a făcut și în trecut. Turcia, care a plătit prețul cel mai scump în lupta împotriva Daesh, PKK/YPG (Partidul Muncitorilor din Kurdistan și Unitățile de Protecție ale Poporului Kurd) și alte organizații teroriste, salută acest rezultat. Sunt încrezător că o luptă decisivă împotriva terorismului, în conformitate cu spiritul alianței, va aduce pacea întregii umanități”, a postat președintele Erdogan pe Twitter, relatează Sputnik internațional

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reacționat în același spirit ca Erdogan, spunând că moartea lui Baghdadi a fost un pas important în lupta internațională împotriva terorismului.

”Anunțul SUA cu privire la operațiunea împotriva lui Abu Bakr al-Baghdadi constituie un pas semnificativ în eforturile noastre împotriva terorismului internațional. NATO rămâne dedicat luptei împotriva inamicului nostru comun ISIS”, a scris Stoltenberg pe pagina sa de twitter.

Ministrul de Externe al Germaniei, la rândul său, a subliniat nevoia de a continua lupta împotriva Statului Islamic.

”Un pas important în lupta împotriva Statului Islamic care trebuie continuată cu toată forța. Astăzi, gândurile noastre sunt totodată alături de victimele inocent fără număr al terorii lui Baghddi”, a scris ministrul pe twitter.

Recent, președintele SUA Donald Trump a anunțat doborârea lui Baghdadi în Idlib, Siria, și a mulțumit Rusiei, Irakului, Siriei și Turciei pentru asistența lor în cursul operațiunii. Rusia, în particular, ”a tratat (armata SUA) foarte bine” și a deschis spațiul aerian aflat sub controlul său pentru flota de elicoptere ale SUA pentru a ajunge la Baghdadi, a pretins președintele SUA. Ministrul Apărării din Rusia a spus că nu are date de încredere privind operațiunea SUA și că are motive să se îndoiască de realitatea ei.

Numărul unu al rețelei teroriste și-a făcut prima apariție media în 2014 când ISIS s-a rebranduit în mod oficial ca IS și s-a declarat drept califat sub conducerea lui Baghdadi. De atunci, el a fost de multe ori în topul știrilor pe motiv că ar fi fost ucis.

118
Tagurile:
Recep Tayyip Erdogan, DAESH, Statul Islamic
Tematic
Anunțul zilei: Trump mulțumește Rusiei, Turciei și Siriei pentru uciderea liderului ISIS
Legătură ciudată și ignorată între teroristul ucis (Al Baghdadi) și… Hans Klemm!
Ministerul rus al Apărării nu știe despre vreun ajutor acordat Washingtonului în Idlib
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

165
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

165
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

120
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

120
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...