An Islamic State flag hangs amid electric wires over a street.

Statul Islamic ar fi numit un nou lider după eliminarea lui Baghdadi

171
(reînnoit 08:13 28.10.2019)
Pe 27 octombrie, președintele SUA, Donald Trump, a confirmat informaţiile din mass-media precum că liderul grupului terorist Daesh (Statul Islamic), Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în urma unei operațiuni a Forțelor Speciale ale SUA în provincia siriană Idlib.

BUCUREŞTI, 28 oct - Sputnik. Daesh ar fi numit un succesor al lui Baghdadi în urma operațiunii americane din Siria, a informat Newsweek, citat de Sputnik International.

Abdullah Qardash (a.k.a. Hajji Abdullah al-Afari), care a fost nominalizat anterior de Baghdadi pentru a conduce grupul „Afacerile musulmane”, ar fi cel care să preia poziția lui Baghdadi, potrivit raportului.

Sursa menţionează că nu se știe prea multe despre Qardash, decât că este un fost ofițer militar irakian care a fost cândva în funcția de conducător sub regimul liderului irakian Saddam Hussein.

 

Liderul Daesh, Abu Bakr al Baghdadi, a fost anunţat mort după ce armata americană a efectuat un raid al Operațiunilor Speciale în provincia siriană Idlib. Informaţiile au fost confirmate de Donald Trump duminică dimineață. Se presupune că Baghdadi a murit după ce a detonat o vestă sinucigașă în urma unei urmăriri de către militarii americani.

Potrivit unui oficial regional de informații, numele căruia nu este specificat, rolul lui Baghdadi ca lider al Daesh era în mare parte simbolic la momentul morții sale.

"Baghdadi a fost persoana-cap. Nu a fost implicat în operațiuni sau zi de zi", a declarat oficialul, potrivit Newsweek.

171
Tematic
Trump va face o „declarație majoră” duminică dimineață - Casa Albă
Detalii - cum ar fi murit liderul Statului Islamic, al-Baghdadi, în raidul din Siria
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

179
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

179
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

126
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

126
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...