Vizita ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în Norvegia

Lavrov: Frontiera dintre Norvegia și Rusia este cea mai pașnică din Europa

124
Frontiera între Norvegia și Rusia este cea mai pașnică frontieră din ultimii 700 de ani din istoria Europei, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Frontiera de stat între Rusia și Norvegia este cea mai pașnică frontieră din Europa, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Ministrul a participat la ceremonia de deschidere a expoziției de hărți vechi, dedicate celor 70 de ani de la semnarea în 1949 a tratatului între guvernul URSS și guvernul Norvegiei cu privire la regimul frontierei sovieto-norvegiene și modul de reglementare a conflictelor și incidentelor de frontieră.

În ajunul ceremoniei, șeful diplomației ruse și ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei, Ine Marie Eriksen Søreide, au ridicat pahare pentru “tratat și frontiera comună”, care “unește”. Lavrov a menționat că frontiera între Rusia și Norvegia a devenit prima în Europa care a fost instituționalizată juridic în anul 1326.

Încheierea celui De-Al Doilea Război Mondial, a continuat ministrul, nu a dus la dispute teritoriale între Rusia și Norvegia. “A existat o necesitate de încheiere a unui tratat formal, ceea ce a și fost făcut în 1949. În realitate, granița există de peste 700 de ani, în decursul acestor șapte secole au existat multiple evenimente pe ambele părți ale frontierei, însă niciodată popoarele vecine, care locuiesc aici, nu au trecut această graniță cu intenții ostile, de acaparare", a menționat el.

“Istoricii susțin că aceasta este cea mai pașnică frontieră de pe tot continentul european și chiar în afară Europei”, a subliniat Lavrov.

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei se află la Kirkenes pentru a participa la festivitățile legate de 75 de ani de la eliberarea a Finnmarkului de Est de sub ocupația germană.

124
Tagurile:
Serghei Lavrov, Europa, Rusia, Norvegia
Tematic
Norvegia: victimele abuzului asupra copilului sunt ignorate de autorități
60 de țigări și un pahar de vin pe zi: secretul longevității în Norvegia
Hocheiștii ruși de la Olimpiadă au ajuns în semifinale după ce au învins Norvegia
Expert WikiLeaks dispărut în mod misterios în Norvegia
Soldații NATO au înghețat bocnă în timpul unor manevre în Norvegia
Handbal feminin: Norvegia, "cea mai mare înfrângere la EURO vreodată", în faţa României
Norvegia: Ajutoarele pentru copiii imigranților, tăiate pentru a sprijini demografia ţării
România, locul 5 în lume după Singapore, Suedia, Danemarca și Norvegia la Internet
Internetul reacționează: ”Balada” lui Rareș Bogdan, compusă în Norvegia!
EURO 2020: România-Norvegia, în preliminarii. Unde poate fi urmărit meciul

Загрузка...