Clădiri distruse în Palmyra, Siria

Moscova a publicat harta acțiunilor în Siria, convenite între Putin și Erdogan

274
(reînnoit 16:39 23.10.2019)
Moscova a dat publicității harta acțiunilor coordonate între Rusia și Turcia în Siria, convenite în cadrul negocierilor între Putin și Erdogan la Soci.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei a publicat pe siteul oficial harta care prezintă modul în care vor fi realizate înțelegerile cu Turcia în Siriei.

Marți, președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, după șase ore de negocieri, au semnat un memorandum de înțelegere reciprocă din zece puncte. În document, în special, se menționează că miercuri, începând cu ora 12, pe partea siriană a frontierei turco-siriene, în afara zonei de desfășurare a operațiunii “Izvorul Păcii”, vor fi introduse unitățile poliției militare rusești și a serviciului de grăniceri ale Rusiei.

Harta acțiunilor în Siria, convenite în memorandumul semnat de Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan la Soci
Harta acțiunilor în Siria, convenite în memorandumul semnat de Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan la Soci

Acestea vor contribui la evacuarea unităților milițiilor kurde și armamentului lor la o distanță de 30 de kilometri de frontieră, operațiune care trebuie să fie realizată în decursul de 150 de ore. Din acest moment va începe patrularea comună ruso-turcă a zonei de până la 10 kilometri de la frontieră, spre Vest și Est de zona operațiunii “Izvorul Păcii”, cu excepția orașului Qamishli.

274
Tagurile:
Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan, Turcia, Siria, Ministerul Apărării al Federației Ruse
Тема:
Operațiunea militară a Turciei în Siria - "Izvorul Păcii" (45)
Tematic
Putin l-a îndemnat pe Erdogan să reacționeze la propunerea de dedolarizare a comerțului
Putin l-a îndemnat pe Erdogan să analizeze cu atent situația
Putin și Erdogan vor discuta tete-a-tete la Soci mâine
Erdogan merge în Rusia să se întâlnească cu Putin pentru a discuta despre pace
Putin, la întrevederea cu Erdogan: Situația din Siria este una acută
Acordul Putin-Erdogan: forțele rusești și siriene vor fi desfășurate în nord-estul Siriei
Angela Merkel

Merkel: Germania are nevoie de un dialog cu Rusia

23
Germania are nevoie în continuare de un dialog cu Rusia, pentru că între cele două țări există relații istorice, civice și economice puternice, a declarat Merkel.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Germania are nevoie în continuare de un dialog cu Rusia, cele două țări au legături istorice, civice și economice puternice, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, într-un mesaj video, dedicat celor 80 de ani de la începutul războiului cu URSS.

Vladimir Putin și Angela Merkel
© Sputnik / Сергей Гунеев

“Avem nevoie în continuare de un dialog cu Rusia. Țările noastre au legături istorice, civice și economice puternice”, a declarat cancelarul, adăugând că Germania și Rusia sunt legate de și de o cooperare internațională.

“Pandemia ne-a demonstrat acest lucru, fiind valabil și în cazul luptei cu încălzirea globală, care ne vizează pe toți, iar Rusia joacă aici un rol important aici”, a menționat ea.

Merkel a adăugat că Germania “simte o durere” în legătură cu faptul că recent în Rusia, precum și în Belarus a fost restricționată activitatea societății civile. Potrivit ei, persecutarea demonstranților pașnici și a reprezentanților opoziției “complică semnificativ relațiile noastre”, a spus ea. Germania și UE “nu pot accepta” situația din jurul “Crimeei ucrainene” și susținerea importantă acordată de Rusia Donbasului, a adăugat Merkel.

23
Tagurile:
Angela Merkel, Germania
Tematic
Merkel a comentat situația din jurul „Nord Stream - 2”
MAE rus a comentat scandalul legat de spionarea lui Merkel de către SUA
Putin a declarat că îi va fi dor de Merkel

Загрузка...
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

213
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

213
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...