Putin și Macron

Parisul vrea discute cu Putin despre situaţia din Siria - „avem interese comune”

151
În plină operațiune militară a Turciei în Siria, ministrul francez de Externe a declarat că este necesar să „discute” cu Vladimir Putin despre situația din Siria, deoarece „Rusia are interese comune cu Franța”.

BUCUREŞTI, 16 oct – Sputnik, Doina Crainic. Deși președintele turc a spus lui Emmanuel Macron că, prin ofensiva în nordul Siriei, ţara sa vrea să contribuie la pacea și stabilitatea regională și globală, diplomația franceză nu este pregătită să renunțe la această problema. Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că este în favoarea negocierilor cu Rusia, care „are interese comune” cu Franța.

„Trebuie să discutăm cu Vladimir Putin pentru că Rusia are interese comune cu Franța în această parte a Siriei”, a declarat ministrul francez pentru posturile BFM TV și RMC, reacționând la invitația lui Recep Tayyip Erdogan la Moscova pentru a negocia cu omologul său rus în chestiunea siriană.

„Rusia face ceea ce intenționează să facă cu privire la restul Siriei. Inamicul nostru este [gruparea terorista, n. red.] Daesh. Daesh ne-a lovit și trebuie să luptăm cu toate mijloacele”, a insistat oficialul, potrivit Sputnik France

Potrivit acestuia, ofensiva turcă nu reprezintă o amenințare pentru lagărele controlate de kurzi, unde sunt deținuți jihadiști.

Le Drian a spus că va vizita Irakul „foarte curând” pentru a discuta despre crearea unui „dispozitiv” juridic internațional în țară care să judece jihadiștii grupului Daesh.

„Este necesar să ne asigurăm, împreună cu autoritățile irakiene, că se pot găsi mijloacele pentru a crea un dispozitiv judiciar care să judece toți acești combatanți, inclusiv luptătorii francezi”, a spus el.

12 jihadiști francezi deținuți de forțele kurde siriene au fost deja transferați în Irak la sfârșitul lunii ianuarie pentru a fi judecați.

Recep Tayyip Erdogan a anunțat pe 9 octombrie începerea operațiunii „Izvorul Păcii” în nordul Siriei, condusă împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și grupului terorist Daesh. În aceeași zi, Ras al-Ain și alte orașe de frontieră siriene au fost bombardate de aviația turcă.

Ankara a anunțat atunci începerea operațiunii la sol. Ministerul Apărării Naționale din Turcia a declarat, pe 11 octombrie, că a preluat controlul asupra Ras al-Ain. Potrivit agenţiei Anadolu, armata turcă a capturat orașul Tall Abyad pe 13 octombrie.

Soldații francezi s-au retras din Minbej, unde erau staționați, la fel ca şi SUA. Poliția militară rusă și armata siriană ocupă acum orașul.
151
Tagurile:
Siria, Vladimir Putin, Paris
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

360
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

360
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...
Dan Andronic

Andronic: ”Autostradă? Am fugi mai repede din calea rușilor”

98
Dan Andronic face praf aberațiile ”experților NATO” privind importanța unei autostrăzi către Republica Moldova în cazului uni ”atac al Rusiei”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și patron de presă Dan Andronic dă de pământ cu ”analiza” făcută niște „experți NATO”, care au propus ipoteza aberantă a unui atac al Rusiei asupra României la o manifestare organizată de CEPA.

Printre altele, s-a propus o autostradă strategică spre Moldova, pe care să se poată mișca rapid blindatele NATO. În ipoteza abradabrantă, ”experții” au vorbit de o așa zisă „poartă a Focșanilor”, ca o cheie a apărării contra ”atacului Rusiei”.

”Asta cu autostrada către Republica Moldova mi se pare cea mai tare prostie”, reacționează Dan Andronic. ”Zic experții că fără ea se pare că nu am rezista mai mult de 24 de ore. Eu nu prea înțeleg cum se gândesc experții NATO că am rezista mai mult de 24 de ore având autostradă”.

Mai mult, Dan Andronic ia în bășcălie ideea ”autostrăzii strategice” – ”Eu cred că ar scădea capacitatea de rezistență, pentru că am fugi mai repede din calea rușilor”.

”Păi, măi experților, autostrada asta nu ar putea fi folosită și de ruși ca să ajungă mai repede, să scape de căruțele și tirurile de pe șosele?”, le dă Andronic peste nas ”experților NATO”.

Conchizând într-o notă serioasă asupra subiectului, Dan Andronic propune ”să lăsăm gluma deoparte” – și subliniază că ideea e ”E doar o prostie”.

”Ca să nu mai vorbesc despre faptul că România nu poate rezista mai mult de 24 de ore în orice condiții, dar trebuie să rezistăm măcar atât, ca să vină trupe NATO în ajutor”, spune Dan Andronic.

Și, ca să continuăm ideea absurdă – ce ar mai rămâne din România după o ”rezistență” de 24 de ore după un atac – precum cel despre care aberează ”experții NATO”?...

Dar, așa cum am arătat și într-o scurtă analiză, aberațiile lobbiștilor NATO au un scop prea puțin ”strategic” – dar extrem de cupid: trebuie argumente ”de experți” ca România să plătească tot mai mulți bani.

98
Tagurile:
Moldova, România, NATO, autostradă, Dan Andronic

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Eugen Teodorovici, atac devastator și concret la PNL!

0
(reînnoit 08:13 27.10.2020)
Unul dintre cel mai pertinente atacuri și acuzații la adresa Guvernului PNL – Orban – Iohannis:  ”Din ce în ce mai mulți oameni au început să înțeleagă JOCUL MURDAR al PNL”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a renunțat deocamdată la atacurile la conducerea PSD – și a pus din nou tunurile pe guvernarea PNL.

”PROSTIA și HAOSUL generalizat sunt încă la guvernare, chiar dacă NU au fost niciodată legitimate prin votul românilor”, afirmă Teodorovici.

Eugen Teodorovici acuză că ”Totul este ÎNCHIS, SUSPENDAT sau INTERZIS, în afară de ALEGERILE din 6 decembrie”, în condițiile în care ”astăzi avem de 15 ori mai multe cazuri de infectări și de 6 ori mai multe decese față de luna aprilie, dar Iohannis ne vrea la #VOT cu orice preț”.

Dar, problema este și că autoritățile fac o adevărată campanie de dezinformare în privința economiei – spune Teodorovici.

”Autoritățile NU oferă informații sau, mai grav, comunică INFORMAȚII GREȘITE”, acuză ministrul, subliniind că ”ECONOMIA și FINANȚELE țării au ajuns la cel mai degradat nivel sub guvernarea PNL și perspectivele sunt extrem de rele”.

Mai mult, Teodorovici acuză PNL că ”NU respectă legea finanțelor publice și NU prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri”.

Motivul acestei atitudini a PNL este că ”românii să NU vadă ce îi așteaptă dacă PNL rămâne la guvernare: creșteri de taxe, majorarea TVA și reduceri de venituri”, scrie Teodorovici.

Da, încheie Eugen Teodorovici, ”ATENȚIE‼️ Din ce în ce mai mulți oameni au început să înțeleagă JOCUL MURDAR al PNL”.

0
Tagurile:
PNL, Atac, Eugen Teodorovici

Загрузка...